Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Visszavenné Szentes a középiskolákat

Szentes - Szentes polgármestere tárgyalást kezdeményez a megyei önkormányzattal arról, hogy a város visszavenné mind a négy helyi középiskola működtetésének feladatát – erről döntött a képviselő-testület pénteken.
A két ülés között történt fontosabb események között említette Szirbik Imre: 3058 aláíró kéri azt, hogy a város vegye vissza a megyétől a gimnáziumot, szerinte ez már közüggyé avatja a kérdést. Dongó László fideszes képviselő arra volt kíváncsi, vajon a másik három középiskolára is vonatkozik-e ez, vagy sem. Frakciótársa, Rébeli Szabó Tamás emlékeztetett: amikor a város arról döntött, hogy a megyének átadja az intézményt, a polgári oldal nemmel szavazott. A kereszténydemokrata Halmai István azt mondta, hogy a most Bácskainé Fazekas Márta által vezetett Együtt Szentesért Egyesület akkor a megyének szavazta a gimit, szerinte ez az ügy nem a diákokról szól, hanem személyi ambíciókról.

Szirbik Imre emlékeztetett arra, hogy a gimnázium átadásakor jó viszony volt a megye és a város között, az elmúlt egy évben azonban egy értelmetlen, káros folyamat kezdődött, mely most már az intézmény renoméját veszélyezteti. Az iskola leváltott igazgatója, Bácskainé Fazekas Márta képviselő, tanárnő azt mondta, közösségi akarat fogalmazódott meg az aláírásgyűjtés eredményében, majd meghívta Halmai Istvánt nevelőtestületi értekezletre. Szirbik javaslatát többségében elfogadták a képviselők, a város mind a négy középiskola visszavételéről kezdeményez tárgyalásokat.

Hering Béla emlékére

Móra József szocialista képviselő kérte arra társait, hogy egyperces néma felállással adózzanak a napokban elhunyt Hering Béla emlékének. Hering Béla 1956-ban a forradalmi bizottság elnöke lett Szentesen éppen abban a teremben, ahol később tevékenységéért elítélték, és ahol a pénteki ülésen rá emlékeztek. A gimnázium fiatal tanárát a közakarat emelte a forradalom élére.

Hornyik László az egészségügyi bizottság elnökeként arra kérte Szűcs Lajos alpolgármestert, tájékozódjon a megyén a szentesi kórház ügyében. Ugyanis azt hallotta, a gyermekosztályt, a laboratóriumot és az onkológiai osztályt is Vásárhelyre kívánja költöztetni a megyei önkormányzat. A polgármester ezzel kapcsolatban kifejtette, adósságmentesen adta át a város az intézményt a megyének, most viszont majdnem egymilliárd körüli a hiány. Horváth István, a pálmások képviselőjének javaslatára a következő ülésen külön napirendként tárgyalják a kórház helyzetét.

