Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

55 éves a Magyar Televízió

Ötvenöt éves a magyar televíziózás, az évfordulót a május 1-i, nagyszabású fővárosi rendezvények közvetítésével ünnepli a közszolgálati média.
Május 1-jén az m1 és az MR1-Kossuth Rádió számol be a délelőtti, Kossuth téri családi programokról, majd élőben közvetíti a 14 órakor kezdődő Vodafone Belvárosi Nagydíjat és az Erzsébet téri színpadon rendezett Koncert Majálist a Dal előadóival. A közmédia 38 különféle típusú kamerával, négy közvetítő kocsival és egy látványstúdióval, mintegy 160 munkatárs mozgósításával mutatja be nézőinek a belvárosi majális eseményeit.

A Magyar Televízió 1957. május 1-én sugározta első adását, néhány kísérleti adás után a Hősök teréről, a felvonulásról sugárzott élő adással kezdte meg működését. Ez a dátum a magyarországi televíziózás történetének kezdete is.

A négy kamerával és három rádióriporterrel indult első adások még kevesekhez jutottak el, készülék sem volt elég, az előfizetők száma azonban rohamosan gyarapodott, és tíz éven belül elérte az egymilliót.

A Magyar Televízió tavaly januárban érkezett történetének újabb jelentős mérföldkövéhez. Az újjáalakult közmédia-rendszerben a négy közszolgálati médiaszolgáltató, a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és az MTI munkatársai, illetve a televíziós hagyomány gondozói, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szakembergárdája megrendelői illetve műsorgyártói szerepben folytatták munkájukat. A közszolgálat közösen ünnepli a magyar televíziózás és a Magyar Televízió 55. születésnapját is.


szólj hozzá: Régi MTV1 adáskezdés
A tévézés sokak számára máig az egyetlen esély az ország és a világ híreinek, kulturális javaiknak elérésére. Milliók nézik a képernyőn a sporteseményeket, a színházi előadások közvetítését, a filmeket, a vetélkedőket. A televízió tömegmédium, amely informál és szórakoztat, közben láthatatlanul, de közösséget is teremt - írta az MTI-nek elküldött tájékoztatójában az MTVA.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos és Katalin esküvője miatt jobban szeretik a monarchiát a britek

A britek fele szerint az álomesküvő szerethetőbbé tette a monarchiát - derült ki egy felmérésből. Tovább olvasom