Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A rendőrség is készül a SZIN-re

Szeged - A rendezvény külső biztosítását idén is a Szegedi Rendőrkapitányság végzi együttműködve a Készenléti Rendőrség, valamint a társzervek munkatársaival.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Rendőrkapitányság idén is a rendezvény külső biztosítását végzi együttműködve a Készenléti Rendőrség, valamint a társzervek munkatársaival. A belső biztonságért a szervezők által megbízott biztonsági cég a felelős. Szükség esetén a rendőrség a rendezvény területén is intézkedik.

A rendőrök a beléptető kapuknál ellenőrzik a szórakozók ruházatát és csomagjait. Kiemelt figyelmet fordítanak a kábítószerrel kapcsolatos jogsértések megelőzésére, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök kiszűrésére. Ennek érdekében az egyenruhások kábítószer-kereső kutyával már nyitás előtt átvizsgálták a rendezvény teljes területét.

SZINes felkészülés a rendőrségtől. Fotó: police.hu (galéria)

A rendezvény hangosításával kapcsolatos lakossági panaszokat a rendőrség soron kívül továbbítja a szervezők felé, akik indokolt esetben gondoskodnak a hangerő csökkentéséről. A már tavaly is alkalmazott módszer eredményeként jelentősen csökkent a rendőrség segélyhívójára érkező panaszok száma.

A Szegedi Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrséggel együttműködve a SZIN közvetlen környezetében, valamint a belvárosban fokozott rendőri jelenlétet biztosít. Ennek célja a szegedi lakosság nyugalmának biztosítása, a közterületen elkövetett, erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzése és megszakítása.

SZINes felkészülés a rendőrségtől. Fotó: police.hu (galéria)

A Bűnmegelőzési Osztály idén is jelen lesz a fesztiválon, ahol igyekeznek felhívni a résztvevők figyelmét a biztonságos szórakozásra, valamint segítenek abban, hogy hogyan ne váljanak áldozattá. A rendőrség szorosan együttműködik a biztonsági szolgálattal az esetleges jogsértések megelőzése érdekében. A legfőbb cél a biztonságos és önfeledt szórakozás garantálása.

Felhívjuk a fesztiválozó fiatalok figyelmét arra, hogy vagyontárgyaikra (mobiltelefon, fényképezőgép, laptop stb.) fokozottan figyeljenek, sose hagyják azokat őrizetlenül a sátorban, vegyék igénybe az értékmegőrzőket.

Kérjük, hogy jogsértés esetén hívják a rendőrség 107-es, vagy 112-es segélyhívószámát, vagy forduljanak a fesztivál közvetlen környezetében szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz - írta a police.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN: ötnapos fesztivál kezdődik a Partfürdőn

Programajánlónkban több, a hazai fesztiválokat jól ismerő fiatalt kértünk arra, állítsanak össze egy menetrendet a következő öt napra. Tovább olvasom