Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

3D televíziós csatornát indít a közszolgálati média

Az m3D kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható.
Június 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját. Az m3D kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: a kísérleti adást egyhetes próbasugárzás előzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a műsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetővé válik a műsora.

A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekből ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón.

Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: a kísérleti sugárzás ideje alatt nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók lesznek a műsorban.

Rákay Philip közölte azt is, hogy a londoni olimpiát a világ mindössze 12 országában sugározzák 3D-ben, így például Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Kína és az Arab Emirátusok mellett Magyarországon is.

Szabó László Zsolt kiemelte, hogy a magyar közszolgálati média megújulási folyamatban van - tartalomban és műszaki értelemben is -, és ennek a megújulásnak fontos lépcsőfoka a 3D-s kísérleti adás. Emlékeztetett, hogy a szélesképernyős, 16:9 arányú adást, valamint a HD minőségű adást is a közszolgálati média vezette be Magyarországon.

Kérdésre válaszolva az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 3D-s közvetítések jogdíja töredéke az olimpiai közvetítésekért fizetett díjnak, és az együttműködő partnereknek köszönhetően a kísérleti sugárzás az MTVA számára nullszaldós.

A projektben az Antenna Hungária Zrt. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. vesz részt.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében több fővárosi és vidéki moziban is látható lesz az m3D csatorna adása.

Olvasóink írták

 • 2. tótkomlósi 2012. június 12. 17:06
  „jajj de jó!
  Nézhetitek orsóst meg tündérlalát 3D-ben!”
 • 1. szegarazs2 2012. június 12. 16:19
  „Hát nem tudtam, mi hiányzik.
  Köszönöm, Kálmán. (Merthogy Filip neked az apád füle.)

  És ezt a pénzt nem lehetett volna értelmesebben elkölteni?
  Biztos ez kell most a magyarnak? Olimpia háromdében? Meg nemzetikonzultáció egymilliárdért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szappandoboz derbi - a legőrültebb autóverseny

Atlantában tizenkettedik alkalommal rendezték meg a világ legőrültebb autóversenyét, a szappandoboz derbit. Tovább olvasom