Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Zebrát kérnek a szentesi rendelőhöz

Szentes - Három éve is kértek már zebrát egy szentesi orvosi rendelőhöz. A Vásárhelyi út forgalmas, az arra járók szeretnének biztonságosan közlekedni.
– Nagyon messze van ide a legközelebbi zebra, kénytelen az ember szabálytalankodni – hallottuk Szentesen Burai Andreától.  Aki a túloldalról igyekszik a Vásárhelyi úti orvosi rendelőhöz, először alaposan szétnéz. Az utca igen forgalmas, sokszor egymást érik az autók, a két oldalán egy-egy kerékpársávon is haladnak. Átkelő csak pár száz méterre, a Nyíri köznél van. A környék forgalmas, járművekkel, de gyalog is sokan járnak arra.

A rendelőben gyermek-, illetve felnőtt háziorvosok rendelnek, valamint egy éve az orvosi ügyelet is ebben az épületben van.
Hárommillió forintba kerülne az átkelő. Fotó: Králik Emese
Hárommillió forintba kerülne az átkelő. Fotó: Králik Emese

A közelmúltban egy testületi ülésen vetette fel a gondot egy képviselő, Bujdosó Tamás. Arról, hogy mi lesz a zebra sorsa, a városháza műszaki irodájától kapott választ. Ebből kiderül: három éve már elkészítettek egy előzetes kalkulációt. Akkor úgy találták, tervezéssel, engedélyeztetéssel együtt legalább 2,2 millióba kerülhet. Ha a közvilágítási hálózatot is át kell hozzá alakítani, az ár további egymillióval nőhet. A pénzt az idei költségvetésben lehetne erre a feladatra elkülöníteni.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan visszatérnek a gyermekotthon lakói - féltik a helyiek a környék nyugalmát

Hamarosan visszatérnek a gyermekotthon lakói - féltik a helyiek a környék nyugalmát
Bár a két éve leégett Rigó-iskola bontásából származó törmeléket szállító kamionok összetörték a Deák Ferenc utcát, a szentesieket ennél is jobban aggasztja, hogy mi lesz, ha a gyermekotthon lakói visszaköltöznek Szentesre. Tovább olvasom