Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

10+1 dolog, ami kell a fesztiválozáshoz

Szeged - Kedden, a nulladik nappal kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok. Még nem késő átgondolni, mit vegyünk fel, milyen táskát vigyünk, mit tegyünk abba. Segítünk!
Fesztiválozni nem nehéz. Megvesszük a heti jegyet, elmegyünk, koncertek, buli. Összegyűjtöttünk 10 dolgot, amire ha odafigyelünk, valóban gondtalanul telhet az a néhány nap a szabadban, szabadon.

1. Pénz. Akármilyen banálisnak is tűnik, valóban ez a legfontosabb. És érdemes úgy kalkulálni, hogy nem lesz elég az az összeg, amit félretettünk a fesztiválra még a hó elején. Akármennyit is akarunk a fesztivál hetében költeni, adjunk hozzá még körülbelül "egy tizest", akkor talán kijövünk belőle vasárnapig.

2. Sátor. Még ha helyiek vagyunk is, praktikus lehet felverni a fesztivál területén egy sátrat. Mert kényelmes oda lepakolni pulcsit, ásványvizet, akármit, amit nem akarunk magunkkal cipelni a koncertekre, de bármikor szükségünk lehet rá. Legalább nem kell hazamenni érte, és ha túl fáradtak vagyunk, aludhatunk is benne.

3. Cipő. Lehetőleg egy kényelmes, zárt cipőben menjünk, amit nem sajnálunk, ha saras lesz, elszakad, széttapossák. A szandál is jó választás lehet, de akkor kalkuláljuk bele, hogy esőben elázik, hidegben fázik benne a lábunk, és egy durvább pogózás közben semmi nem védi sem a lábujjainkat, sem a körmeinket. Esőben, sárban még a gumicsizmát ajánljuk, vagy egy bakancsot.

4. Táska. Az a jó, ha kicsi, és valahogy magunkra tudjuk rögzíteni, felszabadítva ezzel mindkét kezünket. Szerintünk az övtáska a legpraktikusabb, vagy a hátizsák, de még egy átlósan a testünkre akasztható táska is jó választás lehet. Más opció nincs.

5. Telefon. Ha megbízunk magunkban és a józanságunkban, vihetünk bármilyen okostelefont a fesztiválra, nyomhatjuk a selfie-ket Facebookra, meg Instára, jó poén. De ha megvagyunk internet nélkül, érdemes inkább visszatenni a SIM-kártyát a korábbi telefonunkba, amit nem sajnálunk, ha leesik, poros lesz, ellopják... stb. Biztos lesz a társaságban valaki, aki nem gondol ilyesmire, majd ő lefotóz bennünket is.

6. Pulóver. Lehet, hogy melegben kezdjük a napot, estére viszont tuti le fog hűlni a levegő. Kössük a derekunkra, vagy ha belefér, tegyük a táskánkba... Vagy ott a sátor. Ugye, ugye.

7. Esőkabát. Vagy egy vízhatlan, kapucnis dzseki. A nyári esőben elázni romantikus, de bőrig ázva, vizes ruhában, csöpögő hajjal baktatni a kijárat felé már cseppet sem az. Hajtsuk össze olyan kicsire, amilyenre csak tudjuk, préseljük bele a táskába és hajrá, nem érhet kellemetlen meglepetés!

8. Zsebkendő. Ez olyan "lányos", hogy mindig van a táskában. Bármire jó lehet: orrfújáshoz, kéztörléshez, cipőtakarításhoz, pisiléshez, síráshoz, üzenetíráshoz, számkéréshez, integetéshez... Szóval kell.

9. Programfüzet. Papír alapú, kicsire összehajtható, két nap alatt rongyosra használt útikalauz, ami segítségével mindig le tudjuk ellenőrizni, milyen koncert lesz és hol; plusz van benne térkép, meg sok hasznos információ. Vagyis jó, ha mindig kéznél van, nehogy lemaradjunk valamiről.

10. Haverok. Egyedül is izgalmas belevágni, de minek? Haverokkal a legjobb fesztiválozni. Olyanokkal, aki ugyanúgy pörögnek, ugyanazt a koncertet akarják megnézni. Akik tényleg megvárnak, ha elmegyünk pisilni, és tényleg ott vannak, a nagyszínpadnál, bal oldalt középen, ahol szoktak, mert az a törzshely. Akik nem ítélkeznek, és fél szemmel mindig vigyáznak ránk, ahogy mi is rájuk. Akik megvédenek, és vesznek még egy sört, mert tudják, hogy holnap úgyis megadjuk. Vagy nem, ez nem is fontos. A közös élmények, az emlékek számítanak csak.

+1. Egyéni igények. A felsorolt 10 pontot tetszés szerint ki lehet egészíteni, kinek-kinek a saját igényei szerint. Ajakápolóval, kézfertőtlenítővel, óvszerrel, tükörrel, körömreszelővel, napszemüveggel... De csak a legfontosabbakkal, tényleg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN-es Somogyi, többféle játékkal

A Somogyi-könyvtár augusztus 26. és 30. között népszerűsíti a könyveket és az olvasást a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) Civil falujában. Tovább olvasom