Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Berki Krisztián és az óriási füst után csúcsra jár a SZIN

Szeged - Berki Krisztián még szombaton is marad - de ezt ne vegye senki fenyegetésnek. Földi szúnyoggyérítés is volt, a füst elszállt, a koncertek maradtak.
03:38 - Szálltak a pontos labdák, mi egyet sem kaptunk el, pedig Dévényi Tibi bácsi a hátsó színpadról nem volt szűkmarkú. Zárjuk ezzel az estét, vele és Berki Krisztiánnal volt teljes a pénteki SZIN. Persze volt itt Quimby, és HS7 is, Krisztiánéknak innen is nagyon köszönjük, ők tudják, hogy mit. És már szombat van.

Fotó: Kovács Kriszta
Fotó: Kovács Kriszta


00:51 - Volt Dystopia, jól tudtuk, ez természetes. Most meg a Szűcsék vannak az NNG sátor színpadán, egy kicsit elveszünk a tömegben, ha nem bánják.

Fotó: Kovács Kriszta
Fotó: Kovács Kriszta


00:40 - Ica néni fáradhatatlanul takarít, mi meg, igen, egyre sűrűbben járunk pisilni. De Szűcs Krisztiánék már javában játszanak, megyünk is az NNG sátorba!

Fotó: Kovács Kriszta
Fotó: Kovács Kriszta


23:59 - A szerkesztő elteszi magát holnapra, a tudósító tovább dolgozik, így a legfontosabb éjszakai történésekről nem maradnak le.

Jó éjszakát mindenkinek!

23:35 - A Partfürdő Büfé mögötti női mosdónál most ekkora a sor, nyilván nem fogjuk látni a Gypo Circus végét sem. Sebaj, mindjárt kezd a HS7!

Sörre sor? Csak vicceltünk
Sörre sor? Csak vicceltünk.

23:10
- Mi mondtuk, a Quimby a Magam adommal búcsúzott a közönségtől. Információink szerint a SZINtéren a programban nem szereplő koncert lesz hamarosan: Dystopia. Mindenesetre a zenekar már itt van. Meglátjuk.

Sokan voltak. Fotó: Kovács Kriszta
Sokan voltak. Fotó: Kovács Kriszta

21:50 - Tehát most a nagyszínpadon a Quimby zenél, Kiss Tibivel, aki szerintünk sokkal szebb, mint Berki Krisztián. Minden bizonnyal maradunk is itt, elnézést, a koncert után azonnal jelentkezünk, ígérjük!

a nagyszínpadon a Quimby
A nagyszínpadon a Quimby

21:40 - Ez a tömeg már a Quimby koncertjére igyekszik, ami pont most kezdődik. Mi is megyünk mindjárt, hogy át- és megadjuk magunkat a zenéjüknek. Feléledt a fesztivál, sokan kijöttek péntek este a SZIN-re.

Csúcsra jár a SZIN. Fotó: Kovács Kriszta
Csúcsra jár a SZIN. Fotó: Kovács Kriszta

20:50 - Van, aki a hídon bulizik, vannak, akik a ligetben okosoznak. De egyre többen jönnek, az biztos. Nem csoda, mert ma például lesz Quimby is, hamarosan, meg HS7. Jajj de jó!

19:59 - A hídnál áll a sor vége ebben a pillanatban. A SZIN-re bejutni vágyókat közben egy különös füstfelhő terítette be. (Nem csak őket, a Novotelnél csak lépésben haladtak az autók, mert nem láttak a füsttől. Ezt kollégánk telefonálta, mondván, ez nagyon durva volt, nem is látott még ilyet.) Azt mondják, szúnyogirtó - ezt már a SZIN-ről tudósító kolléganő írja -, ami nem baj, mert nekünk is van már elegendő csípés a lábunkon. Csak meglepődtünk.

Füst és sor - egyik sem kellemes
Füst és sor - egyik sem kellemes

Tátrai Jánostól, a katasztrófavédelem helyette szóvivőjétől megtudtuk, hozzájuk is érkezett bejelentés, hogy a Felső-Tisza-parton csak lépésben lehet közlekedni. Ugyanakkor tűzre utaló jelzés nem érkezett, a rendőrségtől kérdezték meg, hogy mi történhetett.

Kiderült, földi szúnyoggyérítés zajlott a területen. Ennek tudható be a nagy mennyiségi füst, ami emberekre teljesen ártalmatlan, csak a szúnyogokat irtja. Megtudtuk, ilyenkor egy kisteherautó platóján egy füstgenerátor dolgozik és ezt juttatja a levegőbe füstköd formájába a hatóanyagot.

19:40 - Annyit foglalkoztunk ezzel a Berki Krisztiánnal, hogy ránk esteledett. De most már minden olyan lesz, mint régen, ígérjük! A nagyszínpadon az Irie Maffia zenél, mi meg örülünk, hogy végre itt vagyunk.

A nagyszínpadon az Irie Maffia
A nagyszínpadon az Irie Maffia

19:01 - Terveink szerint ez az utolsó kép a SZIN-re kilátogató tévésztárról. Irigykedjenek: beszélgettünk is vele. Nagyon kedves volt, tényleg! Azt mondta, hogy ezek a feladatok nem nehezek, könnyedén meg csinál mindent. Szerinte jó dolog, hogy egy fesztiválon lehet sportolni, mert a buli és a testmozgás is jó a feszültség levezetésére. Most van először a SZIN-en, azt tervezi, hogy jövőre sok fesztiválra kilátogat. És várja a bátor jelentkezőket, akik összemérnék vele a tudásukat a Woody Reca akadálypályán.

