Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Vissza akar térni a volt kórházigazgató

Megszületett a másodfokú végzés a megyei bíróságon dr. Borzi Márta korábbi szentesi kórházigazgató perében – tartalmáról a jövő héten értesítik a jogi képviselőket, addig a sajtónak sem árulják el a döntést.
Megkapja a végzést a jövő hét második felében a szentesi kórház korábbi főigazgatójának, dr. Borzi Mártának az ügyvédje, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter és a megyei önkormányzat jogi képviselője. A másodfokú végzés tartalmát azonban nem árulta el lapunk érdeklődésére Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese, arra hivatkozva: ne az újságból tudják meg a felek, hogyan bírálta el a másodfokon eljáró igazságszolgáltatási szervezet az első fokon meghozott végzést. Mint arról beszámoltunk, a szentesi kórházat fenntartó megyei közgyűlés még márciusban bocsátotta el Borzi Mártát. A főigazgatót egyebek mellett azért menesztették a képviselők, mert szerintük manipulálta a számviteli adatokat. Borzi az eltávolítása idején a fegyelmi vizsgálat megállapításait cáfolta. Ezért is támadta meg a közgyűlés határozatát a munkaügyi bíróságon.

Korábban megírtuk, hogy az első fokú végzés szerint ezt a pert megszüntették, mert Borziék – a bíróság álláspontja szerint – elmulasztották a keresetindítás határidejét. Borziék fellebbeztek, és várják a másodfokon eljáró bíróság döntését. Borzi Márta nem tudott arról, hogy a fellebbezést már elbírálta a megyei bíróság. A szentesi kórház dolgozóinak azt üzeni: „Visszamegyek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diána sorsáról tárgyalt a bíróság

Novemberben születhet ítélet leghamarabb a szentesi Dezső Diána elhelyezéséről szóló perben. A… Tovább olvasom