Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

17 éves fiút harapott meg egy cápa

Az ausztrál tinédzser megpróbálta videóra venni a másfél méteres cápát, az azonban nekitámadt.
Cápa támadt egy 17 éves, szigonnyal halászó fiúra Ausztrália partjainál, a támadás helyszínétől pár száz kilométerre fekvő Newcastle strandjai közben már a hetedik napja tartanak zárva két nagyméretű cápáról érkezett bejelentés miatt.

A cápatámadás Sydneytől 230 kilométerre délre fekvő Ulladulla partjainál történt, a 17 éves Sad Smith kezei és ujjai sérültek meg a ragadozó harapásától. A fiút kielégítő állapotban szállították kórházba a mentőszolgálat tájékoztatása szerint.

Az áldozattal együtt búvárkodó Luke Sisinni elmondta: Smith megpróbált videóra venni egy másfél méteres cápát, amely azonban nekitámadt. A fiú a szigonyával próbálta elijeszteni, de a cápa megharapta.

A közeli Narrawellee strandot lezárták az esetet követően, azonban két kilométerrel arrébb, egy több száz önkéntes vízi mentő részvételével zajló verseny tovább folytatódott.

A Sydneytől északra elterülő, több mint 300 ezer lakosú Newcastle strandjait eközben hét napja tartják zárva, miután múlt szombattól szerdáig naponta észleltek egy ötméteres fehér cápát a part menti vizekben. Ugyanitt csütörtökön a helyi médiát bejárták egy 3,5 méteres cápáról készült képek, amelyeken a ragadozó egy delfint marcangol. A környéken vízi mentők figyelmeztetik a strandolókat, hogy maradjanak távol a víztől.

Newcastle strandjait nyaranta általában négyszer-ötször is bezárják cápaveszély miatt, azonban a városi tanács legrégebbi dolgozói sem emlékeznek ilyen hosszú idejű folyamatos bezárásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Riszálom úgyis, úgyis: Vidratánc - cuki videó

Jól rázza a kis ragadozó, de az is lehet, hogy csak a hátát vakarja. Tovább olvasom