Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

5 dolog, amit tudni kell Alicia Vikanderről

5 dolog, amit tudni kell Alicia Vikanderről
A fiatal svéd színésznő tavaly rengeteg filmben játszott, például lenyűgöző alakítást nyújtott az Ex Machina robotlányának szerepében.
Alicia Vikander a hamarosan látható A dán lányért Arany Glóbusz-jelölést kapott és Oscar-esélyesnek is tartják, de nem csak ezért érdemes róla tudni 5 fontos dolgot.

1. A minap a Louis Vuitton divatcég arca lett.

2. Több mint 27 filmben játszott egyre komolyabb szerepeket, és természetesen ő is tévésorozatokkal kezdte. A közönség mellett a kritikusok is imádják.

3. A nagy kasszasikert a következő Jason Bourne-film fogja elhozni neki Matt Damon oldalán, ahol valószínűleg nem szende szüzet alakít majd.

4. Annak idején balerinaként kezdte, aztán fölvették a jogi egyetemre, de közben megkapta első filmszerepét, és ez eldöntötte, milyen karriert fog befutni.

5. Nem tud rendesen dánul. Az Egy veszedelmes viszony című Oscar-jelölt filmjét dánul forgatta, miközben nem beszéli tökéletesen a nyelvet. A problémát úgy hidalta át, hogy megkérte egy dán barátnőjét, hogy mondja magnóra a szövegét, és ennek alapján tanulta meg a dialógokat. A dán lány esetében ilyen gond nem volt, mert angolul forgatták a filmet, Alicia Vikander pedig anyanyelvi szinten beszél angolul.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmre veszik Erdélyi Mónika életét

Filmre veszik Erdélyi Mónika életét
A népszerű műsorvezető a SuperTV2-n futó Édes élet új sztárja. Tovább olvasom