Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Tudj meg többet a SZIN 2008 külföldi fellépőiről!

Szeged, SZIN 2008 - Morcheeba, Within Temptation, Backyard Babies, Mattafix, Phats and Small, Russkaja, Dieselboy a SZIN fő külföldi fellépői. Mindent tudsz már róluk? Mi segítünk. VIDEÓVAL
Morcheeba (UK)

„Ross és én testvérek vagyunk. Skye-jal egy partin találkoztunk. Soha nem ismételjük magunkat. Sokat dohányzunk." Dióhéjban így foglalta össze a Morcheeba lényegét Paul Godfrey, az együttes egyik alapítója egy régi sajtótájékoztatón. Testvére, Ross - a csapat másik megálmodója - szerénytelenül csak azzal egészítette mindezt ki, hogy kiváló dalírás és fantasztikus gitárjáték is jellemzi őket.Az említett sajtótájékoztató óta sok víz lefolyt a Temzén, és jócskán történtek változások, de kezdjük az elején. A 90-es évek közepén a Godfrey testvérek egy party-n megismerkedtek Skye Edwards-szal és innen már egyenes út vezetett a banda megalakulásához. A Virgin Populáris Zenék Enciklopédiája szerint a kölcsönös zeneírási hajlam és a hasonló zenei világ hozta össze őket. Már a kezdetektől fogva elutasítják a kategorizálást, így zenéjüket sem egyszerű egyértelműen meghatározni. Karrierjük szépen kezdett felfelé ívelni, kiadott albumaik nagy sikert hoztak a világ szinte minden táján, és a legnagyobb slágerükként elhíresült Rome wasn"t bulit in a day sokáig vezetett a nemzetközi slágerlistákat.

A Godfrey testvérek
A Godfrey testvérek

Szakmai sikereik csúcsa azonban életük legboldogtalanabb időszakát hozta. Az alakulástól eltelt évek, világkörüli turnék során a tagok egészen nagy mélységeket éltek meg, eljutottak az idegkimerülés széléig, munkakapcsolatuk majdnem felbomlott, miközben karrierjük szárnyalt, és közel 6 millió albumot adtak el világszerte. Skye és a testvérek útjai eltérő zenei ambíciók miatt különváltak, de a fiúk nem estek kétségbe, és felkérték Daisy Martey-t, hogy lépjen Skye helyére énekesként. Elvárásaik nem igazolódtak be, így Daisy „repült", Jody Sternberg jött, és ő lett az élő produkciók énekese.

Ilyen előzmények után, 2008 februárjában a duó új nagylemezt adott ki Dive Deep címmel, ami az általuk megélt események egyfajta érzelmi kivetülése, és szerencsére visszaadta a zenébe vetett hitüket. Talán pont a megélt élmények vezettek ahhoz, hogy eklektikus és nyitott csapattá váltak. Ezúttal nem egyetlen énekessel dolgoztak együtt, hanem különböző vendégművészeket kértek fel a közreműködésre, akiknek nagy részével a Myspace-en keresztül vették fel a kapcsolatot. „Ők mind olyan emberek, akik őszintén adni akarnak valamit."

Morcheeba: Enjoy The Ride


A dalok nagy részéhez Paul hozta az érzelmi alapot, amit a vendégek tökéletesen átéreztek és innen már csak szárnyalniuk kellett a stúdiómunkálatok során. A fiúknak sokat jelentett, hogy nem érezték a korábban rájuk nehezedő nyomást, ami kellő magabiztosságot adott ahhoz, hogy igazán önmagukat adják. A Dive Deep háttértörténete ne ijesszen el senkit, nem egy depresszív albumról van szó, ahogy Ross fogalmaz: pont az ellentéte, ez egy „diadalmas lemez". Elég mélyre elmerülni benne… Például a SZIN-en...

http://www.morcheeba.co.uk/
http://www.myspace.com/morcheeba

Within Temptation (NL)