A képviselők Kertész Ildikót nevezték ki a Terney Béla Középiskolai Kollégium igazgatójává, aki menedzsertípusú vezetést ígért a következő öt évre. A Kertvárosi Óvoda vezetőjévé Geréné Dunaháti-Vas Mártát választották 21 igen szavazattal. Az ellenzék beleegyezését a teremben ülők tapssal fogadták.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. H.P 2008. június 01. 23:47
  „A kiválóságukat és képességeiket már volt alkalmam megismerni. Bácskainé összegyűjtötte a kommenistákat, most meg csinálják a fesztivált, mert nem tetszik az új igazgató. Az "emberközpontúsággal" ne nevettessük meg egymást, ha lehet!Emberközpontúan bevonták a diákokat is a saját kis politikai pecsenye sütögetésükbe. Komoly társaság mondhatom!
  Úgy sz@r az egész gimnázium, ahogy van! Bácskainé megcsinálta!”
 • 32. singer 2008. június 01. 12:26
  „H.P.!
  Te mit képzelsz magadról,h ilyen módon beszélsz a nálunk tanító tanárokról!Ilyen szavakat még senkitől sem hallottam!Remélem,ha ilyeneket írsz,akkor sűrűn jársz a gimibe és legalább heti 4-8 órát töltesz velük egy térben és ezért tudod őket és a gimit becsmérelni.Az elszomorító termekkel sem értek egyet,elszomorító az,h nincs pénz a felújításra!És hidd el,h nem döntő a termek milyensége,ha ilyen kiváló,tapasztalt,emberközpontú,diákcentrikus pedagógusoktól tanulhatunk!”
 • 31. H.P 2008. június 01. 08:38
  „A szentesi gimnáziumot még Bácsakiné alatt elhanyagolták. Az igénytelenség netovábbja ez a gimnázium. A pedagógusok semmit nem tesznek érte, bejárnak, leadják az óráikat és ezzel vége is a dalnak. Elszomorító látványt nyújtanak az osztályteremek. Az már csak hab a tortán, hogy éppen ezek tüntettnek az új igazgató ellen. Biztos nehéz lehet az évtizedes posványból kimozdulni. :)”
 • 30. triatlonos 2008. május 31. 15:43
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Mivel többször megszólittattam, ezért szeretnék egy néhány dolgot tisztázni. Az idén a családunkban két ballagás volt egyidőben, ezért válsztanom kellett, hogy helyben, vagy Szentesen . Az utóbbi mellett döntöttem, mert voltam már Csongrádon, Vásárhelyen, Szegeden, és Makón is, de Szentesen még nem. A HMG-re meg különösen kiváncsi voltam, és azt gondoltam, hogy olyan ünnepélyes és megható lesz, mint még soha. Ha röviden akarom fogalmazni, akkor ez az utóbbi évek leggyengébb, szinvonaltalan ballagási ünnepsége volt. Ami a szakmaiságot illeti: tizezernél több tanitványom volt, náhány ezer ballagó, tucatnál több ballagó osztáklyfönökség, tehát némi rálátásom van a fiatalságra, és az eseményekre.
  Véleményem szerint két témában, az oktatásban, és az egészségügyben nem szabadna jelen lenni a politikának, de sajnos mindkettőt a politika irányitja. Ez egy ilyen ország, az uj Magyarország!
  Engem is kapacitáltak egy ilyen "összevont" iskola főigazgatói székébe, de már tudom hogy jól döntöttem, hogy nem vállaltam, mert 4 búcsúzó kollega nem hivta meg a mostani vezetést, és akkor tudtam élni a szokásos "humorbombáimmal", amikor közöltem: hogy látjátok, hogy milyen jó, hogy nem lettem igazgató, mert, akkor most nem lehetnék itt!”
 • 29. hmg 2008. május 30. 20:37
  „Persze hogy nem ez a lényeg. Mindenki azt az iskolát választotta ami a saját igényeit kellőképpen kielégíti. De ne állítson valótlant az az ember, lehet hogy az ő értékrendjében a Boros a legjobb iskola, senki sem rója fel neki, de ne próbáljon okosnak látszani és butaságokat terjeszteni.
  Szép volt a mai nap HMG!”
 • 28. egy hmg-s 2008. május 30. 17:48
  „Őszintén gratulálok az olyanoknak, akik úgy gondolják hogy meg tudják ítélni mennyire jó nekünk HMG-s diákoknak, úgy hogy közben másik iskolába járnak vagy eddigi életükben maximum 1 napot töltöttek az intézmény falai között...”
 • 27. é 2008. május 30. 16:24
  „Ezaz!Vitatkozzunk..végülis nem az lenne a lényeg h mind a 4 középiskola normális keretek közt működjön?!mert szerintem igen..de mit vártok el a megyétől ha ti is annyira degeneráltak vagytok h azon vitatkoztok h a 4 közül melyik a jobb..szánalom..”
 • 26. Ilma 2008. május 30. 13:14
  „singer bírlak!”
 • 25. singer 2008. május 30. 13:04
  „Köszönöm h valaki végre ért!köszönöm singer´s classmate!”
 • 24. singer 2008. május 30. 12:56
  „Kedves Hella!
  Semmit sem profitált a gimi szerintem,de ez nem is érdekel,erről az ott dolgozókat kéne megkérdezni!Az tuti,hogy a mostani állapot senkinek sem jó!És ezt az ott tanító majdnem összes tanár így állítja és ki is mondja!!!”
 • 23. singer´s classmate 2008. május 30. 12:42
  „Kedves Triatlonos és Hella!
  Ön valóban ott volt a ballagáson kedves Triatlonos?Nem tünt fel Önnek,hogy volt vagy 30fok,mindenki talpik kiöltözve ücsörgött a napon,és elég sokan nyultunk az ásványvizes üveg után;ez miért tiszteletlenség?Talán akkor kellett volna innunk amikor tapsoltunk???Mindegy.Tényleg csukott szemmel jár itt mindneki!!
  Egyébként senki sem profitált ebből az összevonásból kedves Hella,a gimi legalábbis nem,semmire sem lett több pénzünk,vicces,hogy ezt a diákoknak rója föl,mert mi aztán tényleg nem döntünk pénzügyekről,hanem az IGAZGATÓSÁG,a TANÁRIKAR,ahol(mint tapasztaljuk)diktatúra van,elég kevés beleszólása van a tanárainknak az iskolában folyó ügyekbe.És kedves Triatlonos ez az amit mi -többekközött- megérzünk->a fejetlenséget,amit az igazgatóváltás okozott!”
 • 22. singer 2008. május 30. 11:43
  „Kedves triatlonos!
  Nem kell beskatulyáznia és minősítene azért, mert 18 éves vagyok és drámais!Nem akartunk jelezni senkinek,mindenki fel tudja mérni,h milyen helyzetek uralkodnak most a gimiben,mind a diákok,mind a tanárok!És Szentesen szerintem még a vak is látja,h milyen helyzetek uralkodnak az iskolák körül,de erről nincs értelme vitát nyitni,mert ezek szerint mindenki csukott szemmel jár...”
 • 21. szemlelodo 2008. május 30. 04:49
  „A kórházi témához annyit,hogy az intézménynek egyedüli nyereség azaz többlet forrás az lett volna amit feleslegesen eredménytelenül kifizettek a csődbiztosnak. Országosan megfigyelhető,hogy a kórházak pénzügyi helyzetét nem a csődbiztosok hozzák,hozták helyre. Sajnos rossz a törvény,mert bizonyos adósságállomány esetén a fenntartónak kötelessége biztost kinevezni. A térség országgyűlési képviselőinek figyelmébe ajánlom,hogy a vonatkozó törvényt felül kellene vizsgálni,mert a törvényi előirás megjelenése után erre a célra kialakult egy belterjes szélhámos közgazdászokból álló iparág.”
 • 20. Nemigaz 2008. május 29. 08:08
  „19.-nek
  Ezeket az infókat te honnan veszed? Rémhíreket terjeszteni, valótlant állítani nem szép dolog. Vigyáznod kellene, nehogy per legyen a vége.
  1. A két tagintézmény tudtommal külön kasszán van, tehát nem ad át egyik a másiknak semmit.
  2. Ha a Boros azért nem pályázik, mert nem marada nála a 100%, az szerintem nagyon durva lenne! Saját maguk ellen csak nem dolgoznak tán?
  3. Rangsorolás? Melyik rangsorban találhatók együtt a HMG és a Boros? A rangsorokat külön veszik: gimnázium-szakközép!
  GRATULÁLOK!”
 • 19. Meglepőnek 2008. május 28. 11:29
  „""azt a borost ami évek óta a legerősebb a városban"
  Szomorú ha itt tartunk..."
  Az is szomorú, hogy Te itt tartasz. Igenis erős, néztél már rangsorolásba? Gondolom nem.
  A Boros nem véletlenül nem pályáz mostanában, ugyanis minden pályázaton nyert pénz, eszköz 2/3-át a gimnáziumnak kell adni. Kinek lenne így kedve...”
 • 18. meglepő 2008. május 26. 22:21
  „"azt a borost ami évek óta a legerősebb a városban"
  Szomorú ha itt tartunk...”
 • 17. egy szentesi 2008. május 26. 20:54
  „Tisztelt Fülöp!
  Sajnos a kórház adóssága nem valótlan állítás nagyon is valós!!!
  E tény több helyen olvasható volt és a legilletékesebbtől származó!! Én nem állítottam, hogy ki tette tönkre a kórházat
  csak azt a tényt közöltem, hogy az adósság tovább nőt és a
  fenntartó sem tett semmit sőt a biztos sem a kórház megmentése érdekében. Lásd a feladatok Hódmezőváshelyhez való csatolása
  a dolgozók tömeges elbocsájtása......stb vagy az önkormányzati képviselő úr is aki a témát felvette plyekára alapozta volna kérdését.? Úgy érzékelem ,hogy az Ön pártbéli hovatartozása miatt nem volt szimpatikus a megjegyzésem. De ettől még IGAZ!!
  Aki nem valósat állít az Ön kedves levelező!”
 • 16. Ilma 2008. május 26. 14:18
  „inkább szeressük egymást!”
 • 15. Hella 2008. május 26. 13:31
  „Kedves Singer!
  Kérdezem: mit tettek veletek és a gimnáziummal azok a "csúnya bácsik, nénik" ? Szerintem jót, akkor amikor a "nagymúltú" iskoládhoz odacsatolták a Borost!Azt a Borost ami évek óta a legerősebb iskola a városban! Ebből az átszervezésből a gimi csak profitált! Tetszhet vagy nem tetszhet egy diáknak a kinevezett igazgató! A tiszteletadás viszont kötelessége még akkor is ha éppen a ballagási ünnepségen vesz részt!”
 • 14. triatlonos 2008. május 26. 13:26
  „Tisztelt Singer!
  Nem minősitek, és elfogadom, hogy Önnek van igaza! Ön mögött már kemény 18 év áll, én viszont csupán most léptem be az aktiv nyugdijas éveimbe, tehát nyugodtam mondhatja, hogy "vén h....! Ha a szavaiból jól veszem ki, akkor jelezni szerettek volna, hogy nem jól mennek a dolgok, sikerült!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyémántesküvő: Perczel Olivér és Vida Katalin

Szentes - A szentesi Perczel családban szokás a jeles évfordulókat megünnepelni: a jeles ős, Perczel… Tovább olvasom