SZIN Szeged

2013.08.22. 18:54

Biciklis akrobaták a SZIN-en

Szeged – Triál: az első számú show a SZIN csütörtöki „játéknapján".

Horváth Attila

– Elképesztő koncentrációt és kitartást igényel. Hogy látványosan tudd művelni, rengeteget kell gyakorolni – mondja [namelink name="Horváth Gábor"] a bike trialról. Különleges extrém sporttal ismerkedhet meg a Szegedi Ifjúsági Napok közönsége az újszegedi Partfürdőn, magyarra nem is nagyon lehet lefordítani a kifejezést. A 19 éves fiatalember az akrobatikus bringázást találja rá elég kifejezőnek.

ŐK is rendeltetésszerűen használják kerékpárjukat. Fotók: Karnok Csaba

Ők is rendeltetésszerűen használják kerékpárjukat. Fotók: Karnok Csaba
Négy szegedi barátjával költöztek ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, mobil elemekből pályát építettek. Ezekre a dobogókra kell felkapaszkodni a biciklikkel, de úgy, hogy a sportolók lába nem érinti az elemeket, legtöbbször egy keréken pattogva kell végigmenni a pályán. Bemutatókat tartanak az érdeklődőknek, aki akarja, ki is próbálhatja, de csak a megfelelő védőfelszereléssel.

Campinggel azért ne utánozzák őket...

Campinggel azért ne utánozzák őket...
– Ez alapvetően egyéni versenysport, pontozása hasonlatos a golféhoz. Azaz, minél kevesebb pontot kell összeszedni, a hibapontokat számítják. Egy pálya teljesítésére két és fél perced van – halljuk Gábortól.

Barátaival a sport hozta össze, ő hat éve foglalkozik vele. Gyakorolni az egyetemi sportközpont mellett, a Hattyas soron szoktak, ahová a fiúk elmondása szerint az ország legjobb triál pályáját építették néhány éve.

Ők pedig a biciklijüket építik saját kézzel, miután megrendelik az egyedi alkatrészeket. Számításaik szerint egy bringa valamivel több, mint százezer forintból jön így ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!