12 éves múltra tekint vissza Németalföld egyik legnépszerűbb csapata, mely idő elég volt ahhoz, amiről sokan csak álmodoznak: 1,5 millió CD-t és DVD-t adtak el világszerte, díjakat nyertek, nevüket megismerték az Egyesült Államoktól Japánig. Nem beszélve arról, hogy Hollandia legfelkapottabbb zenei exportcikke lettek. Megismerésükhöz 1996-ig kell visszalépnünk az időben, ekkor alapította a csapatot a gitáros Robert Westerholt és Sharon den Andel vokalista, maguk mellé véve tehetséges zenésztársakat. Aztán meg sem álltak az Enter című nagylemezig, amivel kiléptek a világ, pontosabban még csak Európa elé, és elindult valami… A zenekar elég jól bekategorizálta magát, velük kapcsolatban a gothic metált emlegetik a leggyakrabban, bár az énekesnő szimfonikus rock-ként határozta meg az irányt.

Within Temptation
Within Temptation

Pontos stílusbeli behatárolás ide vagy oda, megalakulásuk után egy évvel már játszottak is a legendás eindhoveni Dynamo fesztiválon, majd később a legtöbb európai fesztiválon. 2. albumukat, a Mother Earth-t is pozitív visszhang és jó kritikák kísérték, a holland slágerlisták meghódítása: kipipálva. És nem csak hazájukban arattak: a Mother Earth platina és aranylemezes lett Németországban és Belgiumban, ráadásul Edison Díj nyertessé tette a csapatot. A Daniel Gibson szárnyai alatt készült Silent Force már szinte egész Európában hódított és újabb díjak sorát hozta, immár a kontinensről kilépve, Japánból és Ausztráliából is.

Within Temptation: What Have You Done


Közben akadt számos fellépésről, pl. az Iron Maidennnel vagy a Rammsteinnel, egy „kis" videójáték-zene írás, majd egy éles váltás, ami kitárta a lehetőségeket. A csapat ugyanis átigazolt az amerikai Roadrunner Recordshoz, lehetőséget kapva ezáltal, hogy még szélesebb réteg ismerje meg őket. Legújabb, ‘The Heart of Everything’ című albumuk igazi Within Temptation termés, mégis más, mint a korábbiak. Az énekesnő megmutatja sokszínűségét, hogy nem csak telve energiákkal tud énekelni, de van egy melankólikus, érzelmesebb énje isAugusztusban végre a SZIN közönsége is megismerheti őket.

http://www.within-temptation.com/
http://www.myspace.com/withintemptation

Backyard Babies (S)


A Backyard Babies „veterán" svéd rockbandának számít, hisz 1987-ben alakultak meg, Nässjöben. Nevük alapján akár egy dögös csajokból álló popbanda is lehetnének, de srácokról van szó, akik rock vonalon nyomulnak, ráadásul a zúzós, keményebb irányvonalat képviselve. Nem kevés glam punk-os beütés is „jár hozzájuk", ami köszönhető a 89-ben igazolt énekes-gitáros punkrocker Nicke Borgnak, aki az alapító Tobbe-t váltotta. Így jött létre a mostani felállás 19 éve: Dregen (szólógitár), Johan Blomqvist (basszus) és Peder Carlsson (dob). Lassan értek be, de azután nagyot szakítottak. A saját maguk által kiadott EP meggyőzte a svéd Megarock Records-ot, hogy érdemesek a szerződtetésre (1993). ’94-ben jött a debütáló Diesel & Power album, amit egy meglepetésszerű szünet követtet. Dregen egy új, jammelés során létrejött bandába igazolt: ez a Hellacopters, akikkel 2 albumot is megjelentettek, mielőtt 1997-ben visszatért volna a Babies.

Backyard Babies
Backyard Babies

Jött az új album, a Total 13, új kiadónál és új stílussal: a zenekar elindult a glam punk irányába. Mindez meghozta a sikert a bandának, a kislemezeken (Bombed (Out Of My Mind), Is It Still Alright To Smile?) vendégzenészek is játszottak, pl.: a Hanoi Rocksból Michael Monroe. Ezt követték a brit turnék Alice Cooper, majd az AC/DC előzenekaraként.2002-ben újabb aktivizálódás, megjelent a Stockholm Syndrome című album, mely a svéd Grammy-t is kiérdemelte.

