Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Zolié a Karinthy-gyűrű

Szentes - „– Amit ön mesél a családjáról, az mind igaz? – Persze. Ez olyan, mint a csoportterápia. Amit kibeszélek magamból, és amin az emberek nevetnek, az nekem mind fájdalom."
Ezzel a lapunkból vett interjúidézettel jellemzi a Wikipédia nevű internetes lexikon Kőhalmi Zoltánt – akit kedden olyan élmény ért, amely talán nem annyira fájdalmas a számára. A 32 éves, szentesi születésű humorista a Magyar Rádió Márványtermében átvehette szakmájának legnagyobb elismerését, a Karinthy-gyűrűt. Előkelő a klub, amely most tagjává fogadta: ezt a díjat 1975-ben adták át először, Karinthy Frigyes születésnapján, Marton Frigyesnek. Megkapta már Hofi Géza, Sándor György, Markos György, Nádas György és Déri János.

Meggyűrűzött humorista. Zoltán egyik kollégája, Litkai Gergely papírmasé figurájával a Márványteremben. Fotó: MTI
Meggyűrűzött humorista. Zoltán egyik kollégája, Litkai Gergely papírmasé figurájával a Márványteremben. Fotó: MTI

Zoltán – aki tegnap már Olaszországból válaszolt szentesi munkatársunk gratuláló SMS-ére – az idősebbek szerint is kiérdemelte ezt a díjat. „A megfiatalodott Rádiókabaré az elmúlt esztendőben legtöbbet dolgozó humoristája a mai stand up műfaj élvonalában dolgozik. Külön öröm, hogy ezt a sokak által városinak nevezett műfajt most már vidéki gyökerekkel rendelkező humoristák is művelik" – mondta a kitüntetettről Sinkó Péter. Valóban a magyar humor világában zajló nemzedékváltás egyik főszereplőjéről van szó, aki egy pillanatra sem felejti el, honnan jött, nyersanyaga a mindennapi, személyes élmény, amit következetesen gyűjt, és tár a közönség elé. A csoportterápiát folytatni kell, mert tényleg gyógyít – mindnyájunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött szentesi bicajosok

Szentes - Sűrűn érkezik panasz a Szentesi Rendőrkapitányságra az elektromos kerékpárral közlekedők… Tovább olvasom