Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Az első fesztiválozók már bent vannak - galériával

Szeged - Kedden már beköltözhettek a bérletesek, szerdán kettő órakor kezdődik az első koncert. Indul az idei Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál idén négy napos, egy korsó sör 390 forint.
Kedden reggel 9 órakor ültek le a SZIN-főbejárathoz, a Belvárosi híd alá az első bérletesek. A fesztivál csak szerdán kezdődik, de egy nappal korábban beköltözhettek a sátrazók – már aki akart.

– Nem mi vagyunk az elsők, hanem ők. De attól persze lehet, hogy mi megyünk be hamarabb – irányított egy csoport fiú a járdán ülve kártyázó Fekete Noémihez és Molnár Erikhez. Egyikük kiskunfélegyházi, a másik békéscsabai. Mindkét helyről van későbbi vonat is – vetettük fel, de azt mondták: tavaly is elsők voltak, így idén már a hagyomány kötelezte őket a sietségre. Lesz miből választaniuk, nagyjából 3500 sátorhelyet alakítottak ki a szervezők a Partfürdő területén.

Épül a fesztiválváros - bejártuk a SZIN helyszínét. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Elővételben 4500 bérlet fogyott el, ez nagyjából megfelel a tavalyi számnak. Napijegyből előzetesen mintegy 4000 darabot vettek meg, ez kevesebb mint 2010-ben, akkor a Scooter nyomta meg nagyon a napijegy eladást – mondták a szervezők a sajtóbejáráson. A fesztivál költségvetése ebben az évben 200 millió forint körül van. - A technikai költségeket csökkentettük 2010-hez képest - közölte Gajdán Bálint, a Szegedi Ifjúsági Ház művészeti vezetője.

A nagyszínpad hangcsillapítását a tavalyihoz hasonló, de még modernebb aktív zajcsillapító rendszerrel oldják meg, hogy a megengedett határérték alatt maradjon a hangerő - tájékoztatott az IH-s művészeti vezető. A bejáráson résztvevő Vas Márton Zsolt, a megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálatának igazgatója megjegyezte: bár a múzeum mögött lakik, tavaly egyáltalán nem zavarta a hangerő.

Épül a fesztiválváros - bejártuk a SZIN helyszínét. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A Partfürdő egyes medencéi és a Tiszai szabadstrand idén is használhatók lesznek, amire a várható hőség miatt biztosan lesz igény. A fesztiválozók biztonságára vízirendőrök, illetve vízőrök vigyáznak majd. Kint lesz a rendőrség is, Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ők többek között legális graffiti fallal készülnek, ki lehet próbálni továbbá, hogy milyen, ha ujjnyomatot vesznek valakitől, illetve az érdeklődők megtapasztalhatják, milyen érzés egy autós ütközés akkor, ha be van kapcsolva a biztonsági öv. Aztán elképzelhetik, hogy milyen, ha nincs.

A színpadokon a szerda a világzenéé és a népzenéé, ennek lezárása a N.O.H.A. koncertje. A zenekar tavaly kisszínpados előadó volt, de ez kicsinek bizonyult, így ezúttal nagyszínpadon játszanak - magyarázta Gajdán Bálint. A Simple Plan a fesztivál előtt két héttel mondta le a koncertet az énekes hangszálgyulladása miatt, helyettük a Wheatus érkezik csütörtökön. Pénteken Diana King, szombaton Kelis a legnagyobb név.

Épül a fesztiválváros - bejártuk a SZIN helyszínét. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Programhelyszín lesz az egyik medence is, itt este 11-ig koncerteket, utána reggelig silent disco-t tartanak. A fülhallgatókat ezúttal LED világítással látják el, így látni lehet majd ki mit hallgat, melyik dj zenéjét választja.

