Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Nézőcsúcs a SZIN-en: 58 ezren voltak

Szeged - Rekordokat döntött a tegnap zárult Szegedi Ifjúsági Napok: a napi nézőcsúcs 17 ezer 500. Kétezer sátor állt, és szombat éjjel ki kellett tenni a megtelt táblát.
Rekordot döntött a nézőszám a Szegedi Ifjúsági Napokon: augusztus 27. és 30. között több mint 58 ezren voltak kíváncsiak a fesztiválra – tavaly 46 ezren. A szervezők korábban azt mondták: 50 ezer látogatóval már elégedettek lennének. Szombaton 23 óra 23 perckor a megtelt táblát is ki kellett tenni – ilyen eddig még sosem volt. Boros Gyula főszervező elmondta: a zárónapon egész nap összesen 17 ezer 500 ember fordult meg a Partfürdőn – ez napi nézőcsúcsnak számít a fesztivál életében.

Ezzel együtt megdőlt egy másik rekord is: közel kétezer sátor állt a Partfürdő területén. Tavaly ötszáz. Boros Gyula azt mondta: a SZIN befogadóképességét legfeljebb egy-két ezer fővel tudják növelni.
Amíg korábban a látogatók főleg Csongrád megyeiek voltak, addig idén Pest megyéből érkezett a legtöbb SZIN-ező. Csongrád idén a második, Győr-Moson a harmadik. A jegyek 6-7 százalékát nyugat-európai fiatalok vették meg.

Az egészségügyi szolgálatnak bokaficamot, darázscsípést kellett ellátnia, komolyabb eset nem történt.

Csomagoltak tegnap délelőtt a fesztiválozók Szegeden. Maradt utánuk takarítanivaló bőven. Fotó: Segesvári Csaba

A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat. Népszerű volt a hazai fesztiválok közt elsőként a SZIN-en bevezetett repohár. Nagyjából négyezren ittak a visszaváltható korsókból – egyelőre csak egy helyszínen lehetett ilyet kapni, de a tervek szerint a rendszert az egész fesztiválra kiterjesztik.
A sátrazók tegnap délelőtt kezdtek összepakolni. A takarítással, bontással a szervezők keddre végeznek.

Nyugodt nap

A 17 ezer 500-as szombati napon „rekord kevés" dolguk volt a rendőröknek. Összesen egy esetben, közlekedési szabályszegés miatt intézkedtek.

Az már biztos, hogy a SZIN idén nyereséges – tavaly volt az első pluszos év –, bár egyelőre még nem tudni, mennyit hozott. 2007-ben a SZIN nyereségét a SZIN Ice-ra fordították, de egyelőre még nem dőlt el, hogy ebben az évben is megrendezik-e a fesztivál téli változatát.

Guinness-rekord nem jött össze

A nézőcsúcsok megdőltek, a Guinness-rekordkísérlet azonban nem sikerült. A fesztiválozók hiába próbálták megdönteni a legtöbb együtt vonatozó ember rekordját. A csúcstartó azonban így is Szeged: tavaly 662 egyetemista vonatozott az Árpád téren.

SZIN Szubjektív: beszámoló a fesztivál programjairól a Delmagyar.hu-tól:

- nulladik nap
- első nap
- második nap
- harmadik nap

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Lord Vader 2008. szeptember 02. 09:42
  „Duft Punk -ot a SZIN-re :P

  /OFF
  Én egy kicsit szörnyülködtem, hogy rengeteg olyan szülő van aki a 16+ éves lányát / fiát elengedi egy ilyen fesztiválra reggelig. Csak gratulálni tudok hozzá. Kicsit szégyen merre tartunk :/”
 • 27. polgár 2008. szeptember 02. 00:01
  „Én spaciel azt kívánom, bárcsak ez a 3 nap lenne az egész évben, amikor nem bírok aludni.

  De sajnos most sem tudok az ablakom alatt elhúzó kamionoktól...”
 • 26. honda 2008. szeptember 01. 22:58
  „Jövőre SOFT CELL-t,BRONSKI BEAT-et vagy FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD-ot a SZIN-re,talán már ki lehet fizetni őket.....”
 • 25. béla bá 2008. szeptember 01. 22:29
  „A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot.2 millios repoharak .engem nem zavar a SZIN de örülök hogy vége van .de vajon meddig lessz SZIN ?”
 • 24. maci52 2008. szeptember 01. 21:32
  „Ennyi ittas,részeg gyereket nem mindennap látni.Gratula a szervezőknek,megint a szülők zsebéből vettek ki rendesen.”
 • 23. dohányosgetszi 2008. szeptember 01. 20:53
  „seleron, ha ott megkérdezted volna, volt a marlboronál olcsóbb is. de nem kérdezted meg, így így jártál :)
  majd jövőre neked leszervezik a viceroyt :D”
 • 22. zsuzska21 2008. szeptember 01. 19:07
  „Én sem értem, hogy nem lehet egy évben kibírni 4napot. Csak az a probléma forrása (szerintem), hogy fiataloknak szól a fesztivál, és ugye a fiatalok főleg az egyetemisták mind "részeges, disznó társaság". Kíváncsi vagyok, hogy a bor-,sörfesztivál idején miért nem érkezik panasz a "Csörögjbe"a zaj miatt, a szemét miatt. Vajon, ha pl.3napos Nóta-fesztivált vagy idősebb korosztályt megcélzó rendezvényt szerveznének hajnalig tartó zenés estekkel a városban akkor is ennyien panaszkodnának-e a zajra..”
 • 21. kis_vakond 2008. szeptember 01. 18:05
  „seleron:
  A borsodi, ha repohárba kérted, akkor 290 Ft/korsó. ezzel mi is a baj? ok, nem a világ legjobb söre, de nem is 500 Ft volt mint más fesztiválon.
  Volt más fajta cigi, egyébként meg kötelező cigizni?? egy dobozzal még be is lehetett vinni, szóval ez megint csak ilyen kötözködjünk dolog?”
 • 20. seleron 2008. szeptember 01. 17:03
  „Fuck you Borsodi és Marlboro. Nem tudok dülöre jutni azon hogy a csóró középiskoláspknak és az eegyetemistáknak miért szervezték le ezt a tetves Marlborot. A Borsodi 340-es sör ára sem volt valami hallgatóbarát. A zsidók már a spájzban vannak.
  De legalább a Tóth kocsmának volt forgalma.

