Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Új helyszínek a SZIN-en

Szeged - SZINdizájn Part és Zöldplacc – augusztus 24-én ezzel a két új zöld programhelyszínnel nyit a Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztivál egyik legnagyobb zöld dobása a SZINdizájn Divatbemutató lesz augusztus 26-án.
Kezdő- és nem kezdő divattervezők, profi- és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat. A fesztiválozók a saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy egy repapír estélyi ruha lehet szexi, hogy a parafadugóból készült kiegészítők nem csak a fesztiváldivatot színesítik, de a SZIN után is hordható darabok, és hogy a sörös doboz azután is használható, hogy kiürült, sőt, fülbevalóként szép is. A dobozokból készült ékszerek és fejdíszek elkészítésében az Alkotócsoport iparművészei segítenek. A SZIN-esek idén talán azt is megtudhatják, mit rejt az újrahasznosított műanyagból készült utazó táska. A SZINdizáj Divatbemutatón felvonultatott kollekcióiknak csupán egyetlen feltételnek kell megfelelniük: minden darab természetes vagy újrahasznosított anyagból készül. Zöld terveikkel nem csupán profi divattervezők, de amatőrök is jelentkezhetnek, ha augusztus 24-ig elkészítik a legalább 3 darabos SZINdizájn kollekciójukat. A jelentkezés módjáról és a részletekről bővebben: www.szin.org, zöld oldal menüpont.

A divatbemutatóval nem érnek véget a zöld programok, hiszen a SZINdizájn show után a tervezőkkel, iparművészekkel közös workshopon bárki készíthet egyszerűbb zöld dizájn cuccokat.

A fesztiválozók zöld vágyaikat a divatbemutatón túl is kiélhetik, hiszen a rendezvényen az öko-és civil ötleteknek és aktivitásoknak terepet adó Zöldplaccon kiderül, hogy az ökotudatosság nem csak izgalmas, de szórakoztató is lehet. A WWF Magyarország Vizes Turnéjával érkezik a Tisza-partra, akit pedig nem csak a víz vonz a Partfürdőre, de az állatokkal is barátságban van, annak érdemes lesz benéznie a Tappancs Állatvédő Alapítványhoz.

Olvasóink írták

 • 12. 1131 2011. augusztus 15. 16:28
  „Sziasztok
  Ha van valakinek eladó bérlete 13 ezer alatt, az kérem írjon: maxihernyo@freemail.hu”
 • 11. Suny14 2011. augusztus 15. 15:11
  „Remélem a szervezők jövőre ismét eltudják hozni megint a SCOOTERT A SZIN-re, ami nagyon jó volt, és nagyot szólt, és nemutolsó sorban a megint csúcsot döntött.2011 07 13-án Tokaj hegyalján is.
  Szerintem nagyon sokan örülnének, na meg ugye a kassza siker!!!”
 • 10. Katamaya 2011. augusztus 12. 19:07
  „Kíváncsi vagyok, hogy mikor látják be végre a SZIN ellen ágálók, hogy a panaszuk senki illetékest nem fog érdekelni soha, mivel pénz beszél...
  Egyébként meg a SZIN időpontját hónapokkal előre kihirdetik. Aki rossz alvó, vegyen ki 2 nap szabit, és látogassa meg a távoli rokonokat, menjen kirándulni valami csendes helyre, vagy vegyen füldugót.

  A nagy pukkadozásban észre sem veszik egyesek, hogy amellett, hogy ez egy fesztivál, igencsak jó irányba terelgeti a "züllött" fiatalságot az ökotudatosságával.Ez az egyetlen olyan fesztivál tudtommal itthon, amely igyekszik minél kisebb kárt okozni a természetnek, és ezzel együtt az emberiségnek.

  A SZIN:
  - környezettudatosságra nevel
  - bemutat olyan ifjú, de még nem nagyon ismert tehetségeket, akik nagyon jók a szakmájukban (éneklés, zenélés, kézművesség, ...stb)
  - bevételt hoz a városnak (ugyanis akik a SZIN-re jönnek, a belvárosba is bemennek, és ott pénzt költenek, ami bizony nagyon ráfér a belvárosra (meg úgy az egész Szegedre is)
  - öregbíti Szeged hírnevét (akár tetszik, akár nem, bizony a SZIN, és vele együtt Szeged egyre népszerűbb)

  Szóval lehet hadakozni ellene, de még mindig több érv szól mellette, mint ellene.