Tavaly siker volt, ezért idén is lesz borudvar, több pincészettel mint 2010-ben. Visszaváltható repohárból lehet borozni és sörözni is, egy korsó sör ára 390 forint lesz.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. atiss1976 2011. augusztus 25. 07:11
  „Köszönjük a zajt! Egy aludni próbáló ember... :(”
 • 33. IVY 2011. augusztus 24. 16:11
  „A ´80as évek Ifjúsági Napjai mozgalmasabbak voltak.
  Ha jól emlékszem, akkor volt a rakparton a Karnevál?
  Minden nagyobb szegedi cég és gyár képviseltette magát rajta.
  Feldíszített IFA-k és ZSUK-ok tömkelege. :) A munkásőrségnek a Kass Szálló tövében volt felállítva
  néhány konténer, ha "elfáradtak" volna a razziázásban. :)
  Szerettem, tetszett. :)”
 • 32. bszidszp26 2011. augusztus 24. 13:22
  „Akciós SZIN bérlet eladó
  Érdeklődni itt lehet: szucs26@freemail.hu”
 • 31. Herli 2011. augusztus 24. 06:41
  „Minden ifjú fejére egy jelfogó fejhallgatót kellene tenni és ezzel fogni a zenét azaz távirányítással. Régen megoldható ez és van ilyen technika. Nálunk a házban csak ezen keresztül lehet hallgatni zenét, TV-t és többi hangkibocsátó szerkentyűt (hifi stb.) este, így nem kell a más zenéjét hallgatni.
  Mindenki magának erősíti fel a zenét a fülére, és senkit nem zavar! Tessék, nem nagy feladat megoldani ezt a javaslatot itt sem.”
 • 30. Horizont 2011. augusztus 23. 23:44
  „Evelyn_26 igen, eltelt pár év és sok minden megváltozott. Én nosztalgiáztam picit, de ez a világ már más, mint például a 80-as, 90-es évek... mindentől függetlenül, azért bízzunk abban, hogy a mai SZIN sem drogtanya ésatöbbi. Nem mentem fel ezeket a dolgokat, sőt elítélem.
  Egyébként az ingyenesség jó gondolat. Teljesen fölösleges volt haszonelvűre szabni a SZIN-rendezvényeket.”
 • 29. Evelyn_26 2011. augusztus 23. 23:15
  „21: a régi SZIN ingyenes volt, nem árultak drogot, kiskorúakat nem szolgáltak ki alkohollal, és főleg nem volt akkora a hangerősítés mint most, hogy meg lehet süketülni a helyszíntől egy kilométerre is. A SZIN túlárazott, veszteséget csinál az önkormányzatnak, nem értem miért maradhat.”
 • 28. tom_peris 2011. augusztus 23. 22:57
  „Amúgy meg a SZINezök figyelmébe a belvárosi híd belváros felé vezető jobb oldala (amire sok helyen ki van festve a flaszterre egy kétkerekű jármű és egy nyíl a belváros felé) az kerékpárút...
  A személyi sérülések elkerülése végett jó lenne ha minden kótyagos fiatal aki másnaposan kóvályog valamerre (amit ő maga se tud hogy merre) az a hídnak a gyalogosoknak kijelölt oldalán sétáljon/mászkáljon/fetrengjen... (mellesleg arról az oldalról meg lehet codálni a dómot, a klinikákat meg minden egyéb érdekes dolgot)”
 • 27. tom_peris 2011. augusztus 23. 22:51
  „Ja és a környéken a lakóházak között is megy már a piknikezés és az ordibálás...”
 • 26. jay_és_néma_bob 2011. augusztus 23. 22:51
  „na ki lesz ott.....? :)”
 • 25. mike0077 2011. augusztus 23. 22:45
  „15. Herli
  Igen és akkor lehet megtéríteni a vásárlók jegyeit/bérleteit.. és akkor bizony mindenkinek nagyon jó lesz!!! :) na még ilyen sok jó ötletet...”
 • 24. na_mit_talaltam 2011. augusztus 23. 22:19
  „Remélem a halfesztivál hangereje miatt is jön majd szeptember elején vagy 100 komment, hogy Botka halkítsa le a halászlevet is!!! :-) Botka the Great Voice Control :-)”
 • 23. QM 2011. augusztus 23. 21:57
  „Namégegyszer .... (hátha nem törlődik) Kell az ilyen, figyelni kellene egymásra. Reméljük nem lesz baleset, halál, káosz... A túl hangos zene... kellene szabályozni maguknak... 2400-ig 190dB, 24.00-tól 100dB (bocs ha marhaság) és mindenki boldog. Aki meg direktből hülye akar lenni tegye, de mást ne zavarjon. UFF”
 • 22. kzk 2011. augusztus 23. 21:40
  „HATALMAS NAGY POR VAN KINT .”
 • 21. Horizont 2011. augusztus 23. 21:30
  „Ugyan :) menjünk mi is bulizni a mérgelődés helyett :) nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de én emlékszem a régi Szegedi Ifjúsági Napok hangulatára és higgyétek el, most sincs ez másként, a hangulat most is fergeteges, ))) csak mint mondtam, (NEM MI ÖREGSZÜNK) ))) - a gyerekek nőnek és ezerrel buliznak :)”
 • 20. Herli 2011. augusztus 23. 21:19
  „Ez tetszett a másik cikk alatt, link:
  ""13. QM 2011.08.23. 17:47
  Ki kell ülni a Stefánia alatt a rakpartra és hallgatni kell... digidigidigidigi woofwoofwoof woooouáááááááá ááááááá ááááááá ... a víz jó vezető, a sárgán is lehet majd hallgatni. Engem a rohadt lehúzás zavar, bár nem is megyek :(""”
 • 19. Herli 2011. augusztus 23. 21:16
  „18. egyemberke 2011.08.23. 20:53>>> elmész egy vendégházba, és onnan jársz dolgozni... kell - e még több ötlet?

