Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Csippantanak a SZIN-en

Szeged - A nulladik nappal, néhány órás késéssel és egy extra, papíralapú karszalaggal tegnap elkezdődött a 12. Szegedi Ifjúsági Napok az újszegedi Partfürdőn.
– Az ott jó lesz! Reggel nem tűz ránk a nap. Az eső meg onnan fog lefolyni, nem felénk – okoskodott két fiatal lány kedden délután a Szegedi Ifjúsági Napok nulladik napján az újszegedi Partfürdőn. Délután négykor már több tíz méteres sor kígyózott a bejárat előtt.

Két és fél órás késéssel nyíltak ki a kapuk SZIN-en. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Odabent az egyik büfében Panka, Barna és Kata, rutinos fesztiválozók azt panaszolták, hogy reggel sem volt jobb a helyzet, mivel az ígért tízórás nyitás helyett csak fél egykor kezdték el beengedni a fiatalokat. – Először egy konténert nyitottak ki az elővételes jegyeseknek, kettőt a többieknek, ami teljesen hülyeség, hiszen nyilván azok jönnek ide korábban, akik már megvették a jegyüket – méltatlankodtak a fiatalok egy vodka-energiaital mellett.

Idén a textilalapú karszalag mellé jár egy papíralapú is, amit minden egyes kilépéskor „le kell csippantani", különben nem engedik vissza a fesztiválozót. Sokan érthetetlenül fogadták ezt az újdonságot. – Mi van, ha három nap zuhanyzás után annyira összegyűrődik, hogy olvashatatlan lesz a vonalkód? – kérdezte egy kilépő, mire a kedves csippantó lány bizonytalanul annyit mondott, akkor talán kapsz egy másikat. A hivatalos indoklás szerint így pontosan számon lehet tartani, hányan vannak benn a fesztivál területén.

Benépesült a Partfürdő: beköltöztek az első lakók a SZIN-re. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ha ezeken a kellemetlenségeken túltette magát az ember, és bejutott, akkor a megszokott fesztiválhangulat fogadta. A hűvös szél ellenére a tizenéves fiúk peckesen mutogatták félmeztelen felsőtestüket, jól csúszott a sör és az olcsó tömény.

Teljes ruházatban érkezett viszont három műszaki egyetemista. Nekik nem volt kidolgozott felsőtestük. Böjti Bence és Dely Dániel Nagykanizsáról, Tóth András pedig Keszthelyről jött. A fiatalok a kissé bizonytalan sátorállítás közben – a világ végén, leghátul, ahol az egyik sarokban még munkások gazoltak – elmondták, hogy a nyár végén gyorsan fesztiválozni akartak egyet, és a SZIN-t találták. Amúgy sem voltak még Szegeden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátságos árak a SZIN-en

A korsó csapolt sör 350 forintba kerül idén a SZIN-en. A pizzaszelet pedig 400 forintba. Fesztiválárak. Tovább olvasom