Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ökoarcok megújult repohárral, avagy: mitől zöld a SZIN?

Szeged - Évek óta az ország legzöldebb fesztiválja a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN). Idén is környezettudatosan lehet bulizni, ebben a Zöldplacc és a SZIN pohár nyújt segítséget. A repoharat felváltó korsót kicsit késve, de meghozták a fesztiválra.
10 zöld szervezet, ökoprogramok, Rerobot futam, fesztiválpohár. A SZIN szervezői idén is arra törekednek, hogy a legzöldebbek legyenek az országban. A SZIN első napjának kora délutánján arra voltunk kíváncsiak: mennyire környezettudatosak a fesztiválozók.

- Innék én a SZIN pohárból, de még nincsen – dobta ki üres műanyag korsóját egy fiatalember a kukába. A fesztivál területére kicsit késve, de délutánra megérkezett a repoharat kiváltó SZIN pohár, ami ugyanazon az elven működik, mint elődje. 200 forintba kerül, ha a figyelmes fesztiválozó magánál tartja, és minden sörkérésnél leadja a pultban, akkor kap helyette másikat. Az árusításra, visszaváltásra kijelölt standokban kora délutánig tanácstalanul emelték fel kezüket lányok, amikor azt kérdeztük: mikortól működik a rendszer. Mostanra azonban megérkezett a pohárszállítmány.

Zöldebb, legzöldebb, SZIN. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Mi ökarcokat keresünk, azaz a legkörnyzettudatosabb fesztiválozókat jutalmazzuk – mondta Gyarmati László a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (SZTE TIK) munkatársa. Szombatig a környezetvédelemmel, az újrahasznosítással kapcsolatos feladatokat kell elvégeznie az érdeklődőknek. – A facebookon van egy ígéretfánk, ahova fogadalmakat írhatnak a SZIN-ezők, pluszpont jár érte. A legtöbb pontot elért versenyzők közül az első három értékes nyereményekben részesül – hallottuk Gyarmati Lászlótól.

Szolgáltatások a SZIN-en 2012. from Norbert Németh on Vimeo.


A TIK idén nem a Zöldplaccra, hanem a Civil utcába költözött. A Zöldplaccon találkoztunk többek között a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. sátrával, a Greenpeace-el az Orpheus Állatvédő Egyesülettel is. A Zöldplaccon minden reggel 10 órától helyi termékekből elkészített reggelit szolgálnak fel, 11 órától pedig aktuális környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatos beszélgetések lesznek. Az első napi kánikula ugyan még sok fesztiválozót az árnyékban, esetleg otthon tart, de nekik így legalább kicsi marad az ökológiai lábnyomuk.

Olvasóink írták

 • 3. x 2012. augusztus 22. 23:03
  „2. vasi 2012.08.22. 20:36 Tudom, hogy nem erről szólt a cikk, de szerintem a 28. fotó a legjobb.... :)

  Túlságosan értelmiségi a 28. http://www.delmagyar.hu/kepek/kepgaleria/2733990.jpg
  szerintem a 39. megkapóbb :)
  http://www.delmagyar.hu/kepek/kepgaleria/2734001.jpg”
 • 2. vasi 2012. augusztus 22. 20:36
  „Tudom, hogy nem erről szólt a cikk, de szerintem a 28. fotó a legjobb.... :)
  Hajrá, Zöldek! :)”
 • 1. öregferkó 2012. augusztus 22. 18:59
  „EZ EGY IGEN SZÉP, NÉPMESEI ÁTVERÉS A MOST DIVATOS SZLOGENEKRE ÉPÍTVE. Nyugi : volt jó sör is , de a millákat szépen besöpörték. Talán ez egy frappáns visszaélés a jószándékú emberekkel szemben.
  Támogassuk inkább a szerencsétlen, szegény Felcsútot !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedd, a honfoglalás napja volt a SZIN-en

Kedden délután megnyíltak a kapuk, az első lelkes fesztiválozók be is népesítették a Tisza-partot. Nézzen sátorverőket! Tovább olvasom