Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Zajra panaszkodnak a lakók Szentesen

Szentes - Zavarja a szentesi művelődési központ szabadtéri rendezvényeinek zaja a szomszédos Ifjúság sétányon, illetve a Tóth József utcában élőket. A panaszról a képviselő-testület ülésén is szó esett, de úgy tűnik, minden marad a régiben.
– Igaz, hogy nyaranta csak néhány rendezvényt tartanak a művelődési ház melletti ifjúsági parkban, de azokon a napokon sem nappal, sem éjszaka nem lehet pihenni a dübörgő zene, illetve a hazafelé tartó randalírozó, részeg vendégek miatt. Utóbbiak korábban betörtek minden ablakot, amit csak elértek, most csak a törött sörösüvegek maradnak utánuk – vázolta a helyzetet a Tóth József utcában, a művelődési háztól kicsit távolabb élő Mihály Gábor.

Hasonló helyzetről számoltak be az Ifjúság sétány ifjúsági ház felőli végén élők is. A névtelenséget kérő lakók szerint akkor válik pokollá az életük, amikor a művelődési ház rendezvényei átnyúlnak a szemközt, a Kurca túloldalán lévő sportpályára is. Ide települnek a dodzsemesek és a vurstlisok, s míg van vendég, folyamatosan harsog a gépzene. A dobok mély hangja miatt még a házak ablaka is remeg. Néhány éve már gyűjtöttek aláírásokat – eredménytelenül.

Nemrég interpellált a helyi testületi ülésen a körzet képviselője, Sipos Antal. Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója azt válaszolta: csak nyaranként tartanak itt szabadtéri rendezvényeket, ez az idén öt alkalmat jelentett. Ezekről szórólapokon, hirdetésekben is tájékoztatják a helybelieket, kérte a környéken élők megértését és türelmét. Sipos Antal lapunknak azt mondta: tudomásul vette a választ, mást az ügyben nem tehetett. Megpróbálja elérni, hogy a rendezvények a jövőben ne legyenek olyan hangosak.

Olvasóink írták

 • 5. csillogás 2011. november 08. 09:39
  „4, louise, élelmes a néni! :D több szemetet termel, mint egy kukányi, és ha már égeti a többit, miért ne égesse el az összeset? :D”
 • 4. louise 2011. november 08. 09:20
  „Nagyon vicces, akkor a Műv.ház környékiek nem laktak még a Mátyás söröző környékén, ugye ott sűrűbben van buli, és vandálkodás is a környéken. Rendőrök meg addig alszanak.
  Vandálokat tényleg egy kis munkára kellene fogni, vagy vissza hozni a katonaságot, ott majd betörik őket.
  Hungerit szag mellé a mi szomszéd nénik szokott nyáron szemét füsttel kedveskedni. Hajnal 4-5 óra, a drága udvaron égeti a szemetét, és szinte üres kukát tesz ki a kukásoknak.
  ...”
 • 3. huncujka 2011. november 07. 22:38
  „Engem a Hungerit szaga ami az egész várost átjárja sokkal jobban zavar és az nem nyári 6-7nap.”
 • 2. medvejanos 2011. november 07. 14:28
  „Szerintem évi pár alkalom kibírható. Persze lehetne találni valami kompromisszum képes megoldást ami mindenki számára megfelel. A vidámparknak kilehetne adni például, hogy egy x idő után a zene már csak halkabban szólhasson. Nem tenni kell a rendezvények ellen, mert képtelenek vagyunk kikapcsolódni csupán kompromisszumot kéne kötni.

  Igen ott lakok egy utcára és nyáron tudom, hogy milyen amikor a legnagyobb melegbe éjszakai kis hűs és friss levegőt szeretnék beengedni.

  Ami már sokkal inkább frusztráló, hogy a 14-15 éves kis vandálokat akik azt hiszik, hogy övéké a világ kéne megfogni és nem hagyni, hogy azt tegyenek amit csak akarnak. Például kötelezni őket, hogy MUNKÁVAL térítsék meg a kárt amit elkövettek.”
 • 1. niemand 2011. november 07. 12:38
  „Sajnos csak a bulira fektetnek hangsúlyt, az egyszerű ember kérése nem fontos, azoknak,akik tehetnének ellene!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlott az árpádhalmi képviselő-testület

Feloszlatta magát legutóbbi ülésén az öttagú árpádhalmi képviselő-testület. A bizalmatlansági indítvány váratlanul érte Szarka Attila polgármestert. Tovább olvasom