Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Az olcsó sör a legjobb a SZIN-ben, avagy az Unicum nyomában

Az utóbbi évek egyik legolcsóbb szegedi fesztiváljának első napján a Tankcsapda csap a húrok közé. Még enni is majdnem megéri az újszegedi Partfürdőn.
- Tényleg csak 300 forint? –kérdezte délután egy fesztiválozó a Szegedi Ifjúsági Napok első, szerdai napján. A nulladikkal együtt második napjához ért a fesztivál, de sokan még mindig nem hiszik el, hogy ilyen olcsó a csapolt sör. A dobozos testvére is csak 50 forinttal drágább. A fiatalember meg is ragadta az alkalmat, egyből két korsóval vett magának a délutáni Eleven Hold koncert előtt. Ennél olcsóbbat és drágábbat is találtunk, alsóbb kategóriás nedűért 250, a felsőbbért 450 forintot kérnek. Egy átlagos tömény italnak 350-től 450 forintig változik fél decije, ami szintén nagyon baráti árnak számít a fesztiválok világában. Ebből azonban nincs sok fajta, csatlakoztunk egy fiatalemberhez, aki kétségbeesetten kereste kedvenc italát.

Az olcsó sör a legjobb a SZIN-ben, avagy az Unicum nyomában - GALÉRIA

- Szia, Unicum van?
- Nincs, de van többféle gyomorkeserűnk.
- Jó, akkor kérek egy vodkát – ezt már a negyedik pultnál mondta a Johnny néven bemutatkozó fesztiválozó, amikor feladta a nyomozást. Persze kért mellé egy sört is. – Ez a legjobb az egészben, hogy ilyen olcsó a sör – emelte poharát immár sokkal vidámabban. Nem sokkal később, amikor a parkolóba tartottunk, újból összefutottunk Johnnyval, aki vidáman borította be arcába az unicumot, amit végül az egyik Torontál téri büfében talált meg.

Az egyszerűbb bornak 100 forint decije, a minőségi nedű sem drágább, mint a városban, 2-300 forintot kell fizetni érte. Ételek tekintetében sem rugaszkodtak el a valóságtól a vendéglátósok, egy alapos hamburger már 520 forinttól is kapható, egy szelet pizza 450 forint. Igaz, ízük nincs túl sok, de a belvárosi gyorsételeknél nem rosszabbak. A lángos viszont már balatoni kategória, 500 forint a sajtos-tejfölös.

Az olcsó sör a legjobb a SZIN-ben, avagy az Unicum nyomában - GALÉRIA

Változás a tavalyi évhez képest, hogy nincs metapay kártya, azaz visszatért a készpénz a fesztiválra.

- Nem volt jó, mert nem kaptunk borravalót. A kártyával csak a pontos összeget adták ide azok, akik fizettek - mondta az egyik pultos. Egy vendégtől megtudtuk, jobban szerette a kártyát, mert minden nap csak egy adott összeget töltött rá, így nem tudta az összes pénzét egy nap alatt elkölteni.

A szervezőktől megtudtuk, hogy azért döntöttek a plasztik kártyás fizetés megszüntetése mellett, mert a tavalyi fesztiválozók fele úgy nyilatkozott egy felmérésben, hogy nem elégedett vele. A másik ok, hogy így könnyebb elvégezni az elszámolást a SZIN után.

Az olcsó sör a legjobb a SZIN-ben, avagy az Unicum nyomában - GALÉRIA

A szerdai nap legnagyobb neve a debreceni Tankcsapda, ők 21.30-tól játszanak a nagyszínpadon. Lukács László és együttese 5 éve nem lépett fel a SZIN-en, így különösen aktuális daluk, az „Itt vannak a tankok!". Előttük a Jate Klub Stage-ben Ganxsta Zolee és a Kartel lép fel. Ők rendszeres vendégei a SZIN-nek, az egyik legjobb hangosítású sátorban ismét nagy sikerre számíthatnak.

Olvasóink írták

 • 3. Commander-V2 2013. augusztus 22. 10:45
  „A Lengyel Kacsa hogy keres ezen az egészen?”
 • 2. teistudod 2013. augusztus 22. 10:41
  „A szervezők kitalálhatnának napközbenre is valami alternatívát a fiataloknak....Mert jelenleg tényleg nem éri meg ott eltöltened a napodat, mert napközben a nullával egyenlő programok vannak. Kint dolgozom, és nézem a lézengő fiatalokat. Az esti koncertek kezdetéig nincs más lehetőség, max. ihatnak. Persze nagy részük okosabb ennél, és kimegy a városba, de ennek a városlakók nem mindig örülnek. Bent kellene őket tartani, és tartalmasan lefoglalni. Ennyi pénzért meg lehetne oldani. Két fellépővel kevesebb kell, és meg is van a pénz a programokra!”
 • 1. bambulla 2013. augusztus 22. 08:34
  „sajnos az olcsóbb árak ellenére megállapítottuk tegnap, hogy elég színtelen a Szin
  nagyon sok zenés stand hiányzik a pár évvel ezelőttihez képest
  egy nagyobb majálisnak felel meg a mostani állapota
  tegnap estére sem volt sok alternatíva zenei szempontból
  PUF, Tankcsapda, Ganxta
  vagy a pénztelenség vagy a gyenge programok miatt kevesen is vannak a Szinen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pataky, a magyar Madonna

A vihart igen, de a szegecses bőrmellénykében térítő Pataky Attilát nem úszta meg tegnap SZIN közönsége. „De legalább ingyen volt, anya." Tovább olvasom