Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Vonzó szék a polgármesteré Nagymágocs

Nagymágocs - Nem túlzás azt állítani: Nagymágocson minden rokonságra jut idén egy polgármesterjelölt, hiszen a valamivel több mint 3000 lakosú községben az októberi választáson heten indulnak a posztért.
Akadnak ismerős arcok és olyanok is, akik először próbálják ki magukat a közéletben, van köztük marketinges és vállalkozó, fiatal és nyugdíjas. A hatfős képviselő-testületbe 22-en szeretnének bekerülni, 20 független, egy DK-s és egy fideszes.

Megméretteti magát a jelenlegi polgármester, a független Atkári Krisztián. Négy éve vezeti a községet, akkor 3 aspiráns közül ő kapta meg a szavazatok 49 százalékát. 10 százalékkal többet, mint az akkori településvezető, a Fidesz színeiben induló Stibál Róbert. Stibál most megpróbál revánsot venni, ezúttal független jelöltként. Rajtuk kívül a Fidesz támogatásával Szebellédi Endre és 4 pártsemleges nagymágocsi jelölt indul: Ábrahámné Juhász Mária, Magyar Márk, Magyar Zsolt és Harmati Albert. Utóbbi aspiráns neve nem ismeretlen a helyi közéletben, 2006-ban az SZDSZ színeiben mérettette meg magát.

A jelöltek közös asztalnál, a városi tévében ismertethették a gondolataikat. Azok, akik látták már belülről az önkormányzat működését, óvatosabban fogalmaztak. Többen említették, hogy benzinkutat, munkahelyeket szeretnének, felújítanák a ravatalozót, rendbe hoznának néhány közintézményt, hangsúlyt helyeznének a kastélyban működő idősotthon helyben tartására. Az intézmény állami kézben van, a sorsába sok beleszólása nincs a falunak – intette egyikük a jelölttársait. Szó esett elszalasztott pályázati lehetőségekről, van, aki kevesli a fejlődést. Ha nyíltan nem is, de ütköztek a politikai érvek. A kormánypárti jelölt annak fontosságát emelte ki, hogy a fejlődés záloga a fideszes faluvezetés, míg más a saját meglévő gazdasági kapcsolatait hangsúlyozva ezt nem tartotta relevánsnak.

Hogy milyen Nagymágocs helyzete, mindenki a maga álláspontja szerint súlyozza, de tény, hogy az elmúlt négy évben – és erről egy-egy projekt kapcsán lapunk is beszámolt – nem állt meg a faluban az élet. A szennyvízhálózat 1,1 milliárd forint értékben épült, napelemekre 40 milliót, a kultúrház felújítására 30-at nyertek, van egy megnyert, függőben lévő, 80 milliós energetikai pályázatuk. Megújult a park, a játszótér, ellentétben számos településsel, vállalták, hogy továbbra is fenntartják az iskolát, a közintézményekben a gázos kazánt aprítékosra cserélték, árkok, járdák épültek, 40 közmunkás dolgozik a közösségért. Nagymágocs is profitál a szentesi pszichiátriai otthon kiváltásából, már zajlanak az építkezések, hamarosan 20 új munkahely jön létre a faluban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötös fogat a turizmusért, gazdaságért

Együtt fejleszti a települések turizmusát, gazdaságát 4 Szentes környéki falu és Székkutas. Tovább olvasom