Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

15 érdekes tény a most 15 éves Harcosok klubjáról

Ma 15 éve, hogy mozikba került az azóta kultfilmmé váló Harcosok klubja. Összegyűjtöttünk 15 érdekességet, amikről lehet, hogy nem is tudott!
1. Tyler Durden már akkor megjelenik a filmben, amikor még nem is találkozott a főszereplővel. Fel-felvillan jelenetekben. Az orvosnál, a rákosok gyűlésén, és akkor is, amikor Marla kimegy a teremből.2. Edward Norton karakterének nincsen neve. Lehetett olvasni olyan elemzéseket, ahol azt írják, hogy Jack, de igazából soha nem derül ki, hogy hogy hívják.

3. Több utalás is van a filmben, hogy Tyler Durden nem létezik, ha jól figyel az ember, akkor kiszúrhatta még a csavar előtt. Ilyen jelenet az, amikor Edward Norton és Brad Pitt golfoznak. Mind a ketten ütnek, de a riasztó csak akkor szólal meg, amikor Norton üt.

4. Ahhoz, hogy Meat Loaf mellei igazibbnak tűnjenek madáreledelt használtak, a jelmez pedig több mint 50 kilót nyomott.

Buzzfeed.com
Buzzfeed.com

5. Amikor a két főszereplő először verekedik, abban a jelenetben eredetileg Edward Norton nem ütötte volna meg Brad Pittet, de David Fincher, a rendező a felvétel előtt félrehívta a színészt, és a fülébe súgta, hogy tényleg üsse meg. Látszik, hogy Norton vigyorogva néz.6.
Az ágyjelenetet ugyanazzal a technikával forgatták (bullet-time), mint a Mátrix című film akcióit.

7. Amikor az egyik klubtag lelocsolja a papot, látszik, hogy a kamera beremeg. Ez azért van, mert az operatőr nem bírta ki nevetés nélkül.

buzzfeed.com
buzzfeed.com

8. A szerepük kedvéért mind a két főszereplő megtanult alapszinten boxolni, taekwondózni, grapplingelni. És nagyon sok UFC ketrecharcot néztek.

9. Abban a jelentben, amikor részegen golfoznak, tényleg részegen golfoztak és a labdákat az étkezőkocsinak ütötték.

10. Palahniuk elmondta, hogy bár érdekelte, támogatta azt, hogy a könyvéből film készüljön, egyáltalán nem akart részt venni a forgatókönyv megírásában.

11. Brad Pitt megtiltotta a szüleinek, hogy megnézzék a filmet, de a szülők mégis úgy döntöttek, hogy megnézik. Egészen a „kémiai égéses" jelenetig bírták.12. Amikor a klubban Edward Norton és Brad Pitt verekszenek, senki nem avatkozik közbe, mindenki furcsán, kérdően néz körbe.

13. „A Klubja első szabálya: senkinek egy szót se a klubról" - mondat a 27. helyen végzett a 100 legjobb mozis kifejezés között.

14. David Fincher elismerte, hogy minden jelenetben látható legalább egy Starbucks bögre.

15. Tyler klubban elmondott beszédében a rocksztárnál egyenesen Jared Letóra nézett. Jared Leto a 30 Second to Mars frontembere. Az első lemezük pedig egy évvel a film előtt jött ki.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Michael Jackson a legtöbbet kereső halott híresség

Az öt évvel ezelőtt elhunyt énekes 34 milliárd forintra becsült éves bevételével került a lista… Tovább olvasom