Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 31. kedd - Árpád

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Bulvár hírek > Kálmán Olga anyai örömök előtt - interjú

Kálmán Olga anyai örömök előtt - interjú

Sokszor szinte még a levegő is megfagy a stúdióban, nemcsak a politikusok szava áll el, mert kíméletlenül megkérdez mindent. Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője és hírigazgatója március végére várja második gyermekét.

Vida Melinda - 2008.03.08. 04:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Sokszor szinte még a levegő is megfagy a stúdióban, nemcsak a politikusok szava áll el, mert kíméletlenül megkérdez mindent. Szembesít, kérdőre von, elszámoltat helyettünk is. Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője és hírigazgatója nem tűri riportalanyai mellébeszélését. Március végére várja második gyermekét.

– Határozott, kemény nő, akitől sok politikus láthatóan szinte már-már „fél". A stúdió falain kívül, az élet minden területén is ilyen, vagy csak a munkában?

– Ha igaz az, amit mond, hogy félnek tőlem, akkor az a politikusokat minősíti. Aki igazat mond, az miért félne az Egyenes beszédtől?! Az ilyen típusú félelem azt mutatja, hogy sokkal egyszerűbb a „saját hívek" előtt vagy egy sajtótájékoztatón elsorolni a párt álláspontját, mint válaszolni a jogos, valós kérdésekre. Semmi csoda nincs abban, amit csinálok: kérdezek. Mivel a munkám közben is magamat adom, így adódik a válasz, hogy igen, ugyanilyen vagyok adáson kívül is.

– Mi az oka annak, hogy női politikai újságíró ilyen kevés van? Nem vonzó ez a terület a hölgyeknek, vagy nem bírják a „kiképzést", a riportalanyok hozzáállását?


– Nem tudom. Ez nem tipikusan női vagy férfiszakma. Így alakult, mint ahogy számos más foglalkozás esetében is.

– Mit gondol, nőként nehezebb a „komoly témákban" érvényesülni, mint férfiként?


– Komoly nőnek nem nehezebb.

Kálmán Olga

– A médiát gyakran felcímkézik bal- és jobboldali orgánumokra. Mennyire nyomja rá ez a bélyegét a mindennapi munkára?


– Jobban szeretem, ha egy-egy műsorról vagy műsorvezetőről beszélünk. Aki az Egyenes beszédet vagy a Pont7-et nézi, remélem, érzi, hogy nincs címke, nincs bélyeg. Minden és mindenki megszólalhat, aminek, akinek hírértéke van.

– Nagylánya, a 16 éves Luca mellé hamarosan kisöcsi érkezik. Ilyen nagy korkülönbséggel és ilyen pozícióban sokáig törte a fejét, hogy bővüljön-e a család?


– Sokáig nem törtem ezen a fejemet, csak Lucával, a családunkkal és a munkámmal foglalkoztam. Most viszont úgy alakult az életem, hogy a párommal nagyon rövid időn belül, nagyon komolyan úgy gondoltuk, hogy kell egy kisbaba. Március végére várjuk.

Névjegy

Név: Kálmán Olga
Születési idő: 1968. február 23.
Foglalkozása: szerkesztő-riporter, hírigazgató.
Tanulmányok: Berzsenyi Dániel Főiskola, Szombathely, magyar nyelv és irodalom, népművelés szak.
Pályafutás: 1994-től a Magyar Televízió Nyugat-magyarországi Regionális Stúdiójában, Szombathelyen szerkesztő-riporter politikai, közéleti műsorokban, illetve a Híradó műsorvezető-tudósítója, majd a Hét műsorvezetője és az Objektív tudósítója, 1998-tól a Szabadság tér című reggeli műsor szerkesztő-műsorvezetője, 1999- től a Rádió Bridge szerkesztő-műsorvezetője, 2000-től az InfoRádió szerkesztő-műsorvezetője, 2003- tól az ATV szerkesztő-műsorvezetője, 2005-től e csatorna hírigazgatója is. Jelenlegi műsorai: Egyenes beszéd, Pont7.

 
– Mennyi ideig lesz távol a képernyőtől?

– Ez számos dologtól függ. Ha minden úgy alakul, akkor ősszel folytatnám.

– A lányát érdekli a média világa és a politika? Követni szándékozik szülei pályáját?

– Luca előtt két út áll: vagy eleve elrendeltetett, hogy csakis ezzel foglalkozhat, vagy pedig örökre megutáltattuk vele ezt a szakmát. Még nem tudni, melyik állítás az igaz. Hároméves kora óta ebbe nőtt bele, nem is tehet mást, mint hogy érdekelje a politika.

– Hogy fogják hívni a babát? Lesz-e bébiszittere?

– A neve egyelőre nem publikus. Nem gondolkodtunk még bébicsőszön, előfordulhat, hogy később szükség lesz rá. Édesapjával egy helyen dolgozunk, amennyire csak lehet, szeretnénk úgy beosztani az időnket, hogy minél többet velünk legyen a gyerkőc.

– Végigjárta a szamárlétrát, egy kis vidéki televízióból indult. A hírigazgatóság a csúcs, vagy innen még lehet továbblépni?


– A Magyar Televízió nyugat-magyarországi stúdiójából indultam. A tervem pedig az, hogy szeretném minél jobb, tartalmasabb beszélgetésekkel szolgálni a nézőket. Hogy közben a cégen belül hogy hívnak, mi a titulusom, az már másodlagos.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...