Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Vendéglátós szervezi az idei SZIN-t

Szeged - A szegedi, éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozó Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. vette meg a 2014-es SZIN szervezési jogait.
„A Szegedi Ifjúsági Napok olyan értékké vált, amelynek megrendezése mára nem lehetőség, hanem elvárás a hazai fesztiválpiacon. A fesztivált ugyanakkor a város önkormányzati cége nem tudta nyereségesen megrendezni, mivel a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. nem rendelkezik a SZIN megrendezéséhez szükséges többletforrással. A város többi kulturális intézményéhez és fesztiváljához hasonlóan a SZIN is csak az önkormányzat támogatásával tudott működni a 2000-es évek eleje óta, ráadásul idei működési támogatása 33 millió forinttal kevesebb, mint a 2013-as évben volt" – olvasható a szervezők által szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Konkrétumok még nincsenek

– Konkrétumokat május elején tudok mondani. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások, de csak akkor közlünk neveket, ha már az ezzel kapcsolatos szerződéseket megkötötték – mondta Kurucsai János, a SZIN sajtószóvivője, amikor a fellépőkről és a jegyárakról kérdeztük. Arra a kérdésünkre, hogy az idei SZIN szervezési jogát megvásárló cégnek milyen referenciái vannak, korábban szerveztek-e már az ifjúsági napokhoz hasonló nagyságrendű fesztivált, Kurucsai azt mondta, a cég olyan partneri körrel rendelkezik, amelynek megvan a szakmai kompetenciája és a pénzügyi háttere a SZIN megszervezéséhez.


Solymos László alpolgármester lapunknak azt mondta, a Fidesz–Jobbik-koalíció és az általuk kinevezett Ifjúsági Ház-ügyvezetők szisztematikusan tették tönkre a Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényét az elmúlt 3 évben, annak ellenére, hogy jóval több önkormányzati támogatást juttattak a cégnek, mint a megelőző években.

Az elmúlt három évben a SZIN jelentős veszteséget halmozott fel. A Fidesz–Jobbik már 2011-ben 60 millió forint plusztámogatást szavazott meg az IH-nak, idén pedig további 150 millió forint rendkívüli támogatást is nyújtott az önkormányzat az IH tartozásainak rendezésére.

Solymos hozzátette, az IH ügyvezetője nem tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy kivel és milyen konstrukcióban szervezi az idei SZIN-t. – Nem igaz a közlemény azon állítása, hogy korábban önkormányzati anyagi támogatással szervezték a SZIN-t, és nem igaz azon állítás sem, hogy kevesebb támogatást ad az idei évben az önkormányzat az IH-nak – fogalmazott Solymos László.

A szervezők közleményében olvasható: az IH-nak két lehetőség közül kellett választania, vagy nem rendezi meg idén a SZIN-t, vagy szakmai partnerre bízza a fesztivált. A SZIN szervezési jogait a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft. vette meg, amely „megfelelő fesztiválszervezési tapasztalattal bíró szegedi partnerekkel és kollégákkal együttműködő és tőkeerős pénzügyi partnerekkel rendelkező cég".

Szerettük volna megkérdezni a SZIN új szervezőjét, az éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozó Tiszaparty Kft. ügyvezetőjét, Popovits Richárdot, de ő nem kívánt nyilatkozni, a SZIN sajtósához irányította lapunkat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is lesz Szegedi Ifjúsági Napok

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. a Tiszaparty Rendezvényszervező Kft-nek adta el a SZIN… Tovább olvasom