Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Pataky, a magyar Madonna

Szeged - A vihart igen, de a szegecses bőrmellénykében térítő Pataky Attilát nem úszta meg tegnap SZIN közönsége. „De legalább ingyen volt, anya."
Főműsoridőt kapott a SZIN ingyenes, 0. napjára az EDDA, igaz, némi vitatkozás után este 7-re rakták őket, hogy ne zavarják a Dóm téren zajló Istvánt. Utánuk már nem is játszott senki, ahogy a többi nyitott színpadon is véget ért minden 20.30-kor.

Maradjunk Patakynál, menedzsmentje Alföldi Róberthez hasonlóan a Szent Koronát használta fő szimbólumként. Az EDDA háttéremberei azonban vagy Windows 98-at tartják megfelelőnek grafikusi munkára, vagy egy majmot. Az együttes mögötti kivetítőn piros színnel formázták a koronát az alábbi szavak: édesanya, édesapa, bőség, béke, tisztesség, bátorság, erő. A pixeles, szavakból álló koronán amúgy is nehezen teszi túl magát az ember, hát még azon a homályos mondaton, hogy „Ha megszűnik a kétség, megszületik az egység" – ezt is a nézők arcába vetítették, szintén 3200 forintos technikával. Aki a koncertet jobb oldalról izgulta végig, az még ezt sem láthatta rendesen, mert az erősítőket indokolatlanul befelé, az együttes irányába fordították.

Frontember a szímpadon: Pataky Attila. Fotó: Schmidt Andrea
Frontember a színpadon: Pataky Attila.
Fotó: Schmidt Andrea

Azt nem lehet elvitatni Patakytól, hogy jó a hangja. Csak épp nem arra használja, amire kellene. Ha kiállna, elénekelné a Kölyköd voltamot, a Kör közepént és a többi valóban klasszikus számát, semmi bajom nem lenne az életművével. Még az ufókat és a lakodalmas múltat is könnyen elnézné neki az ember, mert hát pénzből élünk, ezekből haknikból pedig gondolom jócskán volt bevétel.

De egy kopasz, pocakos lakodalmas rocker ne kezdjen el téríteni a színpadon. Ne legyen ő a nemzet Pataky Attilája, nem ez a dolga. Szinte minden szám között motyogott valamit a hazáról, a nemzetről, amit szerintem az első sorban állókon kívül nem értett senki.

Kicsit féltem, hogy nem kerül elő, egy órát várnom is kellett, de aztán megnyugodhattam. A Hűtlen című szám előtt az énekes végre felhúzta a magyar zászlós pulcsiját. Ezután tört ki belőle az is, hogy „mindannyian fénylények vagyunk", ezt már jól lehetett hallani hátul is. A következő fél órában még kétszer frissítette toalettjét a frontember, így összesen négy szettben is pompázott a koncert alatt. A pulcsi előtt egy ujjatlan pólóban, utána egy hosszú ujjú ingben. A végszóra sikerült magára erőszakolnia a kedvencemet, a fekete együtteses pólójára egy szegecses kis bőrmellénykét. Itt ugrott be a párhuzam, utoljára Madonnát láttam ennyiszer átöltözni színpadon, a bőrcucc is rá jellemző leginkább.

Ekkorra láthatóan az ingyenjegyesek nagy része rettenetesen unta térítést, ráadásul a vihar is nyaldosta a Partfürdőt. A jobbszélen homokot köptek, így mindenki örömmel vette, amikor végre lement a Kör közepén, a búcsúszám előtt több százan indultak haza.

– Legalább ingyen volt, anya – vigasztalta tüsszögő rohamot kapó feleségét egy átlátszó trikós, szőrös férfi, miközben utolsó üres sörös dobozát is a földre dobta.

Olvasóink írták

 • 18. Szabadszombat 2013. augusztus 22. 08:33
  „Pataky, Slamovits, Zselencz, Barta, Csapó
  Ez volt az EDDA
  A többi formáció csak Pataki lakodalmas ufó Attila és népizenekara”
 • 17. lany71 2013. augusztus 22. 06:58
  „A negativ kritikákra csak annyit reagálnék, hogy aki nem szereti az EDDÁT, minek is ment ki meghallgatni???? nem volt kötelező ott lenni, miért nem ment másik sátorba zenét hallgatni, vagy bárhova????? MONDOM NEM VOLT KÖTELEZŐ HALLGATNI! Azt meg, hogy Pataky magánéletében mit csinál, senkinek semmi köze hozzá, a lényeg, hogy a dalait szeretjük. Én mindig is kizárom azt, ahogy a magánéletben viselkedik én nem ahhoz igazitom a rajongást. A lényeg hogy már ezer éve a színpadon énekel .Horváth Attila "újságírót" pedig nem minősítem!!!! Lehet ő is rossz pályát választott!!!”
 • 16. zsuzsmo 2013. augusztus 22. 06:06
  „Az tény, hogy letett valamit azt asztalra. Ez becsülendő is. De.. az is tény, hogy a jelenkori és közelmúltbeli viselkedésével szépen elhomályosítja azt, amit letett az asztalra. Sőt, lassan ténylegesen meg kell kérdőjelezni az elmeállapotát is. Szomorú, mert így önmagából csinál bohócot egy ideje. :(
  Nem kell ezen semmit magyarázni, lehet őt kedvelni, és lehet nem kedvelni. attól, hogy leírom a véleményem valakiről, még ha névtelenül is, attól az általa elért eredmények nem vesznek el, csak néhány ember szemében halványul kissé...”
 • 15. andrisne 2013. augusztus 22. 05:33
  „Nemrég láttam egy interjút vele a Tv-ben....ami felmerült bennem,hogy szegénynek elment az esze??? annyi hülyeséget összehordott ott,de ezek szerint a koncerten is! sajnálom,kár érte! :(”
 • 14. bambulla 2013. augusztus 22. 01:56
  „fúúúúúúúúúúú az irtó tehetséges újságíró, Horváth Attila jól beolvasott Patakynak
  gondolom legalább elért annyit az újságírásban , mint az Edda frontembere zenei fronton
  van egy Horváth Attila, aki írogat, írogatott értelmes dolgokat
  pl.: dalszövegeket a Piramisnak, Charlie-nak
  ennek a fröcsögésnek nem látom sok értelmét
  ez szinte előre borítékolható volt
  a lakodalmas és az ufós sztorit előhozni
  nem szeretem az olyanokat, akik semmilyen múlttal f.káznak olyan embereket akik valamit letettek már az asztalra”
 • 13. howatowabb 2013. augusztus 21. 23:04
  „Azért kíváncsi lennék, mi lett a svájci frankos hitelével? Arról ugyanis manapság nagyon hallgat, ez az ufólátotthőnáhítottnagymagyar! Jujj! Pedig, de sírt a szája pár hónapja!”
 • 12. henti79 2013. augusztus 21. 21:59
  „Azt a "magyar zászlós pulcsiját" az Attila egy olyan Eddás Asszonytól kapta - saját kezűleg varrta Neki Anna - aki egy Dunaújvárosi Edda koncertre menet autóbalesetben életét vesztette, és az Ő emlékére veszi fel a Hűtlen című dal alatt az Attila azt az INGET! Természetesen gondolom, ha egyszer sem öltözne át egy bulin akkor meg az lenne a baj, mint ahogy az is ha mondjuk nem lenne a háttérben semmi a színpadon vagy mondjuk az lenne kiírva hogy Edda, vagy az hogy Kedves "Újságíró" ha csak a negatívot látod mindenben akkor húzz innen máshová! Fikázni a legegyszerűbb mindent és Mindenkit de közel 40 éve énekelni s 34 éve a színpadon lenni az már annyira nem egyszerű!Szabad a pálya tessék utána csinálni a lehetőség Mindenki számára adott!...Üdvözlettel: Egy Edda rajongó!”
 • 11. ikszy 2013. augusztus 21. 21:42
  „Tehát már fél kilenckor vége volt az EDDA koncertnek. Ami fontos volt a "városképnek" az megvolt. A többi meg néma csend.”
 • 10. bertife 2013. augusztus 21. 19:12
  „Így múlik el a világ dicsősége!
  <moderálva>”
 • 9. C6H12O6 2013. augusztus 21. 18:14
  „<moderálva>”
 • 8. 3évesférfi 2013. augusztus 21. 17:36
  „<moderálva>”
 • 7. Zotya100 2013. augusztus 21. 17:33
  „5. pala: Nálad a nagy piros pont! Nekem is ez a bajom vele, <moderálva> Nincs annyi millió, amennyiért megnézném!”
 • 6. zehn 2013. augusztus 21. 16:51
  „<moderálva>”
 • 5. pala1964 2013. augusztus 21. 14:52
  „nem az a baj, hogy nem az, aki volt - csakhogy aki szembement a korábbi, "szoft-diktatúrával" a 80-as évektől, az baromira nem hiteles a jelenkori, nem-is-olyan-szoft diktatúra színvonaltalan szekértolójaként... na ez a nem mindegy, persze ennek a disztinkciónak az érzékeléséhez kellene egy minimális intelligencia is...”
 • 4. queenmargareth1 2013. augusztus 21. 14:00
  „...és, ha már nem az aki volt, dobjuk el még "emlékét" is.Mertek volna írni ilyet az István a királyról!Le sem adhatták volna.”
 • 3. öregszem 2013. augusztus 21. 13:42
  „Így múlik el a világ dicsősége. A tehetségét apró (vagy nem is annyira apró) pénzre váltó Pataki Attila már nem az aki a kör
  közepén állt!”
 • 2. piccola 2013. augusztus 21. 12:40
  „uh...”
 • 1. kormoska 2013. augusztus 21. 12:36
  „Na,ezt a kritikát jól megkaptad Etele!

  "A kör közepén állok,körbevesznek ufó srácok:-)"

  Magyarok!Férfiak és asszonyok!Hallgassátok Koppá...,öööö Attis vezért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legvadabbak már a SZIN-en vannak

Délelőtt 10 óra óta gyülekeznek a fesztiválozók az újszegedi Partfürdő bejáratánál, mindjárt kezdődik a SZIN. Még nincsenek sokan, néhányan már sátrat vertek. Megvan az első részeg is. Tovább olvasom