Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Zöld iskola lett a piros Klauzál

Száz cserjét és tizenhat fát ültettek a diákok a szentesi Klauzál- iskolában. A piros falú intézmény lett a város „zöld iskolája".
A diákönkormányzat környezetvédelmi vetélkedőt szervezett, így egy napra elmaradt a tanítás a szentesi Klauzál-iskolában. A játékos megmérettetés után a szabad levegőn nyilvánosan és jelképesen örökbe fogadták a gyerekek a fákat, melyeket a mezőgazdasági szakközépiskolások segítségével ültettek el. A száz cserje és a tizenhat fiatal fa egy sikeres minisztériumi pályázatnak köszönhetően került a kertbe. Tariné Lantos Piroska igazgatónő arra figyelmeztette a diákokat, az örökbefogadás azt jelenti, hogy a jövőben is figyelni, gondozni kell a növényeket. Ezen a napon a diákok számára az is kiderült, hogy a honfoglaláskor Magyarországnak több mint háromnegyedét borította összefüggő erdő, ma ez az arány mindössze 2,5 százalék.

A gyerekek Korom Páltól, az önkormányzat tanácsosától megtudták, Szentesen körülbelül éppen annyi fa van, ahány ember lakja a várost: harmincezer. A lakótelepi környezetben található Klauzál Gábor-iskola kertjében most már növekszik és nyílik a galagonya, a vérszilva, az óriáslonc, az aranyvessző, a csörgőfa, a tuja és a szomorúcseresznye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel sikerfilmje

Tapsolt a közönség a szentesi moziban a Fej vagy írás végén: a helyi gimnázium egykori diákjának… Tovább olvasom