Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Yasmine csoport: a keleti tánc tompaháti szerelmesei

Derekegyház - Három éve alakult a tompaháti hastánccsoport. Ma már számos rendezvényre hívják őket fellépni, változatos a repertoárjuk.
– A tompaháti művelődési háznak 2011-ben lett állandó nyitvatartási ideje. Szerettük volna, ha minél többen látogatják, igyekeztünk vonzó programokat és foglalkozásokat kitalálni, ekkor alakítottam meg a csoportot – emlékezett vissza az intézmény és a Yasmine hastánccsoport vezetője, Mihály Kornélia. A Derekegyházhoz tartozó, 207 lakosú kis falu élénk közösségi életet él, az anyaközséggel szoros a kapcsolatuk, a hastáncosok legutóbb a derekegyházi falufarsangon szórakoztatták a közönséget.

– A kis csapat állandó tagjai rajtam kívül Besze Angéla, Juhász Nagy Bianka, Miklósné Barát Melinda és Szabó Pálné, de mellettük még 4-5 táncos rendszeresen csatlakozik hozzánk. Az egyik tag például Orosházáról jár a próbákra. Általában hetente egyszer-kétszer találkozunk, de ha fellépésre készülünk, akkor mindennap – mesélte Kornélia, aki korábban két évig tanulta ezt a keleti táncot. Az előadások koreográfiáját közösen találják ki, olykor oktató videók segítségével. A társaság előadásait megszerették a környéken, sok helyre már hívják, visszavárják őket. A repertoárjuk széles: fátylas, botos, fűszoknyás és Ízisz szárnyas előadásaikkal, vagy a pici lányokból álló utánpótláscsoportjuk fellépéseivel mindig elkápráztatják a nézőket. A tagok maguk készítik a színpadi ruháikat, akinek nem megy egyedül, annak segítenek a szabás-varrásban, tudtuk meg a vezetőjüktől.

A csoport múlt szombaton a derekegyházi falufarsangon lépett föl. Fotó: Králik Emese
A csoport múlt szombaton a derekegyházi falufarsangon lépett föl. Fotó: Králik Emese


– Talán részben a Yasmine csoportnak köszönhető, hogy a tompahátiak az elmúlt években megszerették a közösségi házat. Tornázni, kézimunkázni is szívesen bejárnak – mondta Mihály Kornélia.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten érték a szentesi mosógéptolvajt

Egy lakatlan ingatlanból lopott K. Attila. Tovább olvasom