Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Volt-nincs gazdasági igazgató a szentesi kórházban

A döntéshozók először nem választottak gazdasági igazgatót, később halogatták a döntést, aztán megnevezték az alkalmasnak tűnő jelöltet, majd ismét elbizonytalanodtak – de mindegy is, hiszen a győztes nem vállalja a posztot.
– Nem igaz, hogy nincs meg a megfelelő végzettségem, a visszalépésnek nem ez az oka – utasította vissza a személyéről szóló híreket Tedásné Harnóczi Gabriella, aki a szentesi kórházban először közgazdasági osztályvezetői feladatokat, majd gazdasági igazgatói munkakört töltött be. Utóbbi posztra – hasonlóan a több alkalommal eredménytelennek nyilvánított főigazgatói pályázathoz – sokáig kereste az alkalmas jelöltet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Tavasszal hárman jelentkeztek az ötéves ciklusra szóló felhívásra, közülük azonban nem tudtak választani. Ősszel a jelenleg kisgyermekével otthon lévő, de a szüléséig a gazdasági igazgatói posztot megbízással betöltő Szigetiné Koszár Anna, Kávási Mihály és Tedásné Harnóczi Gabriella pályázott. A döntésre jogosult egészségügyi tárcánál januárra sikerült alaposan megfontolni a kérdést, és az év második hetében hirdették ki a GYEMSZI honlapján: választásuk a harmadik aspiránsra esett. Ő azonban pár nappal később jelezte: nem él a lehetőséggel, mégsem kíván a vezetői székbe ülni.

– Közgazdászként végzetem, a felsőfokú állami nyelvvizsgám azonban egyelőre hiányzik, amit jeleztem is a pályázatban. Arra számítottam, hogy vagy elutasítanak, vagy ha alkalmasnak találnak, haladékot kapok – fejtette ki. A felsőoktatási intézmények bent tartják a már kiállított diplomát, ameddig a végzett hallgató be nem mutatja a sikeres nyelvvizsga-bizonyítványát. A hiányzó dokumentum ellenére Tedásnét először alkalmasnak találták a feladatra, ezzel szemben nem sokkal később arról tájékoztatták: mégiscsak gond, hogy nem tudja papírokkal igazolni a szaktudását. A bizonytalanság, illetve egy másik állásajánlat miatt döntött végül úgy, hogy nemcsak a vezetői poszt lehetőségével nem él, de a kórháztól is megválik. – Hétfőn bejelentettem a felmondásomat, február 28-áig segítem még az intézmény munkáját – jelentette ki.
A pályázó visszalépése miatt új pályázat kiírása várható – áll az apró betűs mondat a GYEMSZI honlapján. Hogy mikor, azt egyelőre nem tudjuk, erre a kérdésre még nem válaszoltak az intézetből. Mint ahogy a kórház részéről sem tudták megmondani, hogy márciustól ki igazgatja a gyógyintézmény gazdasági ügyeit.

Olvasóink írták

  • 1. nie 2013. február 09. 19:10
    „A kórház megy gazdasági igazgató nélkül is, a városban semmi nem lehetetlen!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy Mancs-per: terítéken a feketelista

Tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön a Négy Mancs Alapítvány ellen indított kártérítési per a Fővárosi Törvényszéken. Tovább olvasom