Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Biciklis akrobaták a SZIN-en

Szeged – Triál: az első számú show a SZIN csütörtöki „játéknapján".
– Elképesztő koncentrációt és kitartást igényel. Hogy látványosan tudd művelni, rengeteget kell gyakorolni – mondja Horváth Gábor a bike trialról. Különleges extrém sporttal ismerkedhet meg a Szegedi Ifjúsági Napok közönsége az újszegedi Partfürdőn, magyarra nem is nagyon lehet lefordítani a kifejezést. A 19 éves fiatalember az akrobatikus bringázást találja rá elég kifejezőnek.

ŐK is rendeltetésszerűen használják kerékpárjukat. Fotók: Karnok Csaba
Ők is rendeltetésszerűen használják kerékpárjukat. Fotók: Karnok Csaba

Négy szegedi barátjával költöztek ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, mobil elemekből pályát építettek. Ezekre a dobogókra kell felkapaszkodni a biciklikkel, de úgy, hogy a sportolók lába nem érinti az elemeket, legtöbbször egy keréken pattogva kell végigmenni a pályán. Bemutatókat tartanak az érdeklődőknek, aki akarja, ki is próbálhatja, de csak a megfelelő védőfelszereléssel.

Campinggel azért ne utánozzák őket...
Campinggel azért ne utánozzák őket...

– Ez alapvetően egyéni versenysport, pontozása hasonlatos a golféhoz. Azaz, minél kevesebb pontot kell összeszedni, a hibapontokat számítják. Egy pálya teljesítésére két és fél perced van – halljuk Gábortól.

Barátaival a sport hozta össze, ő hat éve foglalkozik vele. Gyakorolni az egyetemi sportközpont mellett, a Hattyas soron szoktak, ahová a fiúk elmondása szerint az ország legjobb triál pályáját építették néhány éve.

Ők pedig a biciklijüket építik saját kézzel, miután megrendelik az egyedi alkatrészeket. Számításaik szerint egy bringa valamivel több, mint százezer forintból jön így ki.

Olvasóink írták

  • 1. papagaly 2013. augusztus 22. 21:39
    „Na ezek kellenének az Öreg híd kerékpársávjára, mert a dicső vendégek nem hajlandók a gyalogjárdát használni, az ott kerékpározókat a kocsik elé lökik és röhögnek hozzá. A kerékpáros nő megsérült, alig tud mozogni. Hol a rendőrség ilyenkor? A kerékpárosokat nem csak büntetni kellene, de védeni is.
    Holnapra milyen szép SZIN-es lesz a járda a rókáktól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ventilátoros rock a SZIN első napján

A SZIN első napján kimért koncertet adott a fesztiválra visszatérő nagy öreg, a Tankcsapda. A cimbalmos ska előtt nagy a jövő, Döglégy Zoli ’97-et idézte. Tovább olvasom