Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

SZIN-bérlet triplaáron – csak szegedieknek

Szeged - Győrben és Debrecenben egy napig 5000 forintért kínálják az akciós SZIN-hetijegyet. Szegeden ugyanez háromszor annyiba, 14 ezer 900 forintba kerül.
„Lehet csűrni, csavarni, ez akkor is kitolás a szegediekkel, ugyanis egy helyi önkormányzati cégnek elsősorban a helyieket kell támogatnia, legalább annyira, mint más településeken lakókat!" – olvasható az egyik szegedi csoport oldalán a Facebookon. A felháborodott kommentelők botrányosnak nevezik, hogy a győriek és debreceniek egy napig 5000 forintért vásárolhatnak heti bérletet a két hét múlva kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokra.

A győriek augusztus 10-én, vasárnap 10 és 18 óra között a helyi Árkádban juthattak hozzá a rendkívül kedvezményes jegyhez.

A debreceni fesztiválrajongókat augusztus 17-én a Fórum Debrecen Bevásárlóközpontba várják. A két vidéki város lakóinak lakcímkártyával kell igazolniuk lakóhelyüket.

Jegyek és eladók a szegedi Árkádban. A hetijegy 15, a napi 5000 forint. Fotó: Schmidt Andrea
Jegyek és eladók a szegedi Árkádban. A hetijegy 15, a napi 5000 forint.
Fotó: Schmidt Andrea

A szegedi Árkádban tegnap a szokásos áron, 14 ezer 900 forintért lehetett hetijegyet venni. A napijegy 5000 forintba kerül. Annyiba, mint a győriek vagy debreceniek egész heti akciós belépője.

A közösségi oldalon az egyik hozzászóló szerint ez a fogyasztók hátrányos megkülönböztetése. Egy másik vélemény: ha egy győri vagy debreceni fiatal egyszerre több bérletet vesz, majd továbbadja azt, jelentős haszonra tehet szert.

Ingyen Hegyaljára

Nem meglepő, hogy más városok lakóinak kedvezményesen vagy akár ingyen kínálnak belépőjegyet fesztiválokra. A Hegyalja Fesztiválra 2012-ben a kassaiak és a pécsiek, tavaly pedig a kecskemétiek ingyen, a lakcímkártyájuk felmutatásával juthattak be.

A SZIN hivatalos oldalán az olvasható, hogy a fesztivál szervezői szeretnék bővíteni a fesztiválra látogatók körét a győri és a debreceni régiókból is.

Szegeden a májusi borfesztiválon tartottak hasonló akciót a szervezők. Akkor, május 16. és 25. között 10 ezer forintot kértek a hetijegyért.

– Nem érzékelünk felháborodást. Ha a SZIN-re történő bejutáshoz kapcsolódó összes költséget figyelembe vesszük, természetesen még mindig a szegediek járnak a legjobban – mondta Kurucsai János. A SZIN sajtószóvivője elmondta, a kimutatásaik szerint a két városból nagyon kevesen érkeznek a SZIN-re.

– Közös érdekünk, hogy Szeged városát, a SZIN-t minél több ember számára láthatóvá tegyük. Egy győrinek vagy debreceninek az utazás mellett szállásra is költenie kell – tette hozzá. A sajtószóvivőtől megtudtuk, eddig közel 30 százalékkal több hetijegyet értékesítettek, mint tavaly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajok Csatája a Partfürdőn - galéria

Kötélhúzás, békatalpas labdavezetés, IQ- teszt és szumó - játékos vetélkedőn mérték össze ügyességüket a második Csajok Csatája résztvevői szombat délután. Tovább olvasom