Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Zsolna szerint szuper az iskola: bekísértük az első napon a szentesi kislányt

Szentes - A szentesi Kardos Zsolnától a napokban azt kérdeztük, szerinte milyen lesz első osztályba járni. Pénteken pedig megnéztük, mit csinálnak az első napon, hogyan érzi magát az 1. a-ban.
– Jól aludtam este, nem izgultam. Ma kocsival jöttünk, de szerintem biciklivel fogok járni, a testvéreimmel – árulta el az első osztályos Kardos Zsolna.  A szentesi kislányról a napokban írtunk, akkor arról kérdeztük, mit vár az iskolától. Tegnap elkísértük az első tanítási napon.

Irénke, Erzsi és Nóri néni reggel türelemmel kivárta, hogy kijátsszák magukat a kicsik. – Most már csendesedjünk el, mindenki bemutatkozik, és kap egy kitűzőt a nevével – mondták később. A fiúk zöld, a lányok rózsaszín baglyot kaptak, kihúzták a soron következő nevét, az egyik kisfiú mindenki nagy meglepetésére önállóan olvasta fel, hogy hívják az osztálytársát.
Köszönni, közlekedni, tájékozódni az iskolában
Köszönni, közlekedni, tájékozódni az iskolában

A katolikus általános iskola 1. a osztálya tegnap főként azzal foglalkozott, hogy a gyerekek egyáltalán tájékozódni tudjanak a hatalmas épületben. Zsolna határozottan ragadta meg egy helyes szőke kisfiú kezét. – Már ismertem Marcit, azért választottam őt párnak – magyarázta.

Csengő helyett fülbemászó dallam jelzi az idő múlását – tisztázni kellett a gyerekekkel, melyik mit jelent, mikor van az eleje, illetve mikor a vége az órának. – Ha elesünk az udvaron, most már nem az óvó néninek, hanem az iskolanéninek kell szólni, hogy segítsen – közölte az udvaron egy szemüveges fiúcska. Talán látta a jövőt? Pár perc múlva pont az ő könnyeit törölgették a tanító nénik egy hasalás után.

A csigalépcső széles részén szabad menni, libasorban, úgy kell köszönni, hogy „dicsértessék a Jézus Krisztus!", erre az a válasz, hogy „mindörökké, ámen". Még ki se nyitották a könyveket, máris tanulnivaló van, csodálkozhattak a gyerekek. – Hogy tetszik a suli? – kérdeztük Zsolnától. – Szuper – mosolyogva mutatta, a hüvelykujjával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schobert Norbert is lecsót kóstolt Szentesen

Schobert Norbert is lecsót kóstolt Szentesen
Két napig tartott a szentesi lecsófesztivál, százával főzték a csapatok a finomabbnál finomabb étkeket. Tovább olvasom