Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Így társasjátékoztak az egyiptomiak 5000 éve

Szeged - Egyiptomi "játékbarlangot" nyit a Móra-múzeum a SZIN-en, amit a fesztiválozók is kipróbálhatnak.

Egyiptomi játékközpontot nyit a Móra Ferenc Múzeum az idei SZIN-en: a fesztiválozók kipróbálhatják, milyen társasjátékokat játszottak az ókori egyiptomiak több mint ötezer évvel ezelőtt. A szenet, a mehen és az egyiptomi kockapóker mellett a már megszokott módon egyiptomi fotózkodásra is lehetőség nyílik a múzeum standjánál.

Az istenek kegyeltjeivé válhatnak azok a fesztiválozók, akik megnyerik az egyiptomi játékokat a Móra-múzeum faházánál a SZIN-en: az ókori egyiptomiak szerint ugyanis mindazokat, akik a táblajátékokban nyerEgyiptomi „játékbarlangot" nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

Fotó: Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A Móra-múzeum idén is kedvezménnyel várja a fesztiválozókat: érvényes SZIN karszalaggal kedvezményes áron látogatható A fáraók Egyiptoma című kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumba 700, a Fekete házba 500, a Kass Galériába pedig 300 forintért léphetnek be a „SZIN-ezők" a fesztivál ideje alatt.tek, a jó istenek vették pártfogásukba. A több mint ötezer éves játékokkal bárki játszhat a Szegedi Ifjúsági Napokon, emellett kipróbálható az egyiptomi kockapóker és kártyajáték, valamint a résztvevők egyiptomi nőként vagy férfiként is fotózkodhatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A SZIN 2014 programja és fellépői

2014. augusztus 26-án kezdődik a Szegedi Ifjúsági Napok fesztivál a szegedi Tisza-parton. A program. Tovább olvasom