Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Visszalépett a Petőfi bérlőjelöltje

Mégsem kezdődik el tavasszal a szentesi Petőfi Szálló felújítása: visszavonta ajánlatát a közbeszerzési pályázatra jelentkezett befektető. Az önkormányzat harmadszor is elindítja az eljárást.
A Petőfi Szálló még mindig várja a befektetőket. Fotó: Tésik Attila
Még az előző ciklusban határozott arról a szentesi képviselő-testület, hogy befektetőt keres a hétéves pereskedés után a tulajdonába került Petőfi Szálló rendbehozatalára. Korábban megírtuk: a rossz állagú épület felújítására – számítások szerint – mintegy kétmilliárd forintot kellene költenie az önkormányzatnak. Anyagiak hiányában viszont erre jelenleg nincs lehetősége a városnak.

Ezért is döntöttek úgy a képviselők, hogy közbeszerzési pályázatot írnak ki a több mint százéves műemlék teljes renoválására és eredeti rendeltetése szerinti működtetésére. A beruházónak negyven-ötven évre adná bérbe a város a szállót. A felhívásra több érdeklődő jelentkezett, de a határidőre csak egy ajánlat érkezett. Az eljárást azonban felfüggesztette Demeter Attila elnök vezetésével a helyi közbeszerzési bizottság, mert szakértők véleményét kérte azért, hogy az önkormányzat érdekeinek leginkább előnyös ajánlatot tudják majd választani. A pályázó társaság közben visszalépett.

Már a jelenlegi ciklusban indította a város a második közbeszerzési eljárást. Ugyanaz a befektetői csoport jelentkezett, mint az első alkalommal. Úgy tűnt, sikerülhet „nyélbe ütni" az üzletet, s az idén tavasszal elkezdődik a városközpont szinte egyetlen szégyenfoltjának tatarozása. Lapunk érdeklődésére Szilvássy Árpádné, a vagyongazdálkodási iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy a pályázó visszalépett, így jelenleg nincs konkrét ajánlat a Petőfi Szálló felújítására. Elképzelések szerint az önkormányzat harmadszor is meghirdeti a közbeszerzési felhívást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új orvosigazgató Szentesen

Jó kapcsolatok kiépítésére törekszik a kollégákkal dr. Földesi Irén, a szentesi kórház új… Tovább olvasom