Backyard Babies: Fuck Off And Die

Legfrissebb lemezük az egész furcsa című People Like People Like People Like Us dalgyűjtemény, klipet a The Mess Age és a Dysfunctional Professional számokhoz érdemes keresni. Őket pedig a SZIN Nagyszínpadánál, mert jönnek, látnak és zúznak!

http://www.myspace.com/thebackyardbabies

http://www.backyardbabies.com/

Mattafix (UK)


Ha zene van, akkor nincs probléma, vagy legalábbis megoldódik: „matter fixed". A Mattafix nevű brit duó is így van ezzel. Anno 2005-ben igazán fülbemászó slágerükkel, a Big City Life-fal robbantak be az életünkbe, és azóta is igyekeznek valamilyen szinten részei lenni, ha más nem, kiadott albumukkal, kellemes zenéjükkel. A nóta sikeréhez nem fér kétség, az azonban érdekes, hogy előbb lettek sikeresek Európa többi részén, mint hazájukban.

Mattafix
Mattafix

A Marlon Roudette és Preetesh Hirji által alkotott, karibi és indiai gyökerekkel rendelkező kettős nagyvárosi urban popban utazik, amit Signs of Struggle című albumukon csillogtattak meg először, de ezt a vonulatot követi második munkájuk, a 2007-ben megjelent Rhythm and Hymns is Soul, hiphop, R&B, némi elektronikus hangzásvilággal elegyítve adja zenéjük savaborsát, melyet Marlon hangja és Preetesh „számítógép-mágussága" tesz kellemessé, szerethetővé, amolyan mattafixessé.

Mattafix: Big City Life


A fiúk amellett, hogy a zene összetartó erejét, a zenészek felelősségét hangsúlyozzák, jó ügyek mellé is odaállnak. Living Darfur című daluk a darfúri válságra próbálja ráirányítani a figyelmet. A dolgot olyannyira komolyan gondolták, hogy a hitelesség kedvvért a klipet a háborús övezetben forgatták. (Elkészültéhez olyan nevek járultak hozzá az, mint Mick Jagger, a klipben is szereplő Matt Damon vagy épp George Clooney) A tragikus körülmények egyértelműek, de a végkicsengés mégiscsak a lelkesedés, a mosoly, az itt élő emberek törekvése, hogy sorsukon felülemelkedjenek. Talán nem akkora siker, mint a Big City Life, de az elgondolás szép...A csapat hosszú turnén van túl, melynek keretében bejárták a világot, nevüket megismerték Dél-Afrikától Ausztráliáig. Épp itt volt az ideje, hogy a szegedi közönség előtt is bizonyítsanak.

http://www.mattafix.com/

http://www.myspace.com/mattafix

Phats and Small (UK)

A Brighton-i tengerpart csendjét a ’90-es évek legvégén a sokak által még kazettára felvett 'Turn Around' című szám törte meg. A dal a nemzeti slágerlistán az előkelő második helyen végzett, majd a nemzetközi porondon is nagy sikereket ért el, megismertetve a világgal az „elkövetők"nevét. Az első kislemez már milliós példányszámban kelt el. Berobbanó sikerük miatt Európa-szerte a legjobb új dance act-ként emlegették a formációt. Sikerükhöz nagyban hozzájárult a diszkó és a house újabb térhódítása. Zenei koncepciójuk, hogy a rock 'n roll szerves része legyen a dance zenének.Nevükből kiindulva, nem kell messzemenő következtetéseket levonni, sanszos, hogy nem forgolódtak az ágyban sokáig, mire kitalálták a formáció nevét. A két alapító neve ugyanis Russel Small és Jason Phats.

Phats and Small
Phats and Small

Small nyolc évig a máig nívós Brighton-i Zap Club rezidens Dj-jeként kezdte pályafutását, majd első stúdióba vonulásakor Phats-szel, az ígéretes tehetséggel megáldott producerrel- készítették el a „Turn Around"-ot. A „rendezői szakmát" már ’92 óta űzte, így volt alkalma zeneileg egy irányzatot képviselő nagy nevekkel is együtt dolgozni, mint pl. Chris Day, Cathy Brown, vagy Martin Tyrell. Pár éven belül megalkották a Mutant Disco projectet, melyet a kezdetek óta együtt fejlesztettek.A fiúk tehát nemcsak jól ismert és elfogadott producerek, hisz őket említve a fenti, legendás Dj-kről is beszélnünk kell még.