Holnap is itt lesz, lehet jönni! És még azt is mondta, hogy szerinte jobb időt fog futni, mint Vajda Attila. Mert lehet, hogy a szegedi sportoló megverné egy kenuversenyen, ez minden kétséget kizáróan az ő pályája, itt biztos, hogy legyőzi a mi Attilánkat. Na, majd meglátjuk!

Berki a csúcson - vagy majdnem. Fotó: Kovács Kriszta
Berki a csúcson - vagy majdnem.
Fotó: Kovács Kriszta

18:30 - Gutási Gábor és Gutási Krisztina a Vajdaságból érkeztek a SZIN-re. Már a nulladik napon itt voltak, csütörtökön buliztak a legnagyobbat, az Alvin koncerten. Jó is volt az!

Eközben Berki Krisztián elkezdte az akadálypályát. Állomásról állomásra haladnak, közben persze forog a kamera, aki nincs itt, az majd megnézheti a tévében!

Ember(ek) a vízben!
Ember(ek) a vízben! Középen az a kis fekete a főhős.

18:18 - Már öltözik.

Európa, jó, Közép-Európa legjobb félfi felsőteste - majdnem.
Európa, jó, Közép-Európa legjobb félfi felsőteste - majdnem.

18:03 - Az ott a távolban a nagyszínpad, éppen a Republic zenél rajta. Kihagyjuk, a csütörtökön bemutatott akadálypályára koncentrálunk, mert Berki Krisztián is megcsinálja, ahogy tegnap Vajda Attila tette. A korábbi információkkal ellentétben meg nem öltözött át. Majd hamarosan.

Távlati kép. Fotó: Kovács Kriszta
Távlati kép. Fotó: Kovács Kriszta

17:30 - Hiszik vagy sem, ma is összefutottunk Kávai Daniékkal. Ott voltak a Hősök koncertjén is, azt mondják, nagyon jó volt a koncert. Ma az este nagy részét a nagyszínpadnál töltik majd a srácok. Szemfülesebb olvasóink pedig már minden bizonnyal mar rég kiszúrtak, hogy Berki Krisztián ott dolgozik a háttérben. Daniék azt hitték, hogy magasabb és izmosabb. Később azért csináltak egy közös fotót vele.

Kávai Daniék, háttérben a Nap Vendége.
Kávai Daniék, háttérben a Nap Vendége.

17:15 - Megérkezett, teljes valójában a SZIN-en Berki Krisztián. A tévések meg forgatnak. Láttak már ilyet? Ugye mennyi érdekes dolog történik egy fesztiválon? Mert azért vannak koncertek is!

Mindenki őt várta. Jó, majdnem mindeniki. Berki Krisztián.
Mindenki őt várta. Jó, majdnem mindenki. Sötétben Berki Krisztián.

16:50 - Semmi komolyabb munkájuk nem volt még a vízimentőknek. Néhányan túl közel mentek a parthoz, részegen, pisilni, nekik kellett szólni, hogy lépjenek hátrébb, nehogy baj legyen. Ezen kívül kisebb horzsolásokat, sérüléseket láttak el, szerencsére. Két csónakból figyelik a partot, hogy minden rendben legyen.

Bréking II.: - És Berki. Állítólag tényleg itt van. Volt, aki már látta a SZIN-en. Mennyi izgalom!

Ez így a jó, munka nélkül a mentők. Fotó: Kovács Kriszta
Ez így a jó, munka nélkül a mentők.
Fotó: Kovács Kriszta

16:21 Bréking: állítólag már a SZIN területén van Berki Krisztián. Nem a tornász olimpiai bajnok, hanem az Édes élet sztárja, amint meglátjuk, nyomban le is fotózzuk, hogy az se maradjon le róla, aki (még) nincs itt a Partfürdőn.

15:40 - A körümlakkunk már lekopott, sebaj, piros körmök nélkül is lehet bulizni. Délután kettőre értünk ki pénteken a SZIN-re, henyéltünk az árnyékban, vártuk, hogy a fesztivállal együtt mi is felébredjünk.

Mivel csütörtökön szóvá tettük, most is mindenképpen meg kell említeni a bejáratnál dolgozó biztonságiakat: nagyon kedvesek voltak, még egy mosolyt is kaptunk. Köszönjük, jobb érzés volt így besétálni.

Nem sokkal ebéd után, de még jóval vacsora előtt: Hősök
Nem sokkal ebéd után, de még jóval vacsora előtt: Hősök

A nagyszínpad mellett telepedtünk le, puha fotelekbe, hallgattuk a Hősök beállását, kezdenek is, fél négykor. Jó lesz, és az este is jónak ígérkezik, mert fellép az Irie Maffia, a Belga, a Gypo Circus, a Qiumby, és a Heaven street Seven is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopják a SZIN-es bicikliket

A Tolvajkergetők-Szeged az alábbi felhívást tette közzé: Az elmúlt estéken a tolvajok több kerékpárt… Tovább olvasom