Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

4G-ben és mobil tartalomszolgáltatásban is erősít idén a Magyar Telekom

A cég hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi mobil eszközökön, táblagépeken és okostelefonokon a Moziaréna szolgáltatását.
A mobil tartalom-szolgáltatás területén, a mobil eszközökön elérhető zene és video szolgáltatásban erősít a Magyar Telekom az idén, mindez segítheti a negyedik generációs (4G/LTE) adatátviteli technológia elterjedését is.

A Magyar Telekom hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi mobil eszközökön, táblagépeken és okostelefonokon a Moziaréna szolgáltatását - mondta Keszég Attila, a cég lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese az MTI-nek Barcelonában. Jelenleg interaktív tévén (IPTV és Interaktív Sat TV) és interneten keresztül, asztali számítógépeken vagy mobil eszközökön a Magyar Telekom T-Home előfizetői számára érhető el ez a szolgáltatás.

A tévéfelületen elérhető videotékából nemcsak filmek nézhetők meg, hanem az archív tévében visszakereshető például az előző napi híradó, vagy megnézhetjük a kedvenc sorozatunk előző napi adását, amelyről lemaradtunk - magyarázta a cégvezető. Mobil eszközön mindez akár utazás vagy sorban állás közben is elérhető majd - tette hozzá.

A szakember szerint egyre nagyobb az igény arra is, hogy a felhasználók a szöveges vagy képi kommunikáció mellett videóban is kommunikáljanak. Ahogy ez a fajta adatátvitel kezd majd tömeges méreteket ölteni, az már olyan mértékű hálózati terhelést fog jelenteni, amihez szükségszerű a hálózat további fejlesztése, és olyan sávszélességet fog igényelni ennek a tartalomnak az élvezhető használata, amihez már elengedhetetlen lesz az LTE használata.

Kifejtette, hogy bár az 4G/LTE már most is elérhető - Budapesten 99 százalékos, országosan pedig 27 százalékos a lefedettség a cég ügyfelei számára -, azonban a használata még nem terjed olyan mértékben, mint ahogy azt a kiépítettség és a szolgáltatás által biztosított ügyfélélmény lehetővé tenné. Ennek az az oka, hogy a jelenlegi harmadik generációs technológia is rendkívül jó minőségű, és ki tudja elégíteni az átlagos hétköznapi felhasználást, például az internetezést vagy e-mail kezelést.

Véleménye szerint a mindennapi adatforgalmi igény növekedése lesz az, ami az LTE használatát el fogja terjeszteni. A használat tömegessé válásához Keszég Attila szerint három dolognak kell egyszerre jelen lennie: jó minőségű hálózatnak, megfelelő készülékeknek és jó tartalomnak. Hozzátette, hogy bár az LTE-képes telefonok és egyéb mobil eszközök iránt egyelőre csak réteg igény jelentkezik, most még csak azok a korai alkalmazók keresik, akik kifejezetten követik a legújabb műszaki fejlesztéseket, de a technológia nagyobb térnyerésével a készülékekkel szembeni elvárások is nőni fognak és egyre szélesebb ügyfélkörben terjed majd el a szolgáltatás használata, amely a mobilinternetezés új dimenzióját nyitja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cukiság: Szarka előtt nyújtózkodott egy róka

A két állatot a berlini kancellári hivatal kertjében kapták lencsevégre 2013. február 27-én. Tovább olvasom