Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

SZIN: Jövőre jobban sikerül

Talán jövőre, amikor még több bulvárhős jön el haknizni, több lesz a céllövölde, lesz sörivó és sörhasverseny...
A világ legjobbja, nagyot alkotott, zseniálisat produkált, tökéletes volt, fergeteges hangulat. Jelzők a Szegedi Ifjúsági Napok egyik sajtóközleményéből.

Nem ugyanezekkel a jelzőkkel illették a rendezvényt akik órákat álltak sorba a bejárat előtt. De azok a 25 év feletti fesztivállátogatók sem, akiknek nem ez volt az első SZIN-jük a Partfürdőn.

Egy ismerősöm mesélte, hogy évtizedekkel ezelőtt, amikor a SZIN-t városszerte különböző helyszíneken rendezték meg, egyik éjjel az újszegedi szabadtéri színpadra vetődött. Tizenhét évesen ámulva, tátott szájjal hallgatta a jazzt. Elbűvölte a falusi gyereket a soha nem hallott zene.

Na, ez hiányzik a SZIN-ből. Az a pillanat, amikor csodálkozva és érdeklődve megáll az ember: ez mi? Persze itt nem a céllövöldére és a dodzsemre gondolok, ami minden tisztességes falunap elmaradhatatlan kelléke. Hiányzott valami, bármilyen apróság, ami emlékezetessé teszi az idei fesztivált. Itt voltak Pendulum és Example művész urak és hozták a kötelezőt, de az igazi fesztiválélmény és hangulat elmaradt.

Talán jövőre, amikor még több bulvárhős jön el haknizni, több lesz a céllövölde, lesz sörivó és sörhasverseny, délután háromnegyed négykor fellép a nyugdíjas citerazenekar, a kis sátor mögötti nagysátorban raklapokon pedig a DJ Gyugyó featuring Nótár Mary introducing Kis Grófo & the Jákó Vera Tribute Band húzza a talp alá valót. Akkor lesz majd hangulat fergeteges, zseniális és tökéletes.


Berki Krisztián a SZIN-en. Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

78 ezren a 2014-es SZIN-en

Összesen 78 ezren fordultak meg az ötnapos rendezvényen, amit a sátorfosztogatókon és a… Tovább olvasom