  Valóban jó ötlet,.. és még a költségeimet is megtudnám téríttetni! Helyes, így teszek. Hol is a SZIN kasszás, kellene egy kis előleg is . :-)”
 • 18. egyemberke 2011. augusztus 23. 20:53
  „Kedves Herli!
  Szerintem jövőre úgy vedd ki a szabadságod, hogy ne legyél otthon a SZIN ideje alatt, és akkor nem lesz okod siránkozni :-) vagy a másik megoldás, hogy elmész egy vendégházba, és onnan jársz dolgozni... kell - e még több ötlet?
  van :-D
  Én is a közelben lakom, és dolgozom, mégsem kezdek el sírni, hogy jönnek erre emberek, és ITT költik a pénzük.”
 • 17. Horizont 2011. augusztus 23. 20:53
  „,,Morgolódás" helyett, mehetnénk mi is )) visszatekernénk az időt, egyből nem tetszene nekünk sem, hogy a bulinkat kritizálják a felnőttek :D
  Ne csak a bevételt nézzétek, a SZIN egy ,,életérzés" - hozzánk tartozik, Szegedhez tartozik és néha nem árt emlékezni ))”
 • 16. Horizont 2011. augusztus 23. 20:51
  „Kedves ,,fanyalgók" :-) emlékezzünk már arra, mekkora buli volt a Szegedi Ifjúsági Napok :) most is az, csak már nem mi vagyunk a gyerekek :))”
 • 15. Herli 2011. augusztus 23. 20:41
  „Amennyiben egy lakásban a zene miatt nem lehet pihenni, akkor az okozó birtokháborítást követ el, és lehet kérni a tevékenység beszüntetésére, ha kell hatóságilag. Tavaly Botka megette ezt, az utolsó egy órára betiltotta. Hahaha...most lehet ez elsőben kellene! :-)”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiköltözik a TIK a SZIN-re

Egyedüli zöld szegedi intézményként vesz részt a Szegedi Ifjúsági Napon (SZIN) a Tanulmányi és Információs Központ (TIK). Az épület a nyáron tovább zöldült. Tovább olvasom