  Egyébként meg ugyanígy lehetne reklamálni az összes többi fesztivál, koncert, szabadtéri játékok, sőt kb minden rendezvény ellen. És ha ezek nem lennének, akkor meg jönne a hőzöngés, hogy de uncsi ez a város, nincs itt semmi, a turistákat se vonzza.

  Azt javaslom, akik mérgelődnek, próbáljanak pozitívabban közelíteni a SZIN-hez, saját maguknak tesznek ezzel szivességet. :)”
 • 9. corebonts 2011. augusztus 08. 14:10
  „Ja és notebook: Én meg a hülyeségedtől nem tudok aludni ma este, de egye fene kibírom...”
 • 8. corebonts 2011. augusztus 08. 14:05
  „Aki fáradt, alszik... Ezt a pár napot igazán ki lehet bírni. Az ilyen hozzászólásokat ahhoz tudnám hasonlítani, mikor nem engedték a red bull air race-t pesten mert hangos és füstös -.-"”
 • 7. zlutan 2011. augusztus 08. 10:34
  „Engem meg zavar az összes tűzijáték,hangos,évente többször is van,a kutyám is megőrül tőle.”
 • 6. krizstam 2011. augusztus 05. 08:31
  „Kedves notebook!

  Akkor közel laksz a partfürdőhöz gondolom.
  A nagyszinpad éjfélig van, utána nem hiszem, hogy dübörgő hangerő lenne. A széliránytól is függ a hang, de az már nem dubörgő. Tavaly óta pedig új hangrendszer van a nagyszinpadnál, ahol egymás hatását oltják ki a mélyládák (szembe elhelyezettek).”
 • 5. Commander-V2 2011. augusztus 04. 17:51
  „Sonkaember lemondott már?”
 • 4. notebook 2011. augusztus 04. 10:06
  „3. hozzászólónak
  Kedves krizstam!

  Tapasztalatból tudom, mennyire hangos. Volt, hogy becsukott ablakok és lehúzott redőnyök mellett nem bírtam aludni mert remegett a fal, az ágy is. Nem véletlenül írtam.”
 • 3. krizstam 2011. augusztus 04. 09:49
  „Kedves notebook!

  Amennyiben nem lesz meleg, (valószínű) az ablakot be lehet csukni és máris semmit nem fogsz hallani. Továbbá más városokban(pl Zamárdi, ahol non-stop megy a zene) tolerálják az ilyesmit a várható extra turizmus (bevételek) miatt. Azt a két éjszakát (szerda, csütörtök) ki lehet birni, én is dolgozok másnap. Vagy le lehet menni megnézni pár koncertet, mert nem csak fiataloknak szól a SZIN! Én is lent leszek szerdán pl éjfélig. Amúgy meg ha elég fáradt az ember zene mellett is tud aludni.

  Üdv:T”
 • 2. notebook 2011. augusztus 03. 21:18
  „Néztem a napi programokat, lesz olyan is amikor hajnali 1.ig, vagy 4-ig vagy 6-ig lesz bál.

  Remélem, ezeknél a programoknál felteszik a hangfalakat és a hangtompítót.”
 • 1. notebook 2011. augusztus 03. 21:10
  „Nem bánom, legyen SZÍN csak mint szegedi kérem a szegediek nevében:

  ESTE 10-TŐL NE HALLATSZODJON
  - a MÉLYBASSZUS
  - az artikulálatlan ordítozás

  ÉJFÉLTŐL PEDIG ABSZOLÚT CSENDET KÉRÜNK! Lehet szórakozni úgy is, hogy nem zavarjuk vele a szegedieket a Tisza két oldalán.

  A megértést köszönjük, másnap dolgozni megyünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezményes SZIN-bérlet vasárnapig

Vasárnapig lehet kedvezményes bérleteket vásárolni elővételben az augusztus 24–28. között megrendezett Szegedi Ifjúsági Napokra – 13 ezer 900 forintért. Tovább olvasom