Mellettük több dalban szerepel egy tehetséges fekete énekes, Big Ben is. (Őt később a Now Phats What I Small Music album alkalmával az olasz-ír származású Tony Thompson váltotta fel.) A "Turn Around", és az utána következő két másik sláger, a "Feel Good" és a "Tonight" elsöprő sikere az angliai formációt az egyik legnagyobb sikerű duóvá tette az európai dance színtéren. A listavezető Fatboy Slimmel együtt - aki nagyon jó barátjuk - Brighton nevét is ismertté tették a zenehallgatók számára.A brit páros, sikerük óta negyvennél több országban lépett fel. Emellett a duó nemzetközi ismertségre is szert tett, köszönhetően a nyarankénti ibizai party-életben való részvételüknek. Eredetiségüket tekintve többször kaptak már erős kritikát.

Phats & Small: Turn Around


A Magnólia c. filmből, Tom Cruise-tól idézett „Tiszteld a f***-t!"-mondattal sikerült magukra vonniuk a kellemetlenkedők figyelmét is. Az említett mondat, a második albumukon hangzik el a brightoni csapat egyik track-jében. A lényeg, hogy a nemzetközi klubélet „feel good" house koronázatlan királyaként is emlegetett csapat Szegedre látogat, és nem kétséges, hogy milyen hangulatot hoznak magukkal. Szóval elő a kazettákat és a walk-mant, irány a tengerpart (esetünkben a Tisza is jó lesz), amolyan retrósan...

http://www.phatsandsmall.com
http://www.myspace.com/phatsandsmall

Russkaja (A) 

Sokszor előfordul, hogy egy zenekar neve visszatükrözi ars poeticáját. A Russkaja nevében minden benne van:„Russ“, mint ruszki est, ruszki tűz, ruszki elmélyülés, ruszki lélek. „Ska“ mint a tempó, a mozgás, a polka, a zene, és végül „ja“ mint „IGEN! Ez az életigenlés, szenvedély, elsöprő erő, lendület jellemzi a tánccal, szláv zenével operáló 7 tagú orosz-magyar-osztrák-angol csapatot, akik úgy hatnak közönségükre, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". Ebből következően náluk a mozgás megtagadása egyenlő a lehetetlennel: ugrálás, tánc, taps, rajongás, éneklés, az első ütemtől az utolsó ráadásig - ha más nem, ezek egyikét biztosan kiváltják a SZIN közönségéből is. Ezért ne is próbálkozzunk ellenállni a ska-punk elemi erejű támadásának!

Kb. másfél év alatt sikerült a rendkívüli Russian-Style-Balkan-Ska formációnak, a Russkajának, hogy egy bécsi underground zenekarból egy kultikus crossover zenekarrá emelkedjenek. A koncertjeik események, amelyek egy tökéletesen koreografált és 100%-os fizikai és zenei odaadással előadott színpadi előadás. Ausztriában, a Russkaja törzsországában már rendszeresen ezreket vonzanak a koncertjeik. Az első stúdió lemezükkel szándékosan váratták a rajongóikat. A telivér zenészek nagy súlyt fektettek arra, hogy tisztán hallható legyen, hogy nem csak „High Speed“ zenét tudnak nyújtani a bulizásra, hanem hogy igen is tudnak készíteni egy lemezt a zenehallgatás élvezetért. A „Kasatchok Superstar“ debütáló nagylemez februárban jelent meg a ChatChapeau kiadónál, a Deep Music terjesztésében.

