Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Zenekardömping a szentesi Kurca-parti zenészpartin

Szentes - Félmillió forintot nyertek szentesiek a PANKKK-tól tehetséges zenészek felkutatására és szerepeltetésére. Ebből a pénzből 28 banda mutatkozik be a hétvégi Kurca-parti zenészpartin.
Az Életjel Kulturális Egyesület pályázott a PANKKK-hoz (Program a Kortárs Könnyűzenei Kultúráért), és 500 ezer forintot nyert a tehetséges zenészek felkutatására és szerepeltetésére. Az egyesület egyik vezetője – aki rockzenei újságíróként is ismert – úgy gondolja, az utóbbi években az általuk rendszeresen felkínált lehetőségek révén is több környékbeli banda jutott magasabb szintre. Rakk László biztos benne, hogy a zenészpartin olyan csapatok is szerepelnek, akik már biztosan túlnőttek a grundszinten. A tehetségkutató programban a hétvégén összesen 28 banda játszik, rajtuk kívül pedig a zenészparti profi és félprofi résztvevői: számítani lehet arra, hogy a sportpályán felállított színpadon péntektől vasárnapig legalább 36 zenekar szórakoztatja majd a közönséget.


A tehetségkutatón induló csapatok értékelése nem a televízióból ismert módszer szerint történik, vagyis nem nyilvánosan és nem csak dicsérő hangnemben. Hanem zárt körben, sokat látott és tapasztalt zenészektől, olyan személyiségektől, akik befutottak a szakmában. Így például a Nox frontembere, Nagy Tamás és a Dirty Blues Band névadója, Takáts Tamás is vállalta, hogy végigüli a félórás produkciókat.

A zeneiskola billentyűs tanára, Mészáros Gábor egy évtizede szervezi a zenészpartit, a számtalan különdíj egyikeként stúdióbérletet ajánlott fel: nála lehet hanganyagot felvenni. A Kurca-parti fesztiválon fellép a televíziós dalfesztivál egyik szentesi szereplője, Imre Zsuzsa is. A szegvári Fecsegő lányok már nem a tehetségkutató kategóriában indulnak, hanem a profik között. Menedzserük, Váczi Csaba úgy gondolja, hogy a három kamaszlány háromnegyed órás műsora megéri a figyelmet.

Péntektől vasárnapig

Pénteken este 9-kor kezd a Plasmapress együttes, utána Karahana, Punks goes to disco. Szombaton egész nap popnap. Este 7-kor a Nox Misszió című produkcióját láthatják, később a Fecsegő lányok, a Murphy Band, Imre Zsuzsa, a Just és a Fuvi Band muzsikál. Vasárnap egész nap rocknap. Este 7-kor a Sweet sixteen, 8-kor a Takáts Tamás Dirty Blues Band lép színpadra a sportpályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palacsintafesztivál Derekegyházon

Derekegyház - A falunapi programsorozat ma délután 4 órakor játszótéravatással kezdődik… Tovább olvasom