Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Vitézül helytálltak a szentesi katonák

Szentes - Vizes zacskókkal, botokkal, füstgránáttal, sárral dobálták a lázadók a katonákat a szentesi Esze Tamás laktanyában, majd egy barikád mögé menekültek, amelyet aztán felgyújtottak.
Az egyenruhások fegyelmezetten állták a támadást, és hallgatták a szitkozódást, csak a feladatra összpontosítottak, pontosan hajtották végre a tanultakat – ugyanis vizsgáztak. Az MH Eufor Kontingens 13. váltásának katonái a szarajevói Butmir táborba indulnak a jövő héten, a felkészültségükről adtak számot a csütörtöki gyakorlat során. Az eseményen Palatinus András őrnagy, az Eufor Többnemzeti Zászlóalj parancsnokhelyettese a kiképzés, illetve az ellenőrző gyakorlat fontosságát emelte ki.

Felmérték, hogyan áll helyt a század a békefenntartó feladatokban. Fotó: Králik Emese
Felmérték, hogyan áll helyt a század a békefenntartó feladatokban.
Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Elhangzott, hogy a felkészítés márciusban kezdődött, a kontingens alapvetően a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományára épül, amelyet elsősorban a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya egészít ki.

A csütörtöki, a Sárosi vitézkedése 2013 fedőnevű gyakorlaton többek között azt mérték fel: a műveleti század összekovácsolódott-e, illetve hogyan áll helyt békefenntartó feladatok végrehajtása során.

Olvasóink írták

 • 4. Légiós 2013. június 12. 19:05
  „gyakroljanak a fardi szurkolo agyatlanabb részén ott élesbe sétlehet verni a randalirozókat:) és jo gyakorlat a katonáknak hmm de mennék én is”
 • 3. Egyolvasó 2013. június 03. 06:52
  „Csak nem a 2006-os cselekmények megismétlésétől tartanak?”
 • 2. deszkás 2013. június 01. 15:06
  „Békefenntartó feladat? És a tömegoszlatás gyakorlata.”
 • 1. vido 2013. május 31. 17:42
  „http://www.youtube.com/watch?v=Q-YKdIWp0A0&list=UUCnRPN8wEvVOofjSn7W1mbA&index=2”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos betegnek jár emelt családi pótlék

Az április 1-jétől hatályos szabályozás szerint ezentúl csak a legsúlyosabb valamint a maradandó károsodást okozó betegségek esetében jár a magasabb összegű családtámogatás. Tovább olvasom