Russkaja
Russkaja


Esetükben mindegy, hogy 50 kíváncsi diák előtt egy keletnémet vidéki községben, vagy egy hazai fesztiválon 30.000 lelkes rajongó előtt zenélnek.Erről jut eszembe: „hazai“. Hol találunk még egy olyan zenekart, ahol egy orosz énekessel, egy magyar-angol-osztrák dobossal, egy orosz nevű hegedűslánnyal, aki Németországból származik, egy ukrán basszusgitárossal, aki a tipikus angol „Miller“ névre hallgat, két fúvóssal, akiket osztrákosabban el se lehetne nevezni, és egy gitárossal játszik, aki egy művész – zenész családból származik. Hol találunk még egy ilyen zenekart, amelyik ilyen erősen kapcsolódik Bécshez, hogy hamarosan az útikalauzba kellene bejegyezni? Egy zenekar, amelyik átlagosan 200 napot turnézik Amszterdam és Isztanbul között. Aki valaha is látta élőben ezt a csapatot az tudja, hogy csak egy hely van ahol tényleg otthon vannak: a színpad. És most beszéljünk a nagylemezről.

„KASATCHOK SUPERSTAR“-nak nevezték el az első CD-jüket. A Russkaja az állandóan növekvő rajongó táborát nem ok nélkül váratta két évig. Aki a színpadon egy ilyen erős jelenség, annak nagyon jól át kell gondolnia, hogy mit csinál a stúdióban, mielőtt kiadja a kezéből a felvételeket. A várakozásnak értelme kell, hogy legyen: ha valaki rendez egy házi bulit, és valami oknál fogva nem indulna be, akkor a „Kasatchok Superstar“ CD-vel biztosan mozgásba és hangulatba hozza a vendégeket. De mindenképpen érdemes a lemezt egyedül vagy kettesben, odafigyelve és csendben végighallgatni. Hiszen nagyon sok meghallgatásra érdemes részletet tartalmaz. Például trükkös fúvósrendezéseket, melynek minden hangja elárulja, hogy itt profik zenélnek, akik értik a mesterségüket, képesek hangulatokat létre hozni és történeteket elmesélni, amelyeket megértünk, még ha Georgij orosz nyelvű szövegeit nem is értenénk. Az ő hangja olyan változatosságra képes, hogy sokrétegűségét a lemezen jobban hallani, mint egy hangulatba pördült koncerten. A Russkaja csak önmagát adja. Erőlködés, klisék és sztereotípia nélkül. Mindig akkor, amikor azt hisszük, hogy ezt már hallottuk, akkor elindul az egész egy másik meglepő irányba, és új hangzási élményeket tesz szabaddá.

Russkaja live


„Perfect Entertainment“, ahogy az angolok mondják, a tökéletes szórakozás. Amit a Russkaja a színpadon képes kifejezni, az a stúdióban is ugyan ilyen pontossággal sikerült. Hogyan lehet az, hogy ez a zenekar, amelyik éppen 3 éve létezik már, ennyire összecsiszolt, zeneileg ennyire képzett? Ezek a zenészek, közel 100 évnyi zenei és színpadi tapasztalattal rendelkeznek. És ebben benne van minden. Klasszikus, Jazz, Musical, Pop, Rock, könnyű szórakoztatás és Heavy Metal. Néhányan közülük már színpadon és a kulisszák mögött is egyaránt mozogtak, mielőtt járni tanultak. Mások kipróbáltak különböző stílusokat, tapasztalatot gyűjtöttek, sikereket értek el, ugyanúgy, mint veszteségeket és csalódásokat, mindaddig, amíg összejött az a véletlen, hogy egy pár embernek ugyanazon a helyen egy időben, ugyanarra volt kedvük. Jó időben, jó helyen! – ahogy a mondás tartja. Itt az ideje megismerni Russkaját!Antonia-Alexa Georgiew – hegedű & ének, H.G. Gutternigg – Pozan, Tuba. Trombita, & ének, Dimitrij Miller – Basszus & ének, Manfred Franzmeier – Saxofon, Klarinét & ének, Zebo Adam – Gitár & ének, Titus Vadon – Dob & ének és Georgij Makazaria – ének.

http://www.russkaja.com/
www.myspace.com/russkaja

Dieselboy (USA)

Dieselboy, vagyis Damien Higgins a legismertebb amerikai Drum & Bass DJ és producer, az underground zenei világ egyik nemzetközi szimbóluma. Ő az egyetlen D&B Dj, akit Moby meghívott az Area2 nemzetközi turnéra, olyan nevek mellett, mint, David Bowie, Busta Rhymes, Blue Man Group, Tiesto, és John Digweed. Mostanra Dieselboy-t rock sztárhoz hasonló őrület kíséri, bármerre is jár a világban. 1972-ben született Floridában, édesanyja Coloradóban nevelte 2 lánytestvérével. Az iskolai cserkésztáborban dobolt, hobbiból break-elt, gördeszkázott és igazi filmfüggő volt.

