Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Vörös bika és szabadságharcos ágyú

Szentes - Hatalmas tömeg, messziről érkezett látogatók, látványos programok – a szentesi Damjanich laktanyában szerdán rendezték a műszakiak napját, amit közel két évtizede egy 1849-es, stratégiai jelentőségű hídépítés emlékére tartanak.
A szentesi műszaki ezred és a helyi rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként harmadik éve közösen ünnepelnek ezen a napon. Benkő Tibor vezérezredes zászlószalagot adományozott az ezrednek, és Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte az érdeklődőket.

A rendezvény talán a gyerekek körében a legnépszerűbb, óvodás- és iskoláscsoportok járták fáradhatatlanul a laktanyát. Látogatók százai nézték a tűzoltók és a mentők közös bemutatóját: egy égő járműből való mentést szimuláltak. Szintén látványos elem volt a korabeli ruhába öltözött katonák bemutatója, a közönség nagy örömére a szabadságharc idején is használt ágyú pontos mását is elsütötték. A hölgylátogatók körében pedig nem kis izgalmat okozott a vörös bika erőpróba megtekintése: több alkalommal hallottuk, amint a versenyzők testi épségét féltik az átlagember számára elképzelhetetlen méretű kalapácsoktól.

Így emlékeztek Szentesen az 1849-es hídverésre. A szerző felvétele
Így emlékeztek Szentesen az 1849-es hídverésre.
A szerző felvétele

Olvasóink írták

  • 1. frizuraságidíjmacska 2011. április 26. 21:21
    „Nagyon szuper volt minden,de mért nincsenek fent képek?Ez az esemény igenis megérdemelte volna,ha kell,rendelkezésre bocsátom az enyéimet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szex és önkény a szentesi múzeumban

"Arra, hogy a középkorban nem létezett az erényöv, többek között az utal, hogy a szatirikus erotikus irodalomban nyoma sincs." A XIX. században viszont használták. Tovább olvasom