Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Vita a zárszámadásról a Kurca partján

Szentes - Szentesen az ellenzék nem fogadta el a 2007-es zárszámadást a képviselő-testület tegnap ülésén, arról viszont megegyeztek a városatyák, hogy ezentúl külön szavaznak a pályázatokról.

A Vecseri-fok átalakításával kapcsolatos költségekről alakult ki vita, amikor Horváth István, a pálmások egyesületének képviseletében azt mondta, hogy nincs itt szó másról, mint százmillió forint eltemetéséről. Szerinte a terület rendezése kapcsán sokkal kevesebből is meg lehetne oldani a csatorna lefedését. A szocialista Baranyi Imre utalt arra, hogy az előző testület döntött ebben a kérdésben, és hogy ez a pénz a terület fejlesztésének egészét tartja szem előtt. Móra József hozzátette: az önkormányzat mindössze negyvenmillió forint önerővel járult hozzá a 400 milliós pályázaton nyert forráshoz, a beruházás pedig olyan eredményeket hoz majd, amelyek a liget egészét érintik.

Móra kijelentette: aki a letett negyvenmilliójához kapott 360 milliót vissza akarja adni, azzal nem vitatkozik. Az MSZP-s városatya a zárszámadással kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően tavaly egymilliárd forinttal nőtt a város vagyona. Kozák János, a Fidesz képviselője úgy vélte, minden idők legforráshiányosabb költségvetése volt a tavalyi, a négyszázmillió forintos működési hiány többek között annak köszönhető, hogy az önkormányzati iskolákban félosztályok működnek. Emelkedett a hitelállomány, ugyanakkor emelkedett a szociális ellátottak száma, a segély és az ezzel járó adminisztráció.

Kozák a költségvetést ellentmondásosnak nevezte. Szirbik Imre szerint is az. A polgármester az ülésen azt mondta, a kifejezetten gazdasági racionalitást több vonatkozásban is átlépi a költségvetés, mert olyan szempontokat tart szem előtt, amelyek politikai szimpátiától függetlenül a rászorulókat védelmezik. A képviselők 14 igen és 8 nem szavazat ellenében elfogadták a tavalyi évről szóló zárszámadást. Horváth István javaslatát viszont egyhangúlag fogadták el arra vonatkozóan, hogy ezentúl a fejlesztésekről, pályázatokról külön-külön szavaznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a szentesi műszaki laktanyában

Szentes - A Magyar Honvédség vezérkari főnöke szavai szerint a szentesi műszaki zászlóalj iránti… Tovább olvasom