Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

78 ezren a 2014-es SZIN-en

Összesen 78 ezren fordultak meg az ötnapos rendezvényen, amit a sátorfosztogatókon és a jegyhamisításon kívül nem zavart meg különleges esemény.
– Az ötnapos Szegedi Ifjúsági Napokon összesen 78 ezer ember fordult meg – tájékoztatott Kurucsai János, a SZIN sajtósa. A leglátogatottabb a szombat volt 19 ezer látogatóval. Pénteken közel 17 ezer ember fordult meg az újszegedi Partfürdőn.

A látogatók számának megállapításakor fontos megjegyezni, hogy akinek hetijegye volt, és mind az öt nap megfordult a rendezvényen, azt öt látogatónak számolja a rendszer.

Kurucsai elmondta, idén több helyszínen zajlottak az események, mint tavaly, ennek ellenére mindössze 24 bejelentés érkezett a zaj miatt. – Érdekes, hogy csütörtökön és pénteken egyetlen panasz sem volt. A bejelentések után a helyszíni hangméréseket követően megállapították, hogy a zajszint a határértékek alatt volt – mondta a SZIN sajtóreferense.
Egy esküvőjét tartó ifjú pár fényképezkedni látogatott ki a SZIN-re, egy fiatalember legénybúcsút rendezett a fesztiválon.

Szombat este hatósági szemlét tartott az önkormányzat a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel és a fogyasztóvédelemmel közösen. A hatóságok mindent rendben találtak.

A fesztiválon sátorfosztogatókat értek tetten, és mint az elmúlt években, idén is hamisították a belépésre jogosító karszalagokat. Ezen kívül nem történt a fesztiválon rendkívüli esemény.

Elkobzott tárgyak
A beléptetésnél elkobzott tárgyak a Partfürdő recepcióján vehetők át. A talált tárgyak kedd délután 3 óráig a Partfürdő területén a biztonsági szolgálatnál, azt követően pedig a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. telephelyén, a Felső Tisza-part 10. szám alatt vehetők át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárdömping a színpadokon a SZIN utolsó estéjén

Találkoztunk szegedi hírességekkel, 6 éves Vad Fruttik rajongóval és hömpölygő tömeggel a SZIN zárónapján. Élőben jövünk a helyszínről! Tovább olvasom