Szocsi 2014

2014.02.09. 13:30

Az Egyesült Államoké a második slopestyle-arany is

A 23 éves Jamie Anderson a második futamban a tizenkettes döntő mezőnyének magasan a legjobb produkciójára 95,25 pontot érdemelt ki, s jelentős pontelőnnyel nyert legfőbb riválisai előtt.

Munkatársunktól

A férfiak szombati versenyéhez hasonlatosan vasárnap Jamie Anderson révén a nőknél is az Egyesült Államoké lett az aranyérem a hódeszkások most debütáló számában, az úgynevezett slopestyle-ban (trükkös akadályverseny) a Szocsiban zajló téli olimpián.

Az Egyesült Államoké a második snowboard slopestyle-arany is. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria9


Az ezüstérmet a finn Enni Rukajarvi, a bronzot pedig a brit Jenny Jones érdemelte ki a korlátokkal és ugratókkal tűzdelt pályán bemutatott két-két lecsúszás közül a jobbikra kapott értékpontszám alapján.

A 23 éves, kaliforniai illetőségű Anderson a második futamban a tizenkettes döntő mezőnyének magasan a legjobb produkciójára 95,25 pontot érdemelt ki, s jelentős pontelőnnyel nyert legfőbb riválisai előtt.

Az Egyesült Államoké a második snowboard slopestyle-arany is. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria9


Az első kör legjobbjának, a cseh Sarka Pancochovának balszerencséje volt, mert a második próbálkozása közben elrontott egy ugrást, nagyot esett, az első versenyprogramjára kapott 86,25 pontja pedig végül csak az ötödik helyre volt elég.

Hódeszka, női slopestyle
1. Jamie Anderson (Egyesült Államok) 95,25 pont
2. Enni Rukajarvi (Finnország) 92,5
3. Jenny Jones (Nagy-Britannia) 87,25

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!