Dieselboy
Dieselboy

Az Pittsburgh-i egyetemi évei alatt találkozott 2 rádiós dj-vel, akik felajánlották, hogy segítenek megtanítani neki a szakma rejtelmeit, aminek eredményeként Higgins hamarosan a rádió rendszeres 6órás(!!!) show-jában vendégeskedett. 1994-ben kölcsönkért lemezjátszókról készítette el első mixét, a „The Future Sund of Hardcore-t". „Az emberek ekkor hallottak először rólam ám hamarosan meghívásokat kaptam Amerika nyugati területeiről. Nagyon lassú folyamat volt ez, ami mára már hat kontinensre terjedt ki." 1997-ben Nigel Richards, a philadelphiai 611 Records Dj-je és tulajdonosa társat keresett, így lett Higgins a bolt eladója, póló és logótervezője is.

1998-tól 2004-ig a philadelphiai Fluid Club csütörtöki Platinum partijait szervezte, amik már a jól ismert North Amerca’s Premier esték. 1998-ban Dieselboy a d&b legenda LTJ Bukem elől halászta el a legjobb Drum & Bass DJ-nek járó díjat a Global Dj Mix Awards-on. 2000-ben az ő track-je lett az első amerikai szerzemény, ami Goldie legendás klubjában a Metalhedz-ben feldördült, továbbá ő volt az első amerikai, akit az angol Suburban Base kiadó mix készítésére kért 1996, majd 1997-ben is. Olyan d&b legendákkal turnézott, mint: Technical Itch & Decoder, DJ Fresh, Bad Company, Hype. 2000-ben Dj Rap-el és AK 1200-vel. valamint MC Messinian-nal csapatot alkotva egy páratlan, szuperturné sorozatot indítottak ’Planet of the Drums’ (POTD) néven. Jelenleg a turné a 9. évében tart, amivel a leghosszabb elektronikus turnésorozat Amerikában.

Egy nem túl mozgalmas, de zeneileg elég
kifejező videó Dieselboytól

A POTD-nek köszönhető a Drum & Bass fellendülése az USA-ban. Dieselboy volt az egyetlen D&B Dj, akit Moby meghívott az Area2 nemzetközi turnéra, olyan nevek mellett, mint, David Bowie, Busta Rhymes, Blue Man Group, Tiesto, és John Digweed. Mostanra Dieselboy-t rock sztárhoz hasonló őrület kíséri, bármerre is jár a világban. A napokban jelent meg az –új- Substance D mix, ami tökéletes referenciát ad a nyár végi páratlan Drum & Bass partyhoz a SZIN-en.

Olvasóink írták

 • 12. laca82 2008. augusztus 22. 13:30
  „És a szegedi amatőr fellépőkkel mi lesz? Őket nem mutatja be senki?
  Szerintem a külföldieket rengetegen ismerik...”
 • 11. Lakos 2008. augusztus 22. 10:00
  „"Már megint reggel" !
  A tolerancia jelentése tényleg furcsa manapság. A partfürdő környékén lakó pár ezer ember szerintem eddig is nagyon toleráns volt. Egy hétig a kamionosok hajnalig tartó folyamatos dudálása miatt nem lehetett aludni. Egy hete minden nap hajnalig megy a zenének a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető zaj. És még csak most kezdődik igazán a buli.
  Félreértés ne essék, szerintem is kell ilyenkor mindenféle buli, fesztivál. Én is kint voltam mindegyiken, és tényleg klassz, de ha már tolerancia, akkor nem kéne valami határt szabni?
  A legtöbben korán kelnek, és szeretnének kialudva dolgozni menni.
  Igényesebben is meg lehetne fogalmazni, de pár nap nem alvás után nekem biz´ csak ennyire "fussa".
  Nem haragszom én senkire, csak mondjuk éjfél után a tolerancia jegyében illendőbb lenne zárt térben folytatni a bulit.”
 • 10. mecsaba 2008. augusztus 22. 09:31
  „Ez érdekes! A Phats & Small ezer éve nem is nagyon létezik, hiszen Mr. Small a FREEMASONS egyik fele, mégis P&S néven lépnek fel itt...”
 • 9. Már megint reggel 2008. augusztus 22. 07:38
  „Lakos!
  Tolerancia! Furcsa egy szó. Azt jelenti, hogy megérted a másikat is. Tényleg borzalmas egyébként, hogy egy évben 5 napot is elvesznek tőled.

