Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Zsoldosok ˝bére˝ lett a templomosok kincse

Szentes - A negyedik alkalommal megrendezett szentesi kincskereső kalandvetélkedőt a Zsoldos Gladiátorok csapata nyerte meg.
A Zsoldos Gladiátorok szerezték meg a templomosok kincsét az idén már negyedik alkalommal megrendezett, középiskolásoknak kitalált kalandvetélkedőn, amelyen hatfős csapatok a kincsért harcoltak egymással Szentesen péntektől vasárnapig.

Idén négy szentesi középiskola – Pollák Hősei, Közgé Őrjöngők, Zsoldos Gladiátorok és HMG Warriors – csapata mellett a megyeszékhelyet a Szegedi Lovagok képviselték volna, de betegség és sérülés miatt végül lemondták a részvételt.

vagy komolyan, vagy sehogy! A szerző felvétele
Vagy komolyan, vagy sehogy!
A szerző felvétele

A versenycentrum az üdülőközpont, vagyis a ligeti strand területén volt, és már az első napon komoly próbák (gerelyhajítás, csúzlizás, íjászat) vártak a diákokra. Az elméleti kérdésekkel nem mindig tudtak megbirkózni, így jobb híján válaszként – a főszervező Bertók Róbertnek címezve – egy szív kíséretében azt írták a rubrikába: „Szeretünk, Robi!". Ezért azonban nem járt pont...

Végeredmény

A kalandvetélkedő végeredménye: 1. Zsoldos Gladiátorok 58, 2. Közgé Őrjöngők 52, 3. HMG Warriors (Harcosok) 51, 4. Pollák Hősei 48 ponttal. 

A kincskereső, a térképes feladatoknál nagy különbségek alakultak ki a csapatok között. Érdekes volt a hajítógép-építés: a szerkezetnek működnie kellett – a leginkább ostromképes 38 méterre lőtte lövedékét. Igazi lovagi próbatételnek számított a hercegkisasszony menekítése, szöktetése: itt a csapatok lánytagjait nyakban „cipelve" tulajdonképpen váltóversenyben mérkőztek egymással a középiskolák. A lajtorján, a kötélhágcsón akadt, aki 18 másodperc alatt felkapaszkodott 8 méter magasba.

A „zsoldosok" a győzelemmel értékes jutalmakat érdemeltek ki: 100 ezer forintos sportfelszerelési csomagot (főleg labdák) és a CIB Bank által felajánlott 800 ezer forint értékű irodabútort (székek, asztalok) kapott iskolájuk, a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola. A díjátadón a várost Szirbik Imre polgármester, a pénzintézetet Vikor-Szekeres Erika képviselte. Vidám és megható eseményeként a ceremóniának két „öreg harcost" – végzős diákot –, Őri Józsefet (Közgé) és Stiak Tamást (Pollák) leszerelték, felmentették a további szolgálat alól. Mind a négy kincsvadászaton részt vettek, erre a kapott póló emlékezteti őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kvóta elúszott, most szabadkártyára vár Niki

Komoly érdeklődés övezi Rácz Nikolett szentesi úszó sorsát: vajon kijut-e a kislány a londoni paralimpiára? Tovább olvasom