Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Majdnem elmaradt az idei SZIN

Szeged – Az alacsonyabb működési támogatás, a rendezetlen hitelállomány miatt az volt az alternatíva, hogy vagy nem szervezik meg a rendezvényt, vagy megpróbálnak egy külső, gazdaságilag erős céget keresni, amelyik képes erre.
A cél a gazdasági működés stabilizálása volt. Komoly tartozást örököltünk meg. Három irányból közelítettem meg a problémát: tartozások rendezése, kiadások csökkentése és bevételnövelés – kezdte beszámolóját csütörtökön az önkormányzat kulturális bizottsága előtt Vajda Árpád, a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Vajda a 2014-es Szegedi Ifjúsági Napokkal kapcsolatban azt mondta, az alacsonyabb működési támogatás, a rendezetlen hitelállomány miatt az volt az alternatíva, hogy vagy nem szervezik meg a rendezvényt, vagy megpróbálnak egy külső, gazdaságilag erős céget keresni, amelyik képes erre. – Szigorú feltételeket szabtunk. A legmagasabb összeget ajánló vállalkozót választottuk – tájékoztatott az ügyvezető. Hozzátette, ha a vállalkozó minden szerződési feltételnek megfelel, még egy évre automatikusan megkapja a szervezési jogát. – Nem volt olyan partner, aki egyetlen évre vállalta volna a szervezést. Két év pont elég arra, hogy az IH gazdasági helyzete stabilizálódjon. Utána eldől, hova kerül a SZIN szervezése – mondta az ügyvezető.

Előkelő idegenek

– A helyzetet előidézők előkelő idegenként lépnek most föl. A Fidesz és a Jobbik képviselőit terheli a felelősség, hogy az IH ide jutott. Keresztúri Farkas Csaba családi és baráti köre hálózta be az IH-t. A gazdasági helyzet kialakulásának okairól is beszélni kellett volna – fogalmazott Tóth Károly képviselő, a kulturális bizottság MSZP-s tagja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN: már több mint hatvanan a kezdő körben

Több mint 60 fellépő neve már publikus az idei SZIN-en, és még legalább ennyi név bejelentése hátra… Tovább olvasom