Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Zumba: add át magad az őrületnek!

Szentes – Az újévi fogadalmak nagy része az életmódváltozást célozza meg. Ha még kitart az igényünk a több mozgásra, akkor akár egy Zumba órát is beírhatunk a naptárunkba. Mi Szentesen, a Móricz Zsigmond művelődési házban próbáltuk ki az új őrületet.
Mintegy húszan sorakozunk a tükörfal előtt a szentesi művelődési ház egyik termében. A Salsa fitnesz kezdésére várunk, ezzel melegítünk a Zumba előtt. A hangfalakból a bachata – egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású, melankolikus hangulatú latin zene – szól, ami pillanatok alatt tűzbe hoz bennünket.

Ahogy Komlósi Orsolya, okleveles Salsa és Zumba oktatót figyeljük, máris szembesülünk vele, hogy a csípőmozgásunkon van még mit tökéletesítenünk. Fél óra elteltével megállunk egy röpke pihenőre, és amíg vizet kortyolgatunk, egyre többen érkeznek a terembe: kezdődik a Zumba.

Szentesen Zumbáztunk - GALÉRIA

A második sorból figyeljük oktatónk mozgását a színpadon. Miközben próbáljuk utánozni, magunkban azon mosolygunk, hogy női fenék még egyszer sem kötötte le ennyire a figyelmünket. Irigyeljük azt a csípőmozgást, lendületet, energiát, amivel a „mi Orsink" meg van áldva. Az sem mellékes, hogy 600-800, sőt ha már elég ügyesek vagyunk akár 1000 kalóriát is elégethetünk egy-egy edzés alatt.

A harmincon felüliek már kevesebbet járnak szórakozni, itt viszont újraélhetik a bulik hangulatát, igazi parti hangulatban zajlanak az órák. Biárné Szeleczkei Ildikó is gyakori vendég az edzéseken, itt élheti ki a mozgásigényét, mert egyébként ügyintézőként ülő munkát végez. – Az órák elfeledtetik az egész napi stresszt és a társaság is remek. Észre sem vesszük, mennyire elfáradunk – magyarázza.

A nyújtó gyakorlatok után tapssal köszönjük meg Orsi munkáját, és megfogadjuk: jövünk jövő héten is!

Olvasóink írták

 • 5. bonit 2012. január 19. 15:26
  „Mi tavaly április óta járunk Zumbázni ....salsázni pedig már 2 éve.....Mi szertejük úgy ahogy van.....
  Számlát is kapunk és csak 500 Ft ba kerül, ha bérletet veszünk akkor meg csak 4.300 Ft/ 10 alkalom.....számlásan.
  Szóval nekünk megfelel.....szórakozunk, mozgunk, társaságban vagyunk és még alakot is formálunk....mi kell több ennél? Szép napot mindenkinek :))))”
 • 4. mazsolaszolo 2012. január 19. 13:21
  „2. Ne csak utalgass másoknak, ha bajod van: tedd meg. Menj magad és jelentsd fel a kérdéses és problémás embereket/szervezetet. Ilyen egyszerű.

  A cikkhez: csatlakozom az előttem szólókhoz: gratulálok! Jó buli; aki szeret tánconi, menjen, és inkább itt égessen le magáról 1000 kal-t óránként, mintsem, hogy 45 évesen elvigye a mentő, mert túlsúlyos és utoljára 8.általánosban mozgott egy jót, tesiórán.

  Szép napot! :)”
 • 3. ivikee 2012. január 19. 12:28
  „Elismerés a cikk írójának! :) Nem egy sablonos bemutatást olvashatunk.. Meg is jött a kedvem egy kis testmozgáshoz :)”
 • 2. Qllancs 2012. január 19. 12:23
  „Ez nem új örület. Makón már ősz óta tartanak több helyen ilyen órákat.
  A lányaim már 3 helyen is kipróbálták , sokan is vannak 1 ilyen órán kb. 25-30 is.
  1 óra ugra-bugra 1000.- v 1200.- ft /óra
  de számlát még sehol se kaptak !!! NAV . ellenőrízhetne !!!!!”
 • 1. emigrans 2012. január 19. 12:09
  „Ez is csak egy divat,mint annak idejen a hip hop tanc... De legyunk optimistak es fogjuk fel ugy,hogy meg mindig jobb ha az emberek mozognak,mintha a kocsmaban ulnenek es dohanyoznanak vagy otthon sorozatokat neznenek .. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap választ Árpádhalom

Négyen indulnak a polgármesteri címért: a jelenlegi és a korábbi vezető, az alpolgármester és egy újonc. Tovább olvasom