  Jövőre várom a Davidoff cigitt és a Guiness sört. Remélem csak azok lesznek”
 • 19. m. g. 2008. szeptember 01. 16:56
  „300 Ft, 5 dl”
 • 18. Vega 2008. szeptember 01. 16:05
  „16: persze, mert aki a SZIN-re tart az tud teleportálni, csak ott fogyaszt, mert a diákokról ugye az a hír járja, hogy olyan vastag pénztárcával rendelkeznek, aminek meg se kottyan a 4 decis 400 forintos sör (hasamra ütöttem). hát akkor juszt sem veszi meg a boltba a 150forintos kőbányait. a töményekről már neis beszéljünk akkor. aki meg több napra jön az pedig olyan mazochista, hogy a bérlete lejárta elött ki sem teszi a lábát a fesztivál területéről.
  félreértés ne essék, nem a fesztivállal és azok látogatóival van problémám. csak képmutatásnak tartom ezt a fennkölt greenpeacekedést.”
 • 17. kis_vakond 2008. szeptember 01. 13:55
  „egyébként a kép érdekes kissé, a szemét, amit hangsúlyoz, a nemzetisport, amit egy csomó helyre kitettek, és mivel estére jött a szél mindenhova széthordta, akkor most kérdem én: a szinezők a szemetesek, vagy a nemzetisport nem figyelt oda, hogy rögzített elosztót tegyen ki?”
 • 16. rus-ska-ja 2008. szeptember 01. 13:35
  „Kedves Vega. A SZIN-t a Partfürdőn rendezték. Hogy jön ide a rakpart? Feltételezem, azt a szegediek amortizálták egyedül, SZIN-es segítség nélkül. Gondolod, akinek jegye van a fesztiválra az átül a folyó másik oldalára csak hogy jól sörösüvegeket törögessen????”
 • 15. jaj de jó 2008. szeptember 01. 12:47
  „Imádom ezt a magyar felfogást. Mindenbe fikát vertek. Istenem szánalmasak vagytok. Én örülök neki, hogy nem egy város méretű tanyán lakok. Én nem voltam a Szinen hallottam is éjszakánként, és még se sírbákolok mint egy begyöpösödött pöcs.”
 • 14. Vega 2008. szeptember 01. 12:13
  „"A szervezők sikeresnek ítélték az ökotudatos életmódot népszerűsítő, újdonságnak számító programokat."
  néztek volna át a tisza tuloldalára a rakpartra. a lépcsőkre nem lehetett rálépni a széttört üvegek miatt, a maradékról meg neis beszéljünk. eddig is szemetes volt a rakpart, de ennyire sose volt durva. szoktam kijárni.”
 • 13. már megyek is tovább 2008. szeptember 01. 12:12
  „a sok kényes "hangos a zene nem tudok aludni" emberkének el kellene gondolkodnia magán egy ici-picit...
  örülni kellene, hogy van egyáltalán valami ebben az álmos unalmas városkában.
  külföldi nagyvárosokban már nem is élnek a belvárosban, csak dolgozni járnak oda. költözzön ki a kertvárosba és nem fogja a zaj zavarni. ennyi.
  vagy költözzön ki egy faluba. az csendes...

  egyébként köszi SZIN jó buli volt, bár a szemetet néha össze lehetett volna szedni az éttermek asztalai körül...”
 • 12. Horton 2008. szeptember 01. 11:01
  „Nekem is van gyerekem, nyitott ablaknál alszunk, és egy " picit " sem zavart a fesztivál!!!!!!!
  Én is voltam fiatal....legyünk egy kicsit toleránsak a fiatalokkal szemben, hisz nekik is joguk van szórakozni. / Kúlturáltan. /”
 • 11. zuzu 2008. szeptember 01. 10:56
  „Szerintem kedves rebeka22, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna!”
 • 10. joy 2008. szeptember 01. 10:50
  „[7]!
  Látom FityiszRebi, megint szár nyalsz.
  Nem unod mocskos-hazug rágalmaidat?
  Mert a tisztességes szegediek már nagyon utálják ezt a stílust.”
 • 9. Xy 2008. szeptember 01. 10:49
  „én kisgyermekes anyuka vagyok és érdekes hogy engem nem zavart a zaj,pedig minden szót lehetett érteni a koncerteken.........évente egyszer ezt a 3 napot igen is ki lehet bírni!
  Aki meg ellenzi és háborog gondolkozzon egy kicsit!-ő is volt fiatal és tuti hogy ő is járt koncertre vagy buliba !!
  Rebeka 22 -vel egyetértek teljes mértékben!!!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN Szubjektív: kispálos nap, végkimerülésig

Szeged, SZIN 2008 - Hömpölygő emberáradat, megtelt SZIN, őszi didergés az utolsó napon. A… Tovább olvasom