  Beindul végre a SZIN!
  Igényesebben is megfogalmazhattad volna a mondanivalód. Egy igényes ember igényes mondata sokkal igényesebb környezett igényelt volna ide.

  Ja, és nem bunkó vagyok, csak elég sz*r reggel van mögöttem, ilyenkor morcogok. A lényeg, hogy mindenki érezze jól magát, én nem megyek, mert nem vagyok nagy fesztivállátogató, meg a vendégek összeállítása se az én ízlésemet kapta telibe.”
 • 8. mnx 2008. augusztus 22. 01:50
  „"Katya"-nak!
  Kedves Katya!
  Tudod mennyibe kerülne egy "The Cure" fellepes???
  (Es mit szolna Robert Smith???)”
 • 7. GÉZA LL 2008. augusztus 22. 00:21
  „NEM KELL 6-KOR KELNI MUNKÁBA SE KELL MENNI !!! A SZIN IDEJE ALATT NEM KELL DOLGOZNI !!! CSAK BULIZNI !!! BULI AZ ÉLET . ÉLJEN B..KA !!!”
 • 6. Lakos 2008. augusztus 21. 23:37
  „Naon tuti lesz a buli! Már eddig is klassz volt, hogy egy hete hajnalig szólt a változatos dumm-dumm "zene".
  A gyerekek, az öregek, meg akik 6-kor kelnek dolgozni, nem tudnak aludni. A klinikán a gyerekek, meg a szívbetegek is tuti élvezik. Dehát kit érdekelnek! A lényeg, hogy legyen pia, meg anyag. A fanyalgók meg tehetnek egy szívességet...”
 • 5. GÉZA L 2008. augusztus 21. 23:06
  „IMÁDOM A SZINT NAGY A TÖMEG ÉS NEM TALÁLOK MEG SENKIT A NAGY PORBA . JÓ LESSZ A BULIA . JÓT FOGOK TÁNCOLNI A BARÁTOMMAL AKIT SÖRNEK HIVNAK .”
 • 4. Kis Imola 2008. augusztus 21. 17:41
  „A legerősebb program idáig... Így tovább a későbbiekben is!”
 • 3. Kátya 2008. augusztus 21. 12:29
  „Hiányolom a The Cure-hoz, vagy Alphaville-hez hasonló, ős-retro zenekarokat.
  A szín most már többnyire a 20on éves korosztálynak szól.....?”
 • 2. Beindul végre a SZIN! 2008. augusztus 21. 12:15
  „Jó volt látni, hogy éppen a gazos töltést kaszálják a bejáratnál, remélem igényes, tiszta, laza, jó kis SZIN vár ránk idén! Az idei zenei felhozatal NAGYON igényes, a Within Temptationt és a magyar Barabás Lőrinc Eklektric félelmetesen jó lesz.

  Bízom benne, hogy a hangerőre idén még jobban figyelnek másrészt viszont talán az a 20-30 mániákus szegedi feljelentő ember is kicsit-picit-aprónyit türelmesebb és elnézőbb lesz mint tavaly vagy főleg 2006-ban.

  De nem is ez a lényeg, hanem hogy ez jó buli lesz mindenkinek 14-64 között!”
 • 1. kertesz 2008. augusztus 21. 12:13
  „Vagány!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN bemelegítő buli a Rádió Plusszal

Szeged - Az érdeklődők már aug. 20-án elkezdhetik a ráhangolódást a legnagyobb nyárzáró bulira, a… Tovább olvasom