Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Rockshow a SZIN színpadán - jön a Tankcsapda

Szeged - Nem fognak jegesmedvék piruettezni a színpadon, mégis látványos, kétórás show-val érkezik Szegedre a Tankcsapda. A SZIN-en lépnek fel szerdán. VIDEÓVAL
Közel kétórás rock and roll show-val érkezik a Szegedi Ifjúsági Napokra a Tankcsapda. Szerdán játszanak 22 órától a nagyszínpadon. – Igyekszünk az idei nyáron olyan koncerteket adni, amik a megszokotthoz képest többet nyújtanak. Elsősorban a látványtechnikára gondolok, használunk pirotechnikai és egyéb effekteket. Jóllehet a Tankcsapda mindig a zenéjéről és a szövegeiről volt ismert, mégis azt gondoljuk, hogy a közönség joggal tart igényt egy-egy komolyabb produkció esetén arra, hogy a színpadon ne csak a zene, a hang, hanem a látottak is elérjenek egy színvonalat – mondta Lukács László, a legendás rocktrió énekese, aki egyébként visszautasította a Délmagyarország Tankcsapdára használt jelzőjét: a szerdai nap legnagyobb fellépője. Szerinte ugyanis az előttük játszó svéd Backyard Babies legalább olyan neves, Lukácsnak konkrétan az egyik kedvenc rock and roll bandája.

Ha piruettező jegesmedvék nem is, Lukács Laci biztosan . Fotó: Egyed Péter / Index.hu
Ha piruettező jegesmedvék nem is, Lukács Laci biztosan ott lesz a SZIN nagyszínpadán.
Fotó: Egyed Péter / Index.hu

Otthon érzi magát a show-elemek között? – kérdeztük az énekest, aki közölte: túlságosan nem rugaszkodnak el a gyökereiktől, nem fognak például „jegesmedvék piruettezni a színpadon". Azonban nézőként ő is elvárja egy színvonalas rockkoncerten, hogy a látvány, a színpadkép is lenyűgözze. A külsőségek azonban kötöttségeket jelentenek, figyelni kell arra, hogy a koncert közben melyik dalnál hol áll a színpadon – nehogy egy látványelem „lepörkölje a fejét".

Johnny a mocsokban (Debrecen, 2003 december 27.)

A Tankcsapda idén nyáron a szokásosnál kevesebb fellépést vállalt, egyrészt mert az országban nincs sok olyan fesztivál, színpad, ahol adott a show-hoz megfelelő technikai környezet. Másrészt mert 2009-re, a Tankcsapda húszéves jubileumára készülnek. Új albummal, válogatáslemezzel, turnékkal köszöntik majd önmagukat és a közönséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaukázus a SZIN-en: Szalai Éva egy felsőbb rend

Szeged, SZIN 2008 - Augusztus 30-án koncertezik a SZIN nagyszínpadán a tatabányai Kaukázus. Mintha Szent Péter ajtaján zörgetnénk – mondta Kardos-Horváth János énekes arról, hogy Szegeden a legfontosabb helyszínen léphetnek fel. Tovább olvasom