Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Vizsgálja az adóhivatal a mágocsi beruházást

Nagymágocs - Kicseréltek két kazánt, és fatárolót építettek Nagymágocson. Valaki bejelentette a NAV-nál, hogy ez az egész egy csalás. Kötelességük kivizsgálni az ügyet, akár igaz, akár nem. Egyelőre ennyi biztos a történetből.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Év elején a nagymágocsi önkormányzat a Start-közmunkaprogramban fűtéskorszerűsítésbe kezdett. A polgármesteri hivatalban és az iskolában szerették volna a gáztüzelésű kazánokat fatüzelésűre cserélni. Még a kivitelezés befejezése előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy feljelentés miatt hivatalból nyomozást kezdett. Az ügyről lapunk egy levélből értesült, amelynek szerzője látszólag jól értesült a témában. Leírja, hogy szerinte a projekt során az önkormányzat három árajánlatot kért be, ezek azonban mind ugyanattól a személytől származnak. Sőt, hogy a harmadik céget kifejezetten a nagymágocsi 7 milliós projekt miatt alapította a vállalkozó. A NAV költségvetési csalás megalapozott gyanújával indított vizsgálatot ismeretlen tettes ellen. Ez tényleg így van, azonban egyelőre ennél többet nem tudnak megosztani a nyilvánossággal, erősítette meg az adóhivatal sajtóosztálya. A levélíró azt is tudni véli, hogy a fatárolókat, amelyeket a projekt részeként építeni kellett, szabálytalanul készítették el, mert a munkát nem is a vállalkozó, hanem az önkormányzat saját cége végezte.

A levél szerzőjét többször kerestük e-mailben. Szerettünk volna személyesen találkozni vele, hogy pontosítsuk: biztos-e a dolgában, valamint tudni szerettük volna, honnan származnak a minden részletre kiterjedő információi. Megkeresésünkre nem reagált. Atkári Krisztián polgármester azt mondta, tudja, ki a feljelentő és a levélíró. Szerinte ez már nem az első alkalom, hogy az illető személyes céljainak elérése érdekében kellemetlen helyzetbe hoz személyeket vagy akár az önkormányzatot is. A község első embere teljes bizonyosságot az ügy lezárása után szerezhet, a NAV sajtóreferense, Barnáné Horváth Melinda főhadnagy ugyanis azt mondta: a nyomozás után az érintettek megtekinthetik a teljes iratanyagot.

– A kivitelező egy szentesi, több éve kifogástalan munkát végző cég, korábban semmiféle kapcsolata nem volt sem az önkormányzattal, sem velem. A 7 milliós beruházás megvalósítására több céget megkerestünk Szentesről és Orosházáról, nincs információm arról, hogy kifejezetten erre a munkára alakult volna vállalkozás. A kivitelezésben – tekintettel a szűk határidőre – a település önerőt biztosított az általa alapított Nagymágocsért Nonprofit Kft. munkavégzésével. A munka befejeződött, a tárolókat a kivitelező elkészítette. Minden engedéllyel rendelkezve várjuk a fűtési szezont – válaszolta érdeklődésünkre a polgármester. A két intézményben egyébként a falu az eddigi fűtésköltségek 30-40 százalékát spórolja meg.

Olvasóink írták

 • 4. nagymuskátli 2013. október 31. 21:57
  „Azért ha egy polgármester lenyúlja a pályázati pénzt, akkor csak vizsgálódjon a nav!”
 • 3. HAJDÚKFOKOSA 2013. október 26. 20:53
  „a nav a falusi tüzépeket vizsgálja már meg mert tulzásokba esnek sajtpapirra irnak számlát ugyanmár, a nagy NAV orra elött..”
 • 2. nagymuskátli 2013. október 15. 20:08
  „Kellemetlen helyzetek azóta vannak mióta Atkári Krisztián a polgármester. Előtte sem volt rózsás, de az elmúlt 3 év magáért beszél! <moderálva>”
 • 1. _csutak_ 2013. október 15. 19:51
  „MTK betegség! (Hofi :)
  Más
  Találta Ki”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A spórolás is drága lenne a lakóknak

Évről évre nagyon magas elszámoló számlákat kapnak a lakók abban az Apponyi téri társasházban, amelynek ügyével a napokban foglalkoztunk. Tovább olvasom