Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Vita a nagy beruházásokról

A szentesi önkormányzat tízmilliárd forintos elmúlt évi költségvetését történelmi jelentőségűnek nevezték a képviselő-testület tegnapi ülésén.
A szocialista párti Oltyán Lajos a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén még a napirendek tárgyalása előtt felidézte, hogy a fideszes Halmai László legutóbb mutyizással vádolta a képviselőcsoportjukat. Oltyán akkor ezt kikérte magának. Most úgy fogalmazott, nyolc hete vár arra, hogy Halmai azt mondja neki, „bocs' öreg, nem rólad van szó". Az ellenzéki képviselő ellenben nem mondta. Kérdezte viszont Szirbik Imre polgármestertől: ki a felelős azért, hogy a volt megyeházát felújító kivitelező cégnek azt az összeget is kifizették, ami nem is járt volna. A polgármester úgy reagált Halmai felvetésére, hogy a kérdésének nincs értelme, mivel a végszámlát még nem egyenlítette ki a város. Ennek pedig szentesi alvállalkozók is szenvedő alanyai.

A zárszámadási rendelet tárgyalásakor elhangzott: 450 milliós forráshiányt terveztek, a tavalyi költségvetést azonban sikerült nullszaldósra kihozni. Ez azzal is összefüggésbe hozható, hogy a város legnagyobb adófizető cége jó évet zárt. A költségvetést amúgy történelminek nevezte a polgármester, mert átlépte a tízmilliárd forintos főösszeget.

Halmai László azonban úgy vélekedett: „a fejlesztéseket illetően hátszele volt a városnak, ami nem sokszor adatik meg", mert jönnek majd a megszorító intézkedések. A város azért kapott szerinte központi forrásokat beruházásokra, hogy Szirbik ne csak polgármester legyen, hanem országgyűlési képviselőnek is megválasszák. Halmai azt gondolja: még ebben az évben is érkezik fentről a támogatás, hogy maradjon Szirbik polgármester. A város vezetője azt állította, hogy ekkora dicséretet még nem kapott Halmaitól. A kormány ugyanis aligha áldozna az ő megválasztatására annyit, hogy jelenleg hét darab milliárdos projektje futhat a városnak. Ez sok év csapatmunkájának az eredménye – mondta Szirbik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyáztak a gólyákra

A szentesi Petőfi utcában már az összedőlés határán volt az az épület, amelyet gólyás háznak… Tovább olvasom