Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

SZIN-es fák Szegeden

Szeged - Bár a 2010-es SZIN-nek vége, az ökotudatos fesztivál újabb akcióval hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Szegeden a Gyöngyvirág utca és az Agyagos utca sarkán lévő zöld terülten 50 fát ültettek el.
Boros Gyulától, a SZIN-t szervező Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: tölgyet, kőrist és magyar kőrist ültettek el önkéntesek és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével. Tették ezt azért, hogy korábbi ígéretükhöz híven egy kisebb erdő telepítésével kiváltsák a SZIN széndioxid kibocsátását. A fák ültetésében azok a lelkes fesztivál látogatók is részt vettek, akik a SZIN ökotudatos versenyein díjazottak lettek, és nyereményük részeként két fát is kaptak.

Az ökotudatos fesztivál újabb akcióval hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Fotó: Karnok Csaba
Az ökotudatos fesztivál újabb akcióval hívja fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.
Fotó: Karnok Csaba

- A SZIN már harmadik éve foglalkozik a környezetvédelemmel és ezt a fesztiválozók is jó szívvel fogadták. Egy felmérésünk szerint 80 százalékuk egyetért a "zöld" kezdeményezésekkel, sőt támogatja őket. A mi célunk a szemléletformálás, hogy az emberek egyáltalán elgondolkodjanak a környezetvédelmen és a tudatos vásárlás felé forduljanak.Erre pedig a fiatalok a legfogékonyabbak. Ezen az ültetésen szegedi, hódmezővásárhelyi, szentesi és csongrádi fiatalok is részt vettek, összesen 30-40 ember munkájával született meg ez a kis park. Több helyszínben gondolkodtunk, de végül ez a terület volt alkalmas arra, hogy az 50 fát el tudjuk ültetni - mondta Boros Gyula.

Tölgyet, kőrist és magyar kőrist ültettek el önkéntesek és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével. Fotó: Karnok Csaba
Tölgyet, kőrist és magyar kőrist ültettek el önkéntesek és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársainak segítségével. Fotó: Karnok Csaba

A fiatal fákat tartó léceken a fák ültetői komoly, vicces vagy éppen elgondolkodtató üzeneteket helyeztek el. Már csak ezért is érdemes felkeresni ezt a területet. "Védd a fákat, egyél hódot!", Ha nem látod a fától az erdőt, mássz fel rám és nézd meg innen", Nem hajlok meg! Hinták súlyának nem engedek! Kés nem rajzolhat szíveket! Lássák meg valódi szívemet!!, "Neked vannak gyökereid? Az enyémek jó erősek!" - olvasható a táblákon.

Olvasóink írták

 • 13. Mike3 2010. szeptember 26. 16:43
  „Na ez kedves kezdeményezés. Remélem a fákat öntözik majd illetve nem rajtuk mutatják ki a panelprolik narkós kölkeik, hogy milyen kemények.
  A zöldség jegyében pedig valaki pépesre verhetné már a Bertalan híd mellett _nem_ épülő irodaház és telek tulajdonosát, ugyanis a halottaiból újra kihajtó fácskákat a tegnapi napon ismét lemészárolták. Esetleg ha valaki tudja a tulaj nevét írja már ide legyen oly kedves”
 • 12. kaponya 2010. szeptember 26. 10:54
  „KÉP???”
 • 11. spyder01 2010. szeptember 26. 10:00
  „kitudja lehet cannabis ültetvény van ott lent !! a zöldebb jövőért!! :D :)”
 • 10. ts 2010. szeptember 26. 09:06
  „Ki tiltja meg nektek, hogy játszóteret, uszodát építsetek, vagy fasort telepítsetek a töltésig?
  Ugyan már! Felálltatok valaha is a karosszékből és tettetek valamit is bármilyen ügyért?”
 • 9. Logaritmus 2010. szeptember 26. 09:01
  „Ahhoz eleg rovid esz kell, hogy valaki fa ultetes, parkositas ellen tiltakozzon. En szivem szerint mindenhol zoldet szeretnek latni, orulok hogy a Kalvaria sgt kozepen ahol a villamossin fut vegig fuves lesz! Ne veszekedjetek gyerekek!”
 • 8. deszkás 2010. szeptember 26. 08:52
  „Amúgy a maga esze után melyikőtök ültetett fát? MUTYI! Azért mert a magán erdész azt csinál az erdejében amit akar.Pl a Rúzsai erdő igy került kiirtásra.”
 • 7. napfenyfurdo_mutyi 2010. szeptember 26. 07:48
  „AZ ERDÖ IRTÁS ELLEN MIÉRT NEM TILTAKOZTAK?
  HM?”
 • 6. csendesen 2010. szeptember 26. 05:58
  „A magyar emberben tényleg csak a rosszindulat,káröröm,irigység ....., maradt meg? Elvétve találok olyan hozzászólást ami tényszerű,korrekt és mindenki más pocskondiázásán keresztül nem önmaga védelmére szolgál.Mellesleg ez a fiktív név mögé bújt leköpdösős,okoskodó őrület megdöbbentő. Ráadásul jogilag megengedett. Hát arra kíváncsi lennék, hogy igazi névvel, pontos lakcímmel mennyi hozzászóló tüsténkedne itt nap mint nap.”
 • 5. vovozs 2010. szeptember 25. 22:15
  „3 maradandó
  igaz és akkor nem állnának a kocsik az iskola oldalánál fel a fűre vagy akár a bölcsinél is. " az a szép zöld gyep"

  Látom mikor elsétálunk a 10emeletes sor elött hány gyerek játszik lent a lépcsőházak elött, mert több úton keresztül kell menni,hogy egy játszótérre jusson az ember. DE ha errefelé laksz akkor biztos emlékszel mikor jöttek a fiatelemberek vmi papírt aláírni hogy a LIDL felépüljön igértek játszóteret vagy parkot... feleségem még emlékszik meg egy jópár lakó.”
 • 4. greg 2010. szeptember 25. 20:00
  „Most verik a mellüket, hogy mekkora ökömajmok. Persze a zajszennyezésük az semmi.”
 • 3. maradando 2010. szeptember 25. 19:56
  „1.vovozs.
  A környékbeliek is egy SZUE méretű olcsó uszodát szivesebben láttak volna a helyén. Viszont ha már fák űltetése a cél ,az Agyagos utca ezen szakaszát végig űltetthették volna fasorral a töltésig .”
 • 2. hehe 2010. szeptember 25. 19:08
  „KELL A FRISS LEVEGÖ AZ ÚJ LAKONAK .”
 • 1. vovozs 2010. szeptember 25. 17:50
  „Elég sok gyerek lakik erre, egy játszótér valószínűleg praktikusabb lett volna. Ekkora lakóterületre kevés egy nagy és pár pici játsztótér! A környék padjait is rendbe kellene rakni! Amugy lakók többsége hülyeségnek tartja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy nyári zenei fesztivál, amiken mi is ott voltunk

Idén nyáron négy különböző zenei fesztiválon jártunk: Zamárdiban, Zentán, Budapesten és Szegeden. Most, hogy véget ért a szezon, összehasonlítjuk, szerintünk melyik, miért volt jó, és miért nem. Tovább olvasom