Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Bulvár hírek > Mekkora egy átlagos pénisz?

Mekkora egy átlagos pénisz?

Egy igen komoly probléma a férfiak körében a pénisz méretéről beszélni. A férfiak azért is szentelnek ekkora figyelmet férfiasságuk méretére nézve, mert tudatalattijukban ez a legfontosabb szervük.

Magyar Televízió - 2006.08.05. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az idők folyamán rengeteget kísérlete végeztek, hogy megállapítsák mégis mekkora az ideális férfi nemi szerv. Általában ezek mind szubjektív kutatások voltak, mert a kérdőalany szavahihetőségén alapultak. Csak a 19. századtól végeztek valós kutatásokat, melyre azt lehetett mondani, hogy megfeleltek a valóságnak. Manders Komp könyve alapján a férfiak 80%-nál a pénisz mérete erekciós állapotban 15 és 18 cm között változik, az átlagérték 16,7 cm.

A pénisz kerülete ugyan ezen kutatás alapján 11,6 és 13,2 cm között változott a férfiak 40%-nál.

De figyelembe kell venni azt is, hogy ezeket a kutatásokat az Amerikai Egyesült Államokban és Európában végezték a század elején. Hogy megértsük a különbségeket a földrajzi és kronológiai eltérésekben, melyek befolyásolják ezen értékeket figyelembe kell venni, hogy az utóbbi évszázadban az európai ember 7 cm-rel magasodott és valószínűleg a növekedéssel változott a férfiasság mérete is.

Kijelenthetjük tehát, hogy a jelenlegi helyzetben európai szinten a férfiak mérete 16 és 19 cm között váltakozik, az átlagméret 17 cm.

Annak ellenére, hogy nincsenek valós dokumentumok a méretre nézve az európai ember méretátlaga az ázsiai (kb. 1,5 cm-rel kisebb) és az afrikai (kb. 1,5 cm-rel hosszabb) közé sorolható. A felmérés során mért legnagyobb pénisz 30 cm volt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...