Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

2011 száz legnézettebb műsora az RTL Klubon futott

Az év legnézettebb műsorai: X-faktor, Való Világ és Csillag Születik.
Soha nem látott távolságban a piacvezető RTL Klub és a második legnézettebb csatorna. Főműsoridőben ekkora éves nézettségbeli különbségre a kereskedelmi csatornák indulása óta nem volt példa. Legalább is a 18-49-es korosztály körében, a főműsoridőt vizsgálva.

Az elmúlt évben tovább növelte előnyét a piacvezető RTL Klub a TV2-vel szemben. A két csatorna éves főműsoridős átlaga közötti különbség a kereskedelmi korcsoport körében meghaladta a 10 százalékpontot, természetesen az RTL Klub javára - áll az RTL Klub sajtóközleményében.

2011-ben igazán kiemelkedő évet zárt a piacvezető csatorna, a főműsoridő 95 százalékát megnyerte az RTL Klub, vagyis az év 365 estéjéből 348-szor nézték a legtöbben a csatornát. Ilyen jelentős eredményre még soha nem volt példa.

Kocsis Tibor győzött, és az X-faktor is.
Kocsis Tibor győzött, és az X-faktor is.

Az RTL Klub és a TV2 átlagos főműsoridős közönségaránya között (a 18-49-es korosztály körében) 2010-ben 6,5 százalékpont volt a különbség. Ezzel szemben 2011-ben már 10,5 százalékpontnyira volt a piacvezető RTL Klub legnagyobb riválisától. Az elmúlt évben az RTL Klub 0,7 százalékponttal növelni tudta főműsoridős nézettségét annak ellenére, hogy mára már több, mint 100 magyar nyelvű csatorna közül választhatnak a nézők. Eközben a tavalyi évben a TV2 3,3 százalékpontot vesztett átlagos főműsoridős közönségarányából és így a csatorna történetének legrosszabb eredményét könyvelhette el, azaz, még soha nem nézték annál kevesebben a TV2-t, mint 2011-ben. Az RTL Klub 2011-es átlagos főműsoridős közönségaránya a kereskedelmi korcsoport körében 29,8 százalék volt. Ráadásul a teljes napot vizsgálva is meggyőző az RTL Klub előnye, itt az átlagos közönségarány 21 százalék a TV2 16,8 százalékával szemben.

A 2011-es évben a legnézettebb műsorok tekintetében is elsöprő győzelmet aratott az RTL Klub. A 18-49 éves célcsoport körében az elmúlt év 100-as toplistáján csak és kizárólag a piacvezető csatorna produkciói szerepelnek. A dobogó első fokán az X-Faktor, a másodikon a ValóVilág, a harmadik helyen pedig a Csillag Születik epizódjai állnak. De a 100-as listán ott van az X-Faktor és a Csillag Születik összes adása és több helyet foglal el a Barátok közt, a Fókusz és a ValóVilág is.

Olvasóink írták

  • 1. IVY 2012. január 06. 16:36
    „no comment :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harry Potteré a Rotten Tomatoes díja

rangos elismerésnek számít a Rotten Tomatoes weboldal Golden Tomato, azaz Arany Paradicsom nevű díja, amelyet a kritikák összesítése után a Harry Potter befejező része érdemelt ki